Bár a rádiós kiesett a Nagy duettből, nincs elkeseredve, amiért a bohóckodás helyett a fejlődést tartotta szem előtt. Fogyásának oka sem rejtélyes betegség, csak újra jut ideje a futásra, és ezt ki is használja. Mivel fia már kétéves, jöhet a kistestvér.

Harsányi Leventének mostanában gyermeknevelés és karrierépítés mellett az edzésre is jut ideje, ő ennek tudja be, hogy látványosan lefogyott. „Valószínű, a futás miatt, de tény, sokan mondják, hanem én is észrevettem, hogy lógnak rajtam a gatyák, ráadásul az öveim is beljebb kell csatoljam” – kezdi a Velvetnek. „Amióta abbahagytam a modellszakmát, nem mértem magam, így nincs viszonyítási alapom, szerintem olyan négy-öt kilót fogyhattam.”

Kispapa nem mozog

„Nem újkeletű dolog nálam a futás, hiszen régen is futottam, de aztán jött a gyerek, és mivel a gyermeknevelésben is igen aktívan részt veszek, nem csak a nevem adtam hozzá, így az utóbbi időben kevesebbet tudtam sportolni” – mondja a rádiós, aki elképzelhetőnek tartja, hogy hízásához az is hozzájárult, hogy a kispapák gyakorta felszednek néhány kilót, míg az asszony a gyereket várja, sőt még utána is. „Úgy látszik, olyan hat-hét kiló simán felszaladt, de a kispapázással a mozgás is elmaradt, ráadásul nem elég, hogy a rádió mellett hajnalban kellett kelnem, sokszor még a kicsi miatt se tudtam kipihenni magam.”

Bár a kis Harsányi már bölcsis, azért még előfordul, hogy hajnalban kel, ám apja mégis úgy döntött, tarthatatlan ez az állapot, és a foci, ebéd, haverok kombinációt cserélte futásra. „Amikor hazamegyek a rádióból, muszáj egy kicsit aludnom, de utána mindennap futok, szerencsére, ezt két hónapja sikerült rendszeresíteni.”

Bikicsunáj-szindróma

Nem tudjuk nem megkérdezni, mennyire bántja, hogy másodikként esett ki Szekeres Adriennel a Nagy duett című műsorból – amiben elvileg fahangú celebek énekelnek, elvileg nem fahangú celebekkel –, ám Harsányi nem tűnik csalódottnak. „Összetett dolog ez, mi a magunk elé tűzött célt teljesítettük, ám egy ilyen műsorban minden lehetséges. Hogy nem jutottunk tovább? Sajnálom, valószínű így kellett lennie, én nem hiszek a véletlenekben. Ez is lehetett az oka, meg az is baj volt, hogy lehet túl komolyan vettük az egészet, könnyen lehet, hogy a humor oldaláról kellett volna közelítenünk. Ez a műsor inkább erről szól.”

„De tényleg semmi rossz érzés nincs bennem, arra biztosan jó volt, hogy közel került a két család, össze fogunk járni, a gyerekek is jól kijönnek. Jó hangulatban teltek a felkészülések, az adás, mindenki jól érezte magát ilyen szempontból is rendben volt. Annyi kötődésem azért lett zenéhez, hogy felismerek különböző hangszereket képrőlJ Ez egy játékos verseny volt, ami inkább a szórakoztatásról szólt, nem feltétlen az énekről."

A műsorvezető maga is úgy érzi, kicsit túlspilázták a híreket, amik szerint lázasan lépett fel a megmérettetésen, bár az igaz, hogy egy nappal az adás előtt teljesen elment a hangja, de a kapott vitamininjekció jó hatással volt rá. „Nem tett jót, hogy izzadtan rohangáltunk a stúdiók között, de azért annyira nem volt vészes, nem lettem hulla beteg, és szerintem a teljesítményünket sem befolyásolta, hiszen Adri még hangszálgyulladással is nagyon profi.”

A kiesés mögött Harsányi nem sejt bundát, bár már sokféle összeesküvés-elméletet hallott. „Sok helyről hallottam, hogy a TV2-hez közeli személy nyeri, a nagy duettet, de ezzel én nem igazán tudok mit kezdeni. Most már annak szurkolok, hogy Hajdú Péter nyerjen és, akkor beigazolódik, hogy ez egy Bikicsunáj-szindróma jelen van itt is. És van helye a magyar zenei életben. Az emberek nevetni szeretnének,  Ezért is mondom, hogy leginkább a humor oldaláról kellett volna megközelíteni, az énektudás kevesebbet számított, szerintem. Ha valaki béna, azt mindig jobb nézni, mint ha valaki megpróbál énekelni, de nem igazán sikerül neki. Mi inkább az ének oldaláról érkeztünk, nem sikerült.”

Kevés idő, sok dolog

Harsányi Levente nem hagyta teljesen abba a televíziózást, hiszen az m1-en is látható, de különösebben nem tervez előre ebben a mai magyar médiában. „A beérkező lehetőségeket kell adott esetben elfogadni, ami nem jelenti, hogy nem lennének terveim, de a lehetőségeket nem én alakítom. Nem tudok erre apellálni, hiszen vannak kiemelt személyek, őket felkapják ideig óráig, aztán lecserélik őket. Ez most egy ilyen tendencia nincs ezzel gond, de erre nehéz alapozni. Inkább próbálom a helyén kezelni a dolgokat, és annak örülni ami van és nem azon keseregni ami nincs.”

Régi barátjával, Ganxsta Zoleeval sincs ideje mostanában annyit találkozni, mint régen, hiszen a gyerekezés meg a munka mindkettőjüket leköti, emiatt aztán már nem is Xboxoznak, bár a Nagy duett alatt megbeszélték, hogy felelevenítik a játékot, mert nagyon szerették.

A sok dolog miatt nyilván arra sem adódik túl sok lehetőség, hogy feleségével kimozdulhassanak, ennek ellenére azért megpróbálnak elég időt szentelni egymásra. „Lehet, hogy van, akinek ez könnyedén megy, de nekem igen nehéz volt belelendülni az apaságba, szerintem nem készíti fel az élet a férfit erre a szerepre. Most a gyerek tölt ki mindent, így nyilván nehezebb, ritkábban jutunk ki, de nagy ritkán moziba vagy vacsorázni elmegyünk.”

Ráadásul most, hogy fiuk már kétéves, a pár élete is megnyugodott, így lassan elérkezettnek látják az időt, hogy testvére szülessen Nándinak. „Nem zárkózunk el a gondolattól, hiszen így pont ideális lenne a korkülönbség. Majd meglátjuk, mikor, de mindenképpen ideális lenne mostanában.”