Az énekesnő minden koncertje előtt 45 oldalas kívánságlistát nyújt be a szervezőknek. Amerikai turnéja előtt nyilvánosságra hozták a doksit, ami 23 pontban rendelkezik a Perryt fuvarozó sofőrről, de azt is megszabja, hogy milyen designszékben hajlandó üldögélni az öltözőjében. Ja, és kell neki mindig vagy 50 hotelszoba.

Az alapvetően hírességek rabosítási képeire szakosodott Smoking Gun megszerezte Katy Perry júniusban induló amerikai turnéjának riderét, vagyis azt a 45 oldalas dokumentumot, amiben az énekesnő tisztázza, hogy pontosan milyen ellátásra van szüksége egy-egy koncertszervező részéről. Az I Kissed a Girl előadója, akit legutóbbi klipjében ufónak sminkeltek majdnem olyan aprólékos listával jár, mint a Van Halen, amelynek a tagjai kiszedették a rendelt M&M's cukorkákból a barnákat.

Koncert előtt

Az teljesen érthető, hogy az énekesnő biztosra megy, azaz kiköti, hogy a  szervezőknek ötcsillagos szállodába kell befizetniük őt és stábját. Az is belefér, hogy az énekesnő döntheti el, hogy adott város három legjobb ötcsillagos szállodája közül melyikben kíván lakni.

Ezen kívül azt kéri még, hogy a teljes stábot egy emeleten helyezzék el. Perry magának elnöki lakosztályt kér minden esetben, szüksége van még 5 Junior Suite típusú lakosztályra és 45 sima, egyágyas szobára is.

Természetesen a reggeli és az internethasználat járjon a szobákhoz. És ha esetleg a hotel nem tud biztosítani a kijelölt emeletre külön biztonsági szolgálatot, akkor a koncertszervezőnek kell ezt megtennie.

Koncertre menet

Az énekesnő meglepően hanyag módon nem kötötte ki, milyen kocsival kell szállítsák a hotelből a koncert helyszínére, azt viszont 23 pontban szabályozta, hogy a sofőrje hogyan viselkedjen. Az egyik legjobb, hogy a sofőr nem nézhet rá Perryre, legalábbis a visszapillantó tükörből semmiképp. Azt is kikötötték neki, hogy utasa be- és kiszállásakor nem húzhatja fel teljesen az ablakát, félig mindig nyitva kell lennie. Nem szállhat ki a kocsiból, nem szólhat az énekesnőhöz, nem kérhet tőle autogramot, különösen nem vezetés közben. Semmilyen telefont nem intézhet vezetés közben, csak akkor, ha vészhelyzet van, vagy erre Perry külön megkéri.

Ezeken kívül van még egy pár, akár logikusnak is mondható kikötés, leginkább abból fakadóan, hogy a sofőr sofőrködik, minden más feladatot a biztonságiak végeznek. Így a csomagok pakolását, amihez a sofőr nem nyúlhat, valamint az ajtók nyitását-csukását.

Az öltözőben

Miután megérkezett a koncert helyszínére, Katy Perry az öltözőben készül fel a fellépésre, ahol helyszíntől függetlenül ugyanazt a kiszolgálást szereti kapni.

Összesen 21 ember számára kell öltözőt biztosítaniuk a szervezőknek. Ebből Katy Perry egy 6-10 fős öltözőbe megy, amit drapp vagy rózsaszín anyaggal kell burkolni. Kell neki hat összecsukható szék, egy nagy asztal, két kuka, egy dohányzóasztal perspexből, egy üvegajtós hűtőszekrény, két barokk állólámpa. Magának ezen felül mindig két Jacobsen-féle tojásfotelt kér, az egyiket lábtartóval. Egy ilyen fotel ára nagyjából 260 ezer forint.

Dekorációnak a virágot szereti, leginkább a fehér és a lila hortenziát, a fehér rózsát és a rózsaszín bazsarózsát. Esetleg orchidea jöhet még. Ami viszont tilos, az a szegfű, ezt csupa nagybetűvel emelték ki a dokumentumban.

Az öltözöje mellett kell kialakítani a sminkszobáját, ahol négy ember tartózkodik. Ezeken kívül kell még egy hétszemélyes férfi öltöző a zenekarnak, valamint egy kétszemélyes öltöző a vokalistáknak internetkapcsolattal.

Egy kis nasi

Az énekesnőnek mindig kell biztosítani friss biozöldségeket és gyümölcsöket. Almát, banánt, narancsot, szőlőt, uborkát, brokkolik, karfiolt, répát, cukorborsót, zellert mindenképpen. Ezekhez természetesen a megfelelő, fokhatymás-petrezselymes Ranch dip mártogatós szószt kéri.

De kell még neki pita, hummusz, szárított alma, enyhén sózott edami sajt, tortilla chips, egy üveg salsa, egy zacskó Kettle Brand ecetes chips, egy zacskó Kettle Brand barbecue ízű chips, egy zacskó Newman's Own High Organic perec, egy zacskó Snyder's of Hanover mézes-hagymás perec, két üveg Santa Margherita Pinot Grigio (ez nem is drága bor, kb. ötezer forint egy üveg).

Már csak néhány apróság van hátra: az elektromos vízmelegítő meleg vízzel, egy csomó jég, 6 féle vitaminnal dúsított víz, egy ballonos vízadagoló húsz liter vízzel, hat üveg Sprite és egy kis kamillatea.