Imádja az online közönség a rendkívül lazán viselkedő Rupert Grintet, alias Ron Weasleyt. A rocker vénájú fiatal színész metáldobosokkal fotózkodik és humoros pólókat villant, de így sem ússza meg a megúszhatatlant: oltogatós képek garmadája jelent meg róla az interneten. Ezekből az is kiderül, a vörösöknek nincs lelkük.

Igaz, hogy a legújabb Harry Potter-filmet már rég bemutatták, nem fogy ki az internet a találgatásokból, hogy mi lesz a szereplőkkel a jövőben. Egyre nagyobb tétben lehetne fogadni a Ron Weasley-t alakító Rupert Grint komikusi befutására, miután mostanság Bill Nighyval és Emily Blunttal az oldalán a Wild Target című bérgyilkosfilmben alakít nagyot. Grint a való életben is eleget ökörködik, legújabban a metálszcénába robbant be.

Zseniális fotót tett ki ugyanis Stix Zadinia, a Steel Panther metálzenekar dobosa a Twitterére a Harry Potter-filmek Ron Weasley-jéről, Rupert Grintről. A fiatal színész a képen egy nem túl ízléses pólóban, fejpánttal a fején pózol az ördögvillát mutató zenész mellett. A képaláírás is utal Grint korábbi szerepére: "Diónak totál igaza volt! A mágia és a metál együtt járnak!" - idézte Zadinia Ronnie James Dio metálzenész munkásságát, aki igencsak csípte a mágiát, és magát az ördögvillát is neki köszönheti a világ. (weaslette Tumblr-oldalán és a zenekar Facebook-oldalán további fotók találhatók a backstage-es fényképezkedésről.)

A Majmok Bolygója: Lázadás című filmben szerepelt egyik nagy puszipajtása, a Potter-filmekben Draco Malfoyt játszó Tom Felton is. Emiatt Grint kötelességének érezte, hogy egy fehér póló-sötét zakó kombóban jelenjen meg. Persze a fehér póló nem maradhatott felirat nélkül, így került rá az "I <3 Tom Felton" írás, amin maga Felton is jót derült.

Imádja a net a kis vöröst

Ron Weasley-ből egyébként kiváló mém lett az utóbbi időben. Alapvetően három témával szívatják a netező trollok: a vörös hajával; azzal, hogy melegnek állítják be; illetve valamiért közkedvelt a Titkok Kamrája (a második film) repülő autós jelenete is.

A vöröses poénok egyik aljasabbika három képkockából áll. Az elsőn Harry Potter (azaz Daniel Radcliffe) felkiált: "Vigyázz Ron!" A második kockán hozzáteszi: "Dementorok! Meg fogják enni a lelked!" Az utolsó képen Grint kaján vigyorral nyugtázza: "Jól vagyok." A poén megoldása itt az, hogy egy régi angol babona szerint a vörösöknek nincs lelkük, így a dementoroknak nincs mivel jóllakni.

Harryt vagy Hermionét?

Betalálták a netezők Grintet a homoszexuális utalású képek sorozatával is, amelyben az egyiken Ron kérdezi Hermionét, hogy "Harry beszél álmában, észrevetted?". Hermione nemleges válasza után a perverz arcú Ront láthatjuk, amint Harry mellett fekszik az ágyban és azt mondja: "Hát, én igen".

Azonban Ront és Hermionét (a filmben Emma Watson alakította) is össze kellett valahogy hozni. Ezért az egyik képen Ron azt mondja Hermione Grangernek, hogy "nem kell azt mondanod, hogy vingardium leviosa ahhoz, hogy felálljon". Szegény Hermione itt még erősen kiskorú, csak tátott szájjal néz. A következő disznó párbeszédmég ennél is szemetebb módon talál be a lány elevenébe: "Hé Hermione, hány csont van a testedben?" "Hm, 206." "Akarsz még egyet?". Utalva arra, hogy az angol szlengben a to bone (kb. csontoz) a szexuális aktusra utal, a boner pedig a merev péniszre.