A napokban jelent meg a svéd krimitrilógiából forgatott film amerikai változatának trailere, melyben a babaarcú Rooney Mara játssza a biszexuális, punk, piercinges, tetovált hackerlányt, Lisbeth Salandert. Az eredeti, svéd filmben a karakteres arcú, fiús alkatú Noomi Rapace játssza a krimitrilógia főhősnőjét. Ön szerint melyikük néz ki jobban Lisbeth Salanderként?

A Tetovált lány cím svéd krimitrilógiából készült film David Fincher-féle amerikai adaptációja 2012 január idusán látható a hazai mozikban. Mikael Blomkvist és Lisbeth Salander történetének írója, Stieg Larsson a hatodik legjobban kereső halott híresség a Forbes-listáján.

Amíg a svéd filmben Lisbeth Salandert a karakteres arcú, fiús testalkatú Noomi Rapace játssza, az amerikai változatban igazi babaarcú lányt látni a főszerepben, Rooney Marát. David Fincher szándékosan választott alig ismert színésznőt az androgün, punk, biszexuális, feminista főhős, Lisbeth Salander szerepére, ami a kritikusok szerint "a legnagyobb női krimi főszerep A bárányok hallgatnak óta".

Tipikus hollywoodi baba az amerikai punk hackerlány

Rooney a Rémálom az Elm utcában című filmből lehet ismerős, továbbá a szintén Fincher-rendezte Facebook filmből, ahol ő alakította Erica Albrightot, Mark Zuckerberg barátnőjét. A fodrászok és a sminkesek sokat dolgoztak azon, hogy Rooney Mara külseje visszaadja az egyébként szálkásan izmos, semmitől vissza nem riadó, piercinges, tetovált hackerlányt, aki nemi erőszakot is elkövet a filmben.

Az amerikai verziónak a napokban debütált a hivatalos trailere, és már a hivatalos plakát is megjelent, amin a Mikael Blomkvist szerepét alakító Daniel Craig átkarolja a mellét piercingként használt biztostűvel díszített Rooney Marát.

Melyik Lisbeth Salander néz ki jobban?

A többek között a Harcosok klubja rendezője, David Fincher nem tudni, mi újat tartogat a Millenium trilógia rajongóinak, de a trailert elnézve sok meglepetésre nem számíthatunk – a rendező még a forgatás helyszínén sem változtatott, Svédországban veszik fel A tetovált lányt. Szavazzon, Ön szerint melyik Lisbeth Salander néz ki jobban, az amerikai, azaz Rooney Mara vagy a svéd verzióban látott Noomi Rapace?