A Velveten mutatkozik be a werkfilm a Kolin legújabb, 3D videóklipjének készítéséről. A rekordköltségek közben egy nevű Adri csaj ugyan beelőzött a Mountain Kingnek, de a Kolin koncerttel és fejpánt-szemüveggel vág vissza.

Rendesek és pokoli drágák

Rendesek a Kolinék, mert ideadták a Velvetnek november óta készülő 3D-klipjük werkfilmjét, így a forgatásról készült kisfilmet a mi olvasóink nézhetik meg először, itt ezen az oldalon, kicsit lejjebb. A Mountain King című szám videóját az első igazi magyar 3D-klipnek szánták, csak egy Adri nevű nő márciusban beelőzött a térhatású Eltűnnék veleddel.

Az viszont biztos, hogy az új Kolin-videó előkelő helyen fog szerepelni minden idők legdrágább magyar klipjeinek listáján, hiszen a Mountain King tavaly novemberben kezdődött munkálatai kb. 15 millió forintnyi anyagot, munkaórát és energiát emésztettek fel. Ez pedig hazai viszonylatokban egy igen magas összegnek számít: Márk azt nyilatkozta nekünk, hogy “Magyarországon egy videóklipre a hanglemezkiadók 600 ezer és egymillió között szoktak költeni, de persze ez mindig egyéni megállapodások kérdése”.

Ezek szerint van olyan lemezkiadó manapság, aki csak úgy megdobja a Kolint 15 millióval, hogy hadd filmezgessenek? Természetesen nincs, ezért a klip létrejöttéhez arra volt szükség, hogy a készítők jó része ingyen dolgozzon, így a költségekből valamennyit le lehetett faragni, de még így is szükség volt arra, hogy Márk saját maga hatszámjegyű hitelt halmozzon fel. “Ez egy pokoli drága dolog” - mondta nekünk Márk a telefonban. Ha meg szeretné nézni, hogyan költi a kétszeres MTV-díjas Kolin együttes a forgatásra szánt milliókat, javasoljuk, hogy tekintse meg az alábbi werkfilmet.

Na de mit ér az egész fejpántba épített szemüveg nélkül?

A szívességből dolgozók között ott van például Kostil Danila rendező (ő rendezte a Jimmyt is, ami az Index szerint a legjobb magyar videoklip), Garai Gábor operatőr, illetve Fenyvesi Zsófi, akinek grafikái 3D-ben kelnek majd életre a klipben, valamint a The Pig és az Umbrella nevű cégek, akik a gyártásba, illetve az utómunkába szálltak be. A kész klipet egyelőre még mi sem mutathatjuk, erre a célra ugyanis külön bulit rendez a Kolin a Merlinben június 3-án (persze divatbemutatóval egybekötve). Azért csak akkor, mert az utómunka-stúdióban még jelenleg is éjjel-nappal dolgoznak a klipen.

És ez még mindig nem minden, mert a Mountain Kinghez külön a számhoz tervezett, fejpánttal egybeépített 3D-szemüvegeket is készített a Lollipop Factory, a nőké arany, a férfiaké csíkos. Az új album számait egyébként csak egyenként, egy-egy ilyen formatervezett különlegességgel együtt lehet majd megvásárolni, ugyanis minden dalhoz egy másik Motivációs Tárgy (így hívják őket) tartozik majd.