Hajdú Péter megint furcsán parkolt

2011.06.08. 21:43 Módosítva: 2011.06.08. 21:58
A KRESZ szerint legalább másfél métert kell hagyni a fal és az autó között, ha az ember a járdán parkol. Szerinte megvolt, a képek alapján vitatható. Szerinte személyesen a Déryné tulaja nyomta fel, hogy reklámot csináljon a helyének.

"A csatolt képet június 6-án este 19:04-kor készítettem a telefonommal a Krisztina tértől nem messze. A képen látható német rendszámú BMW előttem 10-20 méterrel hajtott fel a járdára a Krisztina körúton. Az autóból Hajdú Petiék szálltak ki. Feltehetően a Dérynébe mentek. Nem vagyok meggyőződve a parkolás szabályosságáról. Döntsék el Önök" - adta hírül feljelentőnk, hozzátéve, hogy az se gyenge, hogy a celeb külföldi rendszámában szerepel a monogramja.

KRESZ a járdán parkolásról

40. § (8) A járdán - részben vagy teljes terjedelemben - csak akkor szabad megállni, ha
a) azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi,
b) a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el,
c) a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter szabadon marad, és
d) a jármű tengelyterhelése az 1000 kg-ot nem haladja meg.

Hajdú Pétert természetesen felkerestük, készségesen árulta el, hogy igen, valóban jár a fenti időpontban a környéken mélyen tisztelt feleségével, csak éppen nem hatodikán, hanem hetedikén, miután véget ért a munkája, ami mostanában főképp jócsajmustrából áll. A Frizbi házigazdája semmi kivetnivalót nem talált parkolásában, mint lapunknak elmondta: szabályosan állt meg, elvégre semmilyen tábla nem volt kint, ami arra utalt volna, hogy ott nem szabad megállni.

hp

Szabályosan parkol-e Hajdú?

 • 14990
  Nem
 • 6012
  Nem érdekel
 • 1390
  Igen
 • 622
  Nem látom

„Lehet, hogy ezt a Kovács Kristóf írta, hogy reklámot csináljon az éttermének, mert egyáltalán semmiféle szabálytalanságot nem követtem el. Nem volt ott semmilyen tábla, nem volt se rokkanthely, se kapubeálló, se burkolati jel, nem tiltotta semmi, még padkán sem álltam meg” – vélte Hajdú, mi meg szavazásra bocsátjuk a kérdést, bár szinte borítékolható a szavazás kimenetele, hiszen ő történetesen pont az celebünk, aki a gyakrannál is többször fut bele parkolási túlkapásokba.