Claire Richardsnak, a 2000-es évek elején megszűnt Steps nevű brit popzenekar egyik énekesnőjének folyton ingadozik a súlya. A zenekar feloszlása után meghízott, 2008-as esküvője előtt lefogyott, ebből tévéműsor és fitnesz-DVD is született. Második terhessége miatt ismét felszaladtak rá a kilók, és hiába sikerült megszabadulnia 31 kilótól, most megint hízásnak indult. Hogy megbékéljen magával, új módszerhez fordult: levetkőzött a Closer magazinnak.

Claire Richards a kilencvenes évek második felében a Steps nevű brit popzenekar tagja volt, az egyik legismertebb számuk a Deeper Shade of Blue volt. A banda feloszlása után sem adta fel az éneklést, de miután terhes lett első gyermekével, úgy döntött, egy időre visszavonul. Nem teljesen tűnt el, most az ITV Popstar To Operastar című műsorában látható, igaz, teljesen más külsővel, mint amikor még a Steps tagja volt. A 33 éves énekesnő most 44-es konfekcióméretet hord. Bár nem elégedett meghízott külsejével, úgy döntött, hogy levetkőzik a Closer magazinnak.

My Big Fat Wedding

A súlygyarapodás nem meglepő azok számára, akik figyelemmel kísérték őt az elmúlt években. Miután a Steps feloszlott, Richards 25 kilót szedett fel, majd 2008-as esküvője előtt úgy döntött, lefogy legalább annyira, hogy a 40-es méretű ruhákba is beleférjen. A kitűzött célt túlteljesítette, konfekciómérete 38-as lett. A plusz kilók leadásáról egy televíziós műsor is készült Claire Richards: My Big Fat Wedding címmel, 2008 decemberében pedig megjelent saját fitnesz-DVD-je, a Five Step Fat Attack. Miközben második gyermekét várta, újra felszedett pár kilót, de márciusban már harminckét kilóval volt könnyebb az akkori súlyához képest. A 170 centiméter magas énekesnő ekkor 65 kilót nyomott.

Fogyás helyett dolgozik és gyereket nevel

Azóta azonban ismét hízásnak indult, az elmúlt pár hónapban állítása szerint majdnem 13 kilóval lett nehezebb, és most 44-es méretű ruhákat hord. Bár csalódott, hogy oda a kemény munkával elért fogyás, de úgy döntött, megmutatja ezt a formáját is a nagyvilágnak. Egyrészt, hogy megtanulja elfogadni önmagát, másrészt mert úgy érzi, azért is fel kell vállalnia mostani külsejét, mert korábban a fogyásaival is annyit szerepelt, és ez így tisztességes. „A férjem is arra bátorított, hogy vállaljam el a fotózást, és láthassam, milyen csinos is vagyok. Persze csalódott vagyok, amiért ismét híztam” – nyilatkozta a Closer magazinnak Richards, aki ennek ellenére nem akarja ostorozni magát a plusz kilók miatt. „Ha sovány akarok maradni, akkor az bizony nagyon sok munkával jár, de az időt, amit erre kellene fordítanom, sokkal szívesebben töltöm a gyerekeimmel és a karrierem építésével”.

Még nincs vége...

Richards elmondta, soha nem dohányzott vagy drogozott, de az étkezéssel mindig voltak problémái, tulajdonképpen ő is függő. Bár miután szerepet kapott az ITV műsorában, nem volt elégedett a látvánnyal, de úgy döntött, ahelyett, hogy a súlya miatt aggódna, inkább arra ügyel, hogy minél jobb énekesnő váljon belőle. „Amikor megláttam magam a tévében a múlt héten, a karjaim borzalmasan vastagnak tűntek. Nem tudom, hogy valaha is elégedett leszek-e magammal, de mindent megteszek ennek érdekében. Fontos, hogy jól érezzem magam a bőrömben, függetlenül attól, mekkora is vagyok” – nyilatkozta.