A görög szexkiborg nem bírja elviselni a húszezresek látványát, inkább kényszeresen beváltja ötszázasokra - tudtuk meg az apjától. Nagy Tibor a Velvetnek elmondta, abban mindenki biztos lehet, hogy fia nem veri el a havi egymilliókat, mivel spórolós fajta. Olyannyira, hogy még lottóra is sajnálja a pénzt.

A fia nyerte meg a Való Világ 4-et. Megünnepelték a győzelmét?

Buli volt, de csak egy kisebb társaságban. Koccintottunk Alekosz nélkül is.

Mit gondol, összetört volna, ha nem ő nyer?

Szerintem nem érintette volna olyan rosszul a dolog. Mint ahogyan azt az összefoglalóban is mutatták, ő már be sem ült a nyereményautóba, amit bevittek a Villa kertjébe a finálé előtt. Nem akarta beleélni magát abba, hogy megnyeri, felkészült arra, hogy esetleg második vagy harmadik lesz. Neki már az is nyeremény volt, hogy bejutott a döntőbe.

Saját ötlete volt, hogy jelentkezzen a Való Világba?

Olyannyira a saját ötlete volt, hogy mi, családtagok nem is tudtunk erről. Én voltam az első, aki megtudta, hogy a második körben is továbbjutott, és legutolsó a nejem volt, de ő is csak úgy értesült a dologról, hogy megsúgtam neki.

Mi volt Alekosz célja a műsorral?

Brahiból jelentkezett. Nagy céljai nem voltak, csak a lányoknál szeretett volna sikeresebb lenni, hogy amikor meghívja őket egy teára, akkor ne utasítsák vissza. Erre nagyon jó a közismertség. Nem foglalkozott ő a nyereménnyel.

Okozott bármiféle meglepetést a családnak az elmúlt hónapok alatt?

Nem okozott sem csalódást, sem meglepetést, mert Alekosz az első pillanattól kezdve az utolsóig önmagát adta. A viselkedése és a beszédstílusa is ugyanolyan, mint a hétköznapi életben.

Sokan felrótták neki, hogy nincsenek érzelmei, illetve ha vannak is, nehezen mutatja ki azokat. A családjának sem nyílik meg?

Belül Alekosz is érzékeny ember, csak ez nem jön a felszínre úgy, ahogy a többi emberből, hogy például sírva fakadnak vagy ölelkeznek. Olivér jól mondta: Alekosz nem szeret ölelkezni. Egyébként mi is ilyenek vagyunk a feleségemmel, szerintem átvette ezt a mintát. Ezzel szemben soha nem felejt el egyetlen születésnapot vagy névnapot, mindig meglep mindenkit ajándékokkal. Nem nagy dolgokról beszélek, hanem apróságokról, de mindig megemlékezik mindenkiről.

Vannak barátai?

Vannak, de nem egy nagy társaságról van szó, megválogatja a barátait. Négy vagy öt főről beszélünk, de velük folyamatosan tartja a kapcsolatot. Szeret a középpontban lenni, és azért nem szereti a nagy társaságot, mert akkor megoszlik a figyelem. Azt szereti, ha mindenki figyel mindenkire.

Ön szerint tartós lesz a barátsága Évával és Olivérrel?

Igen. Ha Alekosz a szívébe zár valakit, azzal hosszú távon tartja a kapcsolatot. Ebben biztos vagyok.

Sokat emlegetett a sajtó egy Tünde nevű lányt, aki állítólag kint várja őt. Mennyi igaz abból, hogy együtt voltak, amikor Alekosz bevonult a villába?

Már egy éve vége volt annak a kapcsolatnak, amikor Alekosz beköltözött. Két évig éltek együtt, de amikor a műsor elkezdődött, Alekosz már teljesen független volt. Tünde egyszer volt jelen az egyik párbajon, azt hiszem, azon, amikor Gombi kiesett.

Akkor mégis miért mondhatta Alekosz azt a Villában, hogy Tündétől akar majd gyereket?

Szerintem a bezártság okozhatott nála egy hirtelen fellángolást, de én nem látok esélyt arra, hogy ők újra együtt lesznek.

Elképzelhetőnek tartja, hogy Alekosz a kamerák előtt találja meg a nagy szerelmet?

Ez benne van a pakliban, hiszen Alekosznál sose lehet tudni, az ízlése elég széles skálán mozog. Minden nőben talál valami szépet. Az is lehet, hogy a párkereső show-ban találja meg az igazi szerelmet. Nincs kizárva. Alekosznál pláne nincs.

Mennyire tudja megfogni a pénzt? Vádolták már azzal is, hogy ha megkapja, egyből elissza, elveri majd az egész nyereményt.

Pont Béci mondta ezt, aki már a Villában elosztotta a lóvét a húgával. Alekosz olyan, ha elmegy vásárolni, három ötszázast visz magával, hogy ne költsön többet. Ha volt egy húszezrese, az volt az első, hogy elment a bankba, hogy fölváltsa, mert ő nem szereti a húszezreseket, tízezreseket. Mindig ötszázasokra váltotta be, de ha egy kicsit is gyűröttebb volt a pénz, visszaadta, hogy adjanak vasaltabbat. Alekosz mindig a legolcsóbb helyre megy vásárolni, nem fogja elverni a pénzt, az tuti. Nem lottózik, mert arra sem költi a pénzt, de amikor megkérdeztem, hogy mire költene egy nagyobb nyereményt, akkor azt mondta, egy lakást venne. Hát, most megnyerte. Azt nem fogja eladni, az biztos, ahogyan az autót sem, mert neki még soha nem volt új autója.