Szombat délután a párizsi Virgin Megastore-ból elfogytak a frissen elhunyt énekesnő cédéi, a hét elejére az iTunes albumlistáján átvette a vezetést a Back to Black, a Billboard kislemez-listáján pedig a Top20-ba került. Megkezdődött Winehouse bálványosítása, ez még csak az első lépés.

Az utóbbi napok egyértelműen legtöbbet játszott száma a nem túl nagy, de annál erősebb Amy Winehouse-életműből nem a Rehab, mert hiába ez a szombaton elhunyt énekesnő legismertebb száma, mégis valószínűleg ízléstelennek tartják sokan a szám szövege és a halál valószínűsíthető oka közti iróniát. És nem is a kicsit szomorkás Valerie, hanem könnyednek tűnő, de az énekesnő halálára jól reflektáló Tears Dry on Their Own (A könnyek maguktól felszáradnak) című. Mindenhol ez megy, olyannyira, hogy például az angolnyelvű kultúra egyik legnépszerűbb webrádiója, a Pandora statisztikái szerint több mint százszoros volt a hétvégén az érdeklődés az énekesnő iránt.

A Pandora TMZ-nek nyilatkozó egyik vezetője szerint eddig naponta általában 7-900 Amy Winehouse rádióállomást hoznak létre, de ez a szám szombaton felugrott 75000-re.

A francia LeParisien arról írt hétfőn, hogy a Champs-Élyséen található több emeletes Virgin Megastore-ból szombaton néhány óra alatt elkapkodták az összes Amy Winehouse cédét, és azóta is várják az utánpótlást, de nehezen megy, mert mindenhonnan tucatjaival viszik a lemezeket.

Az iTunes lemezeladási listáján is tarolt a halála után az énekesnő, a Back to Black átvette Adele-től a legjobban fogyó lemeznek járó címet, a Rehab című szám pedig a tizedik legtöbbet letöltött szám az iTunes számlistájában.

Az amerikai lemezeladási toplistában a Billboart Top200-ban az első húsz között ott lesz Amy Winehouse lemeze. Ezt írta a Billboard.com a majd csak szerdán megjelenő listáról. A dolog érdekessége, hogy a szerdán megjelenő toplistában az utolsó mérések vasárnap, tehát az énekesnő halálának másnapján voltak, és még így is annyian vásárolták meg a lemezt, hogy oda lehetett vele érni a Top20-ba, a jövő héten valószínűleg még feljebb kúszik majd.

Az utóbbi hónapokban hetente átlagosan ezer példány kelt el az énekesnő lemezéből, ez a szám a múlt héten viszont felugrott 20 és 25 ezer közé. Annak idején, amikor a lemez megjelent, Winehouse a második helyig tudott feljutni a lemezzel az Egyesült Államokban.

A YouTube-on az eheti legnézettebb videók között két Winehouse-videó is van, igaz egyik sem klipje. Az egyik az utolsó, belgrádi fellépésén készült felvétel, amin annyira rossz állapotban volt, hogy a közönség durván kifütyülte, majd Winehouse a koncert után az egész turnéját gyorsan visszamondta; a másik pedig már a haláláról szóló BBC-tudósítás.