Vasárnap, közel négyórás végjáték után távozott az RTL Klub képernyőjéről a Való Világ 4. Ezt megünneplendő összeszedtük azokat az okokat, amik miatt örömkönnyeket hullatunk az utolsó másodpercekben. Önt mi irritálta jobban? A kesergő, nyápic szereplők, a vég nélkül ismételt összeállítások vagy Gigi és Jerzy szerencsétlenkedése? Szavazzon!

1. Unalmas karakterek

Fizikai fájdalmat okoztak az olyan unalmas, semmitmondó arcok, mint Leonidasz, Kristóf, Gina, és Zsófika, akiknek gyakorlatilag egyetlen emlékezetes pillanatuk sem volt ebben a műsorfolyamban, bezzeg utána. A hónapokig nyújtott Való Világot egyértelműen Alekoszra, Olivérre és Szandikára építették fel, aztán valahol félúton beindult az alkoholtól állandóan felpörgő, agresszív Éva is.

2. Feladatok hiánya

Nem lepődnénk meg, ha a szürke szereplőket máris elfelejtették volna, arra viszont biztosan emlékeznek - mert tudjuk, hogy nézték, bizony -, hogy milyen gyötrelmesen vontatott volt a műsor az első hetekben. Egészen addig, amíg a szerkesztők rá nem jöttek, hogy sokkal több feladatot kell adniuk a játékosokat, máskülönben csak ülnek másnaposan, bámulnak maguk elé, és fájdalmasan keseregnek arról, hogy mi lehet a pasijukkal, a csajukkal vagy éppen anyuval.

3. Kibírhatatlan ismétlések

Az is felborzolta az idegeinket, hogy néha egész összefoglalókat tettek ki az ismétlések, amik, persze, a fináléból sem hiányoztak. Amikor a műsor vége felé nagyon nem történt semmi, előhúzták a korábbi részek elcsépelt jeleneteit. Így szerencsére legalább tucatszor láttuk, ahogyan Éva leköpi Jerzyt, ahogy Anikó gátlástalanul incselkedik Olivérrel, vagy ahogyan Gombi kiborul telefonálás közben.

4. Jerzy és Gigi románca

Jerzy és Gigi erőltetett románca is segített abban, hogy már a műsor gondolatától is leverjen bennünket a víz. Összejöttek, de a szerkesztők hiába dolgoztak keményen, hiába kaptak kameramentes időt a nyugiszobában, hiába lüktetett Gigiben Jerzy, nem bizseregtek, amikor meg mégis, akkor Jerzy úgy megsértődött, hogy szét is mentek. Hasztalan volt, fölösleges és fárasztó.

5. Következetlenségek

Azért utáltuk, mert az RTL Klub nem volt elég tökös ahhoz, hogy következetesen végigvigye a saját szabályait. Rögtön az elején elszúrták, amikor Jerzy betették a villába. Szandikát csak fenyegetni merték, Évának pedig a legbénább kamubüntetést adták, amikor a szaunába bújt az eső elől, miközben a többiek kint szívtak a hálózsákokban. A műsor második félidejében pedig valószínűleg már akkor sem rúgtak volna ki senkit, ha törött üvegekkel vagdossa össze a játékosokat. Vagy ha mégis, beküldtek volna a helyére mást.

6. Az elnyújtott műsor

Melyik legyen az?

Már hetekkel ezelőtt véget vethettek volna a műsornak, hiszen az összefoglalók nagy részét az ismétlések tették ki, de az már az elején nyilvánvalóvá vált, hogy az RTL Klub akkor sem számolna le hamarabb a VV4-gyel, ha földrengés dönti be a falakat.Zsuzsit kizárták, sebaj, kitaláltak helyette valami mást,Gina önként kivonult, megint kötlöttek valami röhejes dolgot,Laci idegösszeomlást kapott, visszaküldtek néhány kiesett játékost. Pedig a végére tényleg semmi néznivaló nem jutott, a szereplők játszmái szánalmasabbak voltak, mint egy lakógyűlés. És Ön miért utálta? Szavazzon!