Hiába reménykedett egy jó nagy összegben és hiába hízott meg alaposan az amerikai színész: vélhetően nem ő kapja egy új gengszterfilm beígért kulcsszerepét. Pesci most perel, és kénytelen lesz visszatérni az egészséges életmódhoz.

Szó szerint egy jó zsíros filmszerep elmaradásáért perel pár producert az amerikai színész, Joe Pesci. Eleinte ugyanis úgy tűnt, ő kapja meg a Gotti: In the Shadow of My Father (Gotti: Apám árnyékában) című film egyik szerepét, de végül mást választottak a producerek.

Angelo Ruggiero szerepéért Pescinek 3 millió dollárt (558 millió forintot) ígért a Fiore Films nevű produkciós iroda. Ruggiero a forgatókönyv szerint a főszereplő gengszterfőnök, Gotti közeli barátja és végrehajtója egy személyben. Pesci az egyezség megkötése után boldogságáról nyilatkozott a sajtónak, hogy ilyen szuper szerepet kapott. Mígnem a Fiore Films váratlanul bejelentette, hogy Pesci megszegte a megállapodást, és kihátrált a produkcióból.

Ezután az iroda harmadakkora gázsiért (186 millió forintért) felajánlotta neki a "Gázcső" becenevű karakter, Anthony Casso szerepét. Ezt még csak-csak le lehetett volna nyelni, de Pesci ügyvédje megindokolta, mi húzta fel a színészt úgy igazán. Szerinte Pesci "azóta abbahagyta a nagyon szigorú és egészséges diétáját, és kb. 30 fontot (14 kilogrammot - a szerz.) szedett fel előre, hogy eljátszhassa Ruggierót, aki közismert volt súlyos és köpcös testfelépítéséről".

Pesci most eredeti 3 milliós gázsiját akarja visszaperelni a Fiore Filmstől, plusz a járulékos károkat. A producercég azt nyilatkozta a TMZ-nek, hogy nem tud róla, hogy Pesci perelne.

A bűnöket hajthatatlanul elkövető Gotti-sztori főbb szerepeiben egyelőre nagy neveket találunk, ha a produkció Imdb-oldalát megnézzük. Szerepet kapott többek között Al Pacino, John Travolta, Lindsay Lohan, Kelly Preston, Travolta lánya, Ella Bleu Travolta, és a honlap szerint egyelőre Pesci is ott van a listán. A listából egyedül Lohan neve lehet meglepő, akiről viszont még áprilisban azt mondta Marc Fiore producer, hogy "iszonyatosan jó színésznő". A filmet várhatóan 2013-ban mutatják be.