Hosszú sorban álltak az emberek péntek délelőtt a budapesti Vörösmarty téren, ahol a hatodik Megasztár válogatását tartották. Amikor a meghallgatásokba belenéztünk, nem teljesen értettük, hogy bírják a castingolók, ugyanis nem egyszer iszonyatos vonyítások szűrődtek ki a szobákból, de azért akadtak jobbak is. A Velvet a sorban állók között vadászott tehetségekre. Úgy gondoltuk, hogy akinek igazán jó hangja van, az egy diktafonba énekelve is meg tudja mutatni, hogy ki a magyarok istene. Nem biztos, hogy sikerrel jártunk. Hallgassa meg a próbálkozásokat, és szavazzon!

Sok esélyt adtam magamnak

A tizenhat éves Edina Szlovákiából érkezett, hogy bekerülhessen a Megasztár hatodik szériájába. Mint mondta, most indul először. A versenyt korábban mindig nézték otthon, szerették is, ezzel a legjobb reklámszöveget azonnal el is lőtték. Négy évig tanult énekelni zeneiskolában, de mostanában leginkább csak hobbiként dalol. "Nem nagyon izgulok, inkább várom már, hogy mi lesz. Elég sok esélyt adtam magamnak ma" – mondta a Velvetnek. Annyi még kiderült, hogy hegedűn és zongorán játszik. És most hallgassa meg, hogyan énekelt Edina!

Élet- és énekművész

"El kell árulnom egy titkok. 2008 óta az összes ilyen megmérettetésen indultam" – közölte Bene Koppány. Reméli, hogy nyugodtabban fog énekelni, mint amikor legutóbb jelentkezett. Mint mondta, az idegesség és a dalválasztás miatt csúszott el tavaly. Régen intenzíven fejlesztette a hangját, ma már csak otthon gyakorol. "Ez nem az életemnek a fő csapása, szóval annyira nem készültem fel, de remélem, jól sikerül majd" – magyarázta, amikor arról kérdeztük, izgul-e. Végül kedvesen átnyújtott egy névjegykártyát, amiből kiderült, hogy élet- és énekművész, valamint szcientológus. Nem találtunk szavakat.

Azok a szüreti bálok

Általában előbb énekeltettük az embereket, aztán beszélgettünk velük. Sasvári Sándor viszont hirtelen annyira izgatott lett, hogy megegyeztünk, hogy előbb beszélgetünk, aztán előad nekünk egy Zámbó Jimmy-dalt. "Sokan mondták, hogy jó a hangom, próbáljam meg, hát most megpróbálom" – indokolta, hogy miért jelentkezett a sokadik Megasztárra. Mint mondta, egy évig tanult énekelni, de az három-négy évvel ezelőtt volt, egyébként otthon gyakorolgat. Hangszeren nem játszik, de szintetizátoron szeretne megtanulni. Karaokézni szokott, május elsejei ünnepségeken, és a szüreti bálokon énekelget. Mint kiderült, leginkább a szülei, és a barátnője biztatta. És akkor a Jimmy-szám:

Mindig megdicsérték

Az összes Megasztárra jelentkezett az a férfi, aki annyira gyorsan hadarta a nevét, hogy hiába hallgattuk vissza többször a felvételt, nem tudtuk meg, hogy hívják. Minden alkalommal csak az első válogatóig jutott, bár szerinte ezért nem mindig a képességei - vagyok azok hiánya - a felelősek: állítása szerint az első Megasztárból a fiatal kora miatt szórták ki. Később is mindig megdicsérték, de soha nem hívták vissza. "Nagyon régóta énekelek, és tudom, hogy mikor milyen teljesítményt nyújtok. Mindig jót, úgyhogy nem rajtam múlik. Biztos megvannak egyébként a karakterek is, akiket keresnek. Mindig volt egy kicsit más stílusom, de ezen nem vagyok hajlandó változtatni" – magyarázta a Velvetnek. Nyolcéves kora óta énekel. Eleinte inkább bálokban, aztán jótékonysági koncerteken. Veszprém megyében és a környező megyékben már ismerik a nevét - legalább ott, ugye. Most lett kész az első dala, reméli, hogy klipet is forgatnak hozzá.

Lehetnénk mi rockzenekar

Nikolett Sopronból jött és húsz éves. "Én is újságírónak tanulok mellesleg" – jegyezte meg gyorsan, mielőtt az első kérdésünket feltehettük volna. Azok után, hogy megénekeltettük, még jobban izgult, a diktafon is remegett a kezében. "Alapból ilyen kis izgulós vagyok." Nem tanult énekelni, de előadói gimnáziumba járt másfél évig, és ott a felvételinél kötelező volt. "Annyira nem foglalkoztam vele" – vallotta be végül a Velvetnek. Ahogy említette, ha nem jön be az éneklés, akkor újságíró lesz. Hallgassa meg Nikolett dalát, és ha tetszik, akkor szavazatával támogassa a popkarrierjét.

A válogatókig csont nélkül

A végére hagytuk a Megasztár egyik visszatérő bohócát, egy igazi nehézsúlyú versenyzőt: a John Lennont idéző Cyrillt, aki eddig majdnem minden műsorba jelentkezett. "Én már régóta foglalkozom az előadóművészettel. Hát, igaz, hogy kevés fellépésem van, de ami eddig volt, az nagysikerű volt. Most pedig itt szeretném magam megmutatni, ha jól számolom, immár negyedszer." Mint mondta, a válogatóig mindig eljutott, tovább viszont nem. "Szerintem ma sem fogok továbbjutni, de már az is nagy siker lesz, ha egyáltalán meghallgatják a dalolásom felét" – nyilatkozta a Velvetnek Cyrill.

Ki volt legjobb?

Szavazzon, hogy kinek sikerült a legjobban az előadása, ami nemcsak recseg, de néha még bele is röhögtek. A tizenhat éves szlovákiai lánynak volt a legjobb a hangja? Netán a szcientológus életművészt tartja a legesélyesebbbnek? Vagy a sokadjára próbálkozó Cyrill énekelt a legmeggyőzőbben? Szavazzon!