Pákót valaki csúnyán megverte, vagy nem. Állítólag egy félmilliós tartozás miatt - ennyivel lóg Polgár Tomcat Tamásnak, rágalmazás miatt. Ami biztos: valakit megvertek az ötödik kerületben, Tomcatnek pedig van ügyvédje.

Sajtóértesülések szerint szerda délután úgy megverték Fekete Pákót, hogy agyrázkódással és zúzódásokkal szállították az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe. A Velvet mind az intézményt, mind Pákót többször kereste telefonon, ám nem sikerült elérnünk – a férfi ki is kapcsolta telefonját.

Ki verte meg Fekete Pákót?

A Blikk szerint Pákó azt mondta, egy ötszázezer forintos tartozási ügy vitája miatt ütötte arcul valaki, akit ismert, miután kijött a bíróságról – a celeb azonban nem nyilatkozott a napilapnak. Azt is közlik, Fekete Pákót röntgen- és CT-vizsgálat után bent tartották megfigyelésre. A Bors ezzel szemben arról számol be, hogy saját felelősségére távozott. A két lap abban azonban egyetért, hogy a férfit Polgár Tamás (Tomcat) verte meg.

Dr. Balogh Gábor, aki korábban több esetben volt Polgár Tamás ügyvédje, a Velvetnek elmondta: Polgár megbízta őt jogi képviseletével. „Az ügyfelem nem ismeri el a gyanúsítás tárgyát képező bűncselekmény elkövetését” – szögezte le, ám ennél bővebb tájékoztatást nem kaptunk az ügyről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön közleményt adott ki, amely szerint a BRFK V. kerületi kapitánysága önbíráskodás gyanúja miatt nyomoz egy budapesti férfi ellen. A gyanúsított szerda délután negyed kettőkor az V. kerületben, az utcán, korábbi peres ügyük miatt kérdőre vont egy másik személyt, majd bántalmazta. A bántalmazott orvosi ellátásra szorult, a bántalmazó ismeretlen helyre távozott - az este folyamán a rendőrök lakásáról előállították, kihallgatták, majd őrizetbe vették, és előzetes letartóztatását indítványozzák.

Azt, hogy ez az ügy megegyezik-e Pákó állítólagos megveretésével, nem tudni: a rendőrség nem hozza nyilvánosságra folyamatban lévő eljárás szereplőinek nevét.

Milyen félmillió?

2008-ban a Bombagyár Rádió egy videót tett közzé, amelyen Fekete Pákó nyilas és náci jelmondatokat ismételgetett, szidta a zsidókat és kart lengetett. Utóbb Pákó a Velvetnek azt mondta, nem tudta, hogy egy „rasszista rádióba” megy, és csupán azért viselkedett úgy, mert félt, hogy megölik, hiszen egyedül volt.

Később a Frizbiben Hajdú Péter megpróbálta szembesíteni Polgár Tamást és Pákót, ám utóbbi, miután konstatálta, hogy a rádiós-blogger is a felvétel helyszínén tartózkodik, elmenekült, majd rendőri kísérettel tért vissza. Azt állította, a stáb fogva tartotta, és interjúra akarta kényszeríteni. Erre Polgár azzal reagált: Pákó hazudik, ő tisztázta vele, hogy közönségük gyakorlatilag megegyezik a kuruc.info olvasóival.

„Senki sem kényszerítette, és nem fenyegettük meg sem a műsor előtt, sem közben, sem pedig utána. A kamerát az ő beleegyezésével indítottuk el [...]. Nem tudom, Fekete Pákó miből vonta le azt a következtetést, hogy ha nem működik együtt velünk, "kinyírjuk." Teljesen normális, szakszerű rádióműsort vezettünk vele, amelyben mindenféle kényszer nélkül adta elő véleményét” – írta a kuruc.infón, hozzátéve, ha nem vonja vissza nyilatkozatát, beperli. Pákó nem vonta vissza, Polgár beperelte, meg is nyerte: körülbelül egy hónappal ezelőtt a bíróság 500 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére ítélte Pákót.

A Bombahír is beszámolt

Az eseményekről lapszemle formájában a Bombahír is megemlékezett, amely portálnak Polgár is munkatársa. A cikk szerkesztője megjegyzi, Pákónak a jövő héten is lesz polgári peres ügye a médiában korábban tett állításai miatt. Feltételezhetően ez az ügy ugyanahhoz a videóhoz kapcsolódik, mivel nemcsak Polgár, hanem a műsor másik szerkesztője is feljelentette Pákót rágalmazásért, az ő ügye még nem zárult le. Igaz, ennek ellentmondani látszik a Bombahír kitétele, amely szerint "arról, hogy a két ügy esetleg kapcsolatban állna egymással", nincsenek információik.