Úgy tűnik, két nap infúzió után hazaengedik a kórházból Hajdú Péter és Sarka Kata nyolc hónapos fiát, Dávidot. A gyerek rosszul lett, 39,2 fokos láza volt, de már jobban van.

Jobban van Hajdú Péter és Sarka Kata fia, Hajdú Dávid. A nyolc hónapos gyereket egy hete kezelték már antibiotikumokkal, egy komoly felső légúti megbetegedés miatt. „Megfázott, köhögött, lázas lett, ezért komoly gyógyszereket kapott. Úgy tűnt, hogy ezek hatására teljesen meggyógyult, ezért mentünk el a hosszú hétvégén Sárvárra” – mondta el a Velvetnek Hajdú Péter.

Nem használt a gyógyszer

Elmondása szerint két nappal ezelőtt fia megint rosszul lett: nem akarta enni, inni, bágyadt volt. A rutinos szülők egyből hőmérőért nyúltak: 39 fokos láza volt. „Kihívtuk az ügyeletet, a gyerekorvos lázcsillapítót adott, és megjegyezte: ezek a tünetek nem indokolnak ilyen magas lázat.” A gyógyszer azonban nem használt, Hajdú Dávid éjjel két óra körül nagyon rosszul lett, láza ekkorra már 39,2 fokos volt.

A lázgörcs és a kiszáradás veszélye miatt újra kihívták az ügyeletet – a gyereket végül mentő vitte kórházba Budapestre. Sarka Kata elkísérte, Hajdú azonban ott maradt a szállodában, hogy ne kelljen felkelteniük nagyobbik gyereküket, Noémit, és a szintén velük pihenő nagymamát.

„Dávid és Kata két napja vannak bent a kórházban. Ha minden jól megy, hamarosan haza is jöhetnek. Úgy tűnik, hogy egy csúnya vírusfertőzés tehet mindenről” – fejtette ki Hajdú, hozzátéve, az eset mindannyiukat megviselte, hiszen „ő egy tehetetlen kisbaba, nem tudja elmondani, mije fáj, nem eszik, nem iszik, csak sír”. Két nap infúzió után a gyerek már jobban van, és Sarka is megnyugodott – férje elmondása szerint nagyon megijedt, amikor mentővel vitték kórházba fiukat, de az orvosoknak sikerült megnyugtatniuk.