Az egykoron stílusikonnak kikiáltott indiai színésznő, Freida Pinto az Interview magazin legújabb címlaplánya, és ha már ilyen remek felkérés adódott, akkor vetkőzött is egy kicsit a kiadványnak. A fotósorozathoz egy hosszú interjú is készült, amelyben többek közt arról mesélt, hogy nem szereti, ha kétségbe vonják indiai származását, és lehet, hogy tudományos után jár utána, kik is lehetnek az ősei.

A Gettómilliomos című film női sztárja látható az Interview magazin legutóbbi számának címlapján, és ahogy az már ilyenkor lenni szokott, a belső oldalakon egy hosszú beszélgetés és pár fülledt hangulatú kép is várja az olvasókat. Hol felsőrész nélkül pózol, karjaival azonban mindent eltakarva, hol felöltözve, ám kihívóan, a fotósorozatot az állandó páros, Marcus Piggott és Mert Alas készítette, az összképért pedig Karl Templer a felelős. A StyleBistro információi szerint amikor Pintón a fotózáson éppen volt valamilyen ruha, akkor Stella McCartney, Versace, Christopher Kane vagy más neves tervezők, divatházak kreációit viselte.

Volt része visszautasításban

Az interjúban a színésznő főleg munkájáról beszél, például arról is, milyen sok meghallgatáson járt, mielőtt megkapta volna az Oscar-díjjal is jutalmazott Gettómilliomos egyik szerepét: „A legtöbb alkalommal visszautasítottak. Emlékszem, az egyik meghallgatáson valaki azt mondta, hogy nem elég indiai a külsőm”. Ezt a kifogást állítólag akkor is sokszor hallotta, amikor még modellkedéssel kereste a kenyerét, még saját ügynökei is mondogatták neki, és egyesek néha még most is megjegyzik. Freida Pinto hozzátette, persze lehet, hogy részben épp ennek köszönheti nemzetközi karrierjét.

Állítása szerint egyébként gond nélkül el tud játszani spanyol vagy arab nőt is, ha kell, de nem szereti, ha kétségbe vonják indiai származását. Portugál hangzású neve valóban sokakat megtéveszt: „A portugálok szívesen hangoztatják, hogy én is egy vagyok közülük. Nem igazán vagyok elragadtatva ettől” – nyilatkozta. Hozzátette, lehet, hogy csináltat egy DNS-tesztet, hogy kiderüljön, valójában honnan is származnak az ősei, ugyanis az is elképzelhető, hogy egykori gyarmatosítók is akadnak köztük.

Tényleg lelki társak

Ami Dev Patelt, vagyis filmbéli és valós partnerét illeti, megjegyezte, mások – a barátokat és a családtagokat is beleértve – el sem tudják képzelni, hogy min mentek keresztül ők ketten. Mint elmondta, alapvetően csodálatos a kapcsolatuk, de bizonyos dolgok nagyon megkeserítik az életüket: „Nagyon zavaróak a paparazzók, az, hogy nincs igazi magánéletünk. Amikor még nem voltunk együtt, meggondolatlanul azt nyilatkozta, hogy lelki társak vagyunk, és ezzel elég nagy felfordulást okozott. Persze tulajdonképpen igaza volt, valóban lelki társak vagyunk”.

Irigységnek nyoma sincs

Egyúttal arról is mesélt, hogy milyen kellemes élmény volt, amikor Cannes-ban jártak. „Sokan odajöttek hozzánk, és azt mondták, hogy mi vagyunk a kedvenc párjuk. Jó érzés, hogy olyan emberek is biztosítanak a támogatásukról, akiket nem is ismerünk” – nyilatkozta Pinto, aki azért sajnálja, hogy az elmúlt időszakban kevés időt tudott tölteni barátjával: tizenegy hónap leforgása alatt négy filmben is szerepelt. Hozzátette, most egy időre cserélnek egy kicsit, ő a háttérbe húzódik, és hagyja, hogy pasija is érvényesüljön. Szülei egyébként örülnek neki, hogy nem egy hollywoodi sztárral jött össze, hanem egy indiai fiúval jár. Igaz, édesanyjának eleinte nem igazán tetszett, hogy Patel hat évvel fiatalabb a lányánál, de amikor találkoztak, minden rendben ment.