A zene határozta meg a Belmondo frontemberének hétfői esküvőjét, amit kedvesével összeköltözésük évfordulójára időzítettek. Apósa a légierő egyik parancsnokaként szívet akart rajzoltatni az égbe, de az időjárás ezt nem engedte. Volt helyette asztalon táncolás, Szabó Győző, Papp Szabi, Herczeg Zoltán pedig boldogan pálinkázgatott a vidéki rokonsággal.

Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar énekese nem úgy van a hétfővel, mint Garfield, látszik ez abból is, hogy mialatt Geszti Péter önmagát ünnepeltette a Szigeten, ő inkább az esküvőjét tette erre a hét eleji napra. Sokáig nem pihenhetett a hétfői lagzi után, kedden délre már a Szigeten kellett volna lennie, de ez nem jött össze neki; még akkor is javában furikázta a násznépet a pályaudvarra, amikor valamivel dél után elértük telefonon. "Szerintem nagyon jól érezték magukat a vendégek, de azt nem tudom, miből mennyi fogyott" - kezdte beszámolóját az alig-férj, akivel a nagy napra már fiatal szerelmének apja is megbékélt. "Nem volt hajnalig táncolás, a kemény magot úgy négy körül szedtük le az asztalról."

Czutor Zoltán és Kilián Zsanett majd csak a fesztiválszezon után mennek nászútra; Toszkánát vagy Korzikát és Szardíniát tervezik bejárni. A negyvenkét éves vőlegény ruháját barátja, Herczeg Zoltán tervezte, az előkészületekben profi esküvőszervező és dekorcég egyaránt a segítségükre volt, ennek következtében az énekes kilencven százalékosra értékeli lakodalmát. "Abból, amit akartunk, majdnem minden sikerült, ami meg mégsem jött össze, az félreértésekből adódott. Egyedül az időjárás volt bosszantó, emiatt bekényszerültünk a sátorba, a boldogságkapu is oda került, és még az apósom - aki a légierő egyik parancsnoka - sem tudta megtartani a bemutatót, pedig kibérelte a légteret, hogy szívet rajzoljon az égre."

Az összeköltözés évfordulója

"Sokan furcsállták, hogy egy hétfői napot választottunk, de a vendégek fele a szórakoztatóiparban dolgozik, így nekik ez megfelelt, ráadásul augusztus nyolcadika az összeköltözésünk évfordulója is egyben. Ez a civileknek volt kellemetlenebb, meg a gyerekeseknek, ők le is léptek éjfélkor, az nem esett jól, de aki maradt, parádésan érezte magát."

Az egyszer már elvált Czutor természetesen a zenére fektette a legnagyobb hangsúlyt: Garami Gábor zenekara nyomta élőben, persze a Belmondo is beugrott egy pillanatra, az üresjáratokban pedig zongorista szórakoztatta a közönséget. Izil, az MR2 zenei szerkesztője volt a dj hajnalig, a szertartás alatt a Foul moon énekelt a cappella. "Nem vagyok táncos alkat, kicsit feszélyezett a nyitótáncunk, ami rumba alaplépésekből állt, Ferrari Violetta Melletted nincsenek hétköznapok című dalára, de végül nagyon jól sikerült."

Egymás nyakába borulva pálinkáztak

A frontembert mégis az hatotta meg leginkább, hogy a heterogén közönség meglepően jól megfért egymással. "Papp Szabi, Herczeg Zoltán, Szabó Győző vagy akár a Subscribe énekese, és az idősebb vidéki rokonok egymás nyakába borulva, a legnagyobb egyetértésben pálinkáztak."

Négyemeletes tortájukat ajándékba kapták egyik érdi cukrász barátjuktól, aki magának Fernando Alonsónak, a Forma-1-es pilótának szokta gyártani a kedvenc szülinapi tortáját. Czutoréknak ugyanilyet sütött: a legalsó, legszélesebb emeletet katalánkrémmel töltötte, fölötte pedig tiramisus, epres és étcsokoládés verziókat kóstolhattak a vendégek.