Fontosabb részletek
  • Kedden tartották Stohl András büntetőügyének másodfokú tárgyalásást
  • A színészt korábban 2 év 4 hónap, letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság
  • Ruttner György, Stohl új védője kikezdte a szakértői véleményt, ami alapján maradandó fogyatékosságot okozó baleset okozásával vádolják Stohl Andrást
  • A szakértői viták után a tárgyalást elnapolták
  • Ruttner György eljárási hibára bukkant, nem kizárt, hogy első fokon kezdődik újra az eljárás

Fontosabb részletek
  • Kedden tartották Stohl András büntetőügyének másodfokú tárgyalásást
  • A színészt korábban 2 év 4 hónap, letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság
  • Ruttner György, Stohl új védője kikezdte a szakértői véleményt, ami alapján maradandó fogyatékosságot okozó baleset okozásával vádolják Stohl Andrást
  • A szakértői viták után a tárgyalást elnapolták
  • Ruttner György eljárási hibára bukkant, nem kizárt, hogy első fokon kezdődik újra az eljárás

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Nem emlékszik arra, hogyan vitték a vérvételre, csak arra, hogy ott van. “A rendőri jelentésben az van, hogy kukucskált az ablakon, mozgott a függöny” - mondja a bírónő arra, hogy Stohl András a konyhában várta a rendőröket. Stohl András cáfol, mert a konyhaablak nem arra néz, amerről a rendőrök jöttek. Ennek egyébként nincs túl nagy jelentősége, pláne, hogy Stohl a kérdéses időszakról azt mondja, csak homályosan emlékszik.

  • Alföldi Róbert a fejét az előtte lévő szék támlájára hajtva, Kulka János összeráncolt homlokkal, aggódó tekintettel hallgatja Stohl András vallomását, ami nagyon hasonlít az eddig is hallott vallomásokra, csupán egy-két részletnél mondja azt a színész, hogy nem emlékszik rá pontosan. Nagyjából a balesetet megelőző 1-2 másodperc hiányzik neki, de azt mondja, arra sem emlékszik, hogy elaludt volna. Azt mondja, nem tudja, mi történt otthon, amikor kiérkeztek hozzá a rendőrök.

  • Stohl arra emlékszik, hogy vezet, de közvetlenül a balesetet megelőző pillanatokra nem emlékszik. Nem emlékszik szembejövő fényekre, és azt sem tudja, melyik autóba ment bele. Úgy emlékszik, az utasoldali ajtón szállt ki, de mások azt mondták neki, a tetőn keresztül szállt ki.

  • Stohl Andrást ismét meghallgatják, talán már ő sem tudja, hanyadszor. A bíró többször figyelmezteti, hogy az állítólag létező amnéziája miatt tényleg csak azt mondja, amire emlékszik. Alig hallani Stohlt. “Itt úgy emlékszem, csekély mértékű alkoholt fogyasztottam” - mondja Stohl András, aki elég jól kitanulta már a jogi nyelvet. A csekély mértékű alkohol egyébként 2-3 kisfröccs volt a Thália színház kávézójában.

  • Eddig nyilvános ülésen voltunk, most a bírónő bejelentette, hogy nyilvános tárgyalásba váltunk át. Erre azért volt szükség, mert csak tárgyaláson lehet bizonyító indítványokat benyújtani. Szóval jön a szakértő.

  • Stohl visszatért a kávézásból. Egy "jaj istenem" sóhajtással ült le a családja mellé. Tíz perc és folytatjuk.

  • Ruttner György, Stohl új védője ad egy névjegykártyát Garas Dezsőnek. Ez azért így elég sok kérdést felvet egy tárgyalóteremben ülve. Ruttner az atv-nek egyébként az imént azt mondta, folytatódni fog az ügy. Lehet, hogy ez ma még csak az első forduló.

  • Stohl András ugyan feszült, de sokkal nyugodtabbnak tűnik, mint az első alkalommal. Megereszt egy-egy mosolyt is. Most éppen lement kávézni egyet. Mindenki más a teremben marad.

  • “Izgi, nagyon jó!” - mondja Alföldi Róbert és Kulka János Stohl Andrásnak, amikor a vádlott azt mondja nekik, menjenek nyugodtan, valószínűleg sokáig tart majd a dolog.

  • Az ügyvéd azt kéri, hogy egy blokkban hallgassák meg a szakértőket. A bírónő azt mondja, majd meglátjuk, mi lesz. Most szünetet rendelnek el, a bírónő gyorsan mérlegel. Egyszerűbb, ha ők mennek ki a teremből, mint megpróbálni kiküldeni a sajtót és a nézőket. Tízkor folytatjuk, addig elvolvassák a bíró által benyújtott papírokat. A nézők lelkes felkiáltással jelzik a bölcs döntést.

  • Egy orvosszakértőt fogunk meghallgatni. Arról lesz szó, hogy a szakvélemények szerint a sértett K. Pálnak a májusi baleset után négy hónappal, szeptemberben nem volt lábrövidülése, januárra viszont lett neki. Dr. Balogh István szakértő fogja tisztázni, hogy a lábrövidülés megvalósulhat-e ennyivel a baleset után.

  • Az ügyvéd három elmeorvosi szakvéleményt adott be a bírónőnek, valószínűleg a már korábban kiszivárgott, amnéziáról szóló szakvéleményeket. Beadták a drogprevenciós előadásokról szóló papírokat is. Az iskolák leveleket írtak a drogprevenciós órák után Stohl Andrásnak, ezeket is átadta az ügyvéd, Ruttner György a bírónőnek. Illetve még egy pályatársak által írt levelet is beadnak, amelyben a színész kollégái valószínűleg enyhébb büntetést kérnek.

  • Kicsit döcögős a párbeszéd az ügyvéd és a bírónő között, elvesznek a formalitásokban. Közben a egy fotós és egy operatőr szóváltásba keveredik, persze csak suttogva. A fotós véletlenül belelógott a kameraképbe, egy vállbavágás lett az eredménye.

  • cikkünk a témában:

    Az Index olvasói 1 év 4 hónapot jósolnak

    A tevékeny megbánás (Stohl drog- és alkoholprevenciós előadásai az iskolákban) enyhítő körülmény lehet . Stohl abban bízik, a másodfokú bíróság döntése megmenti a több mint két év letöltendő börtönbüntetéstől.

  • Megkezdődött a tárgyalás. Az ügyvéd egy DVD-vel valamit bizonyítani szeretne. Az első fokú tárgyaláson készült a felvétel, az ügyvéd szerint volt egy két perces rész, ami döntő jelentőséggel bírhat az ügyben. Az ügyvéd szerint az első fokú ítélet hatályon kívül helyezésére alkalmas. Komoly bréking, vajon mi lehet azon a lemezen?

    Egyelőre nem tudjuk meg, mert a bírónő nem fogadta el a DVD-t bizonyítási indítványnak, azt majd a védőbeszéd alatt nézzük csak meg. Egy elég kicsi tévé van csak a teremben.

  • “Ha valaki tud úgy rágózni, hogy a tanács elnöke nem veszi azt észre, az rendben van, ha nem tud úgy, akkor azt ki kell köpni” - utal vissza a bírónő az ülés megnyitásakor a Kulka-incidensre. Kulka János egyébként már visszatért rágója nélkül a terembe.

  • “Nagyon örülnék neki, ha sikerülne végre elkezdeni a nyilvános ülést” - mondja a bírónő. Kulka Jánost kiküldte, mert rágózott. Akkor jöhet vissza, ha kiköpte.

  • Sikerült a megtelt tábla kirakása előtt bejutni a terembe. Stohl András egyedül ül az első sorban, szemből fotósok veszik körül, sűrű sorfalat állva előtte, mögötte családja és pályatársai foglalnak helyet.

  • Kern András, Garas Dezső is megérkezett. Stohl András családja szintén a helyszínen, ahol hatalmas hőség kezd kialakulni, pedig még el sem kezdődött a tárgyalás. Közben megérkezett Kulka János és Alföldi Róbert is.

  • Elég nagy a tömeg. A bíróságra csak hármasával lehet bemenni, a tárgyalás a hetedik emeleten lesz, de már a hatodikon áll a sor. Az előbb a páternoszterrel lement Bodrogi Gyula, illetve a lépcsőn fel láttuk Sváby Andrást. Nagy az érdeklődés, a folyosón az a pletyka terjed, hogy Stohl már egyszer felment a tárgyalóterembe, de lejött. Információink szerint akkora volt az érdeklődés, hogy az eredeti helyszínről, egy kisebb tárgyalóból át kellett helyezni a tárgyalást a hetedikre egy nagyobb terembe, ami korábban talán kantinként üzemelt. Mindjárt meglátjuk, milyen szép. Reméljük.

  • cikkünk a témában:

    Kintlévőségeiből tartja el családját Stohl, ha bebörtönzik

    Hamarosan kiderül, Stohl András börtönbe megy-e, amiért tavaly májusban ittasan balesetet okozott. A színész első fokon 2 év 4 hónap börtönt kapott, az ítélet ellen fellebbezett, a másodfok tárgyalása előtt mindent megtett, hogy enyhítsék büntetését. Pénzt osztott, magát ostorozta, soha többé nem vezetne, még egy amnéziáról szóló orvosi szakvéleményt is sikerült beszereznie.

    Az előzményekről minden itt.

  • Bűnösség: járművezetés ittas állapotban bűntette (a büntetési tétel felső határa: öt év szabadságvesztés)

    Főbüntetés: 2 év 4 hónap börtön (végrehajtandó)

    Mellékbüntetések: 5 év közúti járművezetéstől eltiltás, 3 év közügyektől eltiltás

    A vádlott által megfizetendő eddigi bűnügyi költség: 650.958 forint

  • Negyed kilenc után néhány perccel már hosszú sor kígyózik a bíróság előtt. Az újságírók mellett megjelent Bodrogi Gyula és Törőcsik Mari is, hogy személyesen hallgassa meg, mit kap Stohl András.