Chaz Bono Oprah Winfrey műsorában beszélt arról, milyen is volt átalakulása nőből férfivá. Bonót az interjúra elkísérte barátnője, Jennifer Elia, aki eleinte azt hitte, hogy elveszítette az embert, akibe beleszeretett, de most már megszokta a helyzetet, és állítása szerint a szex is jobb. Bár Chaz Bono azóta már hivatalosan is férfi, úgy érzi, nem kell teljesen befejeznie az átalakulást: már a hormonkezelés és mellének eltávolítása elég volt ahhoz, hogy végre jól érezze magát a bőrében.

Januárban a Sundance Filmfesztiválon mutatták be azt a dokumentumfilmet, ami Cher nemet váltó gyermeke, Chaz Bono történetét kíséri végig, azt, hogyan is lett nőből férfi. A Becoming Chaz című alkotást kedden este Oprah Winfrey televíziós csatornája, az OWN is leadta. Természetesen Winfrey készített egy beharangozó interjút a férfival és barátnőjével. Chaz Bonót a műsorba elkéísérte barátnője, Jennifer Elia is, akivel már öt éve vannak együtt, és aki szerint a szex sokkal jobb, mióta egykori barátnője férfi lett.

„Már kisgyerekként fiúnak éreztem magam, a barátaim is mind fiúk voltak” – idézte fel az eredetileg Chastityként született Chaz Bono a beszélgetésben, miért volt különösen nehéz számára a pubertás. Úgy érezte, a teste elárulta: "Telt idomú nő lett belőlem, és ez nagyon megijesztett” – tette hozzá.

Hosszú utat tett meg

Chaz Bono azért várt ilyen sokat azzal, hogy valóban férfivá váljon, mert eleinte nem értette, miért nem találja a helyét. Először azt vállalta fel, hogy a nőkhöz vonzódik, de még ekkor is hiányérzete volt. Úgy gondolta,  a leszbikus közösségben biztosan vannak mások is, akik hasonló problémákkal küzdenek. Idővel azonban rá kellett jönnie, hogy nem ez a megfelelő megoldás. „Majd rájöttem, hogy valójában nem leszbikus, hanem transzszexuális vagyok" - mesélte el Bono, aki azt is elárulta: egyelőre nem kíván péniszt csináltatni magának: a hormonkezelés és a mellének eltávolítása elég volt ahhoz, hogy igazi férfinak érezze magát, és végre elégedett és boldog legyen. Bono egyébként egy könyvet is írt átalakulásáról, és a Transition: The Story of How I Became a Man ezen a héten kerül majd a könyvesboltok polcaira.

Cher számára sem volt egyszerű

Bár az énekesnő ma már nagyon büszke gyermekére, annak idején nagyon megviselte, amikor rádöbbent, soha többé nem hallhatja majd a lánya hangját. „Nagyon kiborultam, amikor felhívtam, és az üzenetrögzítője még a régi hangján felmondott szöveget játszotta le. Megkérdeztem, hogy van-e mód arra, hogy ezt a felvételt valamilyen formában megőrizzük, hiszen másképpen soha nem hallhatom majd a régi hangját. Számomra ez volt a legmegrázóbb része az átalakulásának” – nyilatkozta az énekesnő, aki nagyon félt attól, hogy nem ismeri majd meg egykori lányát. „Annyira ideges voltam, halogattam a találkozást. A barátom azt mondta, hogy ez hülyeség, és ideje túlesni rajta” – tette hozzá Cher, akinek továbbra is nehezére esik férfiként utalni a gyerekére. „Persze idővel muszáj lesz, de egyelőre nem megy” – tette hozzá a híresség, aki szerint lányából lett fiát ez szerencsére nem igazán zavarja.

Chaz Bono a műsorban elismerte, hogy édesanyja nincs könnyű helyzetben, hiszen egy ismert személy, és bármennyire is úgy gondolnak rá, mint egy vagány, haladó gondolkodású nőre, de arról hajlamosak elfeledkezni, hogy ő is csak egy szülő. „Nagyon sok apa és anya nem áll szóba a transznemű gyermekével. Szerencsére a mi családunkban nem ez a helyzet. Semmi kétségem nincs afelől, hogy szeret, és egyre jobban alakul kettőnk viszonya. A minap küldött nekem egy SMS-t, amiben már az írta, hogy 'Chaz'. Ez óriási dolog” – nyilatkozta Bono.

Minden jó, ha a vége jó

Bono barátnője, Jennifer Elia egyébként azt is elárulta, hogy az ő kapcsolatuk is minden téren sokkal jobb - még a szexben is, hiszen Chaz Bono most már sokkal jobban érzi magát a bőrében. Igaz, az elején neki is nehéz volt megszokni az új helyzetet. „Hiányzik az, akit öt évvel ezelőtt megismertem. Soha nem találkoztam még olyan kedves emberrel, mint ő. Ezért szerettem bele, de most megváltozott” – mondta a dokumentumfilm egy pontján Elia, akit akkoriban szemmel láthatóan megviselt, hogy partnerének a hormoninjekciók miatt hangulatingadozásai voltak.

Angelina Jolie-éknak is segítene

Chaz Bono egyébként fontosnak tartja, hogy ahol és ahogy csak tud, támogassa sorstársait. Amellett, hogy nyíltan beszél saját történetéről, egy olyan csoportnak is tagja, amely nemi identitásbeli problémákkal küzdő gyerekeken és családjaikon kíván segíteni. Az E!Online-nak kifejtette, szívesen rendelkezésére állna Angelina Jolie-nak, akinek lánya, Shiloh meglehetősen fiús jelenség.  „Szeretnék majd egyszer elbeszélgetni Angelinával és Braddel. Jó, ha tudnak arról, hogy szívesen segítünk nekik, ha szükségük van rá” – nyilatkozta Bono, aki szerint nem szabad túl sokat aggódni, hanem hagyni kell, hogy a gyerekek azt csinálják, amit akarnak, mert tudják, hogy mi jó nekik.

Angelina Jolie korábban azt nyilatkozta, mindenben támogatják Shiloht. „Fiú akar lenni, így le kellett vágatnunk a haját is. Rajong a fiús cuccokért, olyan akar lenni, mint a fivérei” – nyilatkozta a színésznő, aki egyáltalán nem aggódik lánya viselkedése miatt.