A 18 éves Phuong Anh-t ítélték idén a legszebb Európában élő vietnami lánynak. A szépségkirálynő úgy nyerte meg a versenyt, hogy nem is készült külön számmal - mint mondta, nem volt mersze akkora tömeg előtt produkálnia magát. Barátnője, Nguyen Hien is elkísérte Berlinbe, az esemény helyszínére, de nem az utazás öröméért, hanem fellépőként.

Vietnami származású magyar lány lett idén a Miss Vietnam is Europe győztese, ami a vietnamiaknak szóló egyik legnagyobb rendezvénysorozat. A 18 éves Phuong Anh egyenesen Berlinbe utazott a szépségversenyre, amire bárki jelentkezhetett, aki európai lakhelyén, a helyi ország szépségversenyén továbbjutott.

"Első körben tradicionális vietnami népviseletben vonultunk fel, majd közösen bemutattunk egy vietnami táncot, végül pedig bikiniben és nagyestélyiben is meg kellett mutatni magunkat" - mesélte a Velvetnek a győztes, aki függetlenül attól, hogy a jelöltek a ruhás felvonuláson túl a tehetségüket is megmutathatják a színpadon, nem készült külön műsorszámmal.

"Amikor megtudtam, hogy külön számmal is lehet készülni, már nem lehetett jelentkezni. Másrészről pedig nem biztos, hogy lett volna önbizalmam kiállni annyi ember elé valamilyen produkcióval" - magyarázta Phuong Anh. A szépségkirálynőnek nemsokára Vietnamba kell utaznia, hogy ott tegyen eleget királynői kötelezettségeinek, ami a kommunikáció szempontjából nem jelent majd gondot, hiszen anyanyelvi szinten beszéli a vietnami nyelvet. "Ez alapfeltétel a versenyre jelentkezőknek" - mondta a győztes, aki jövőre érettségizik és pénzüggyel, számvitellel szeretne a későbbiekben foglalkozni.

Phuong Anh a versenyre egyébként társaságot is kapott Nguyen Hien személyében - noha a két lány barátnő, a megasztáros nem kizárólag az utazás öröméért ment Berlinbe, hanem fellépőként. "Az interneten találtak rám a szervezők, ott láttak rólam egy felvételt és megkeresték a menedzseremet. A Túl szép című dalommal és videómmal, illetve a Not Livin' In Yesterday című számommal készültem, de nemcsak én énekeltem: fellépett a vietnami Idol idei győztese, illetve egy svéd énekesnő is" -  mondta a Velvetnek a pozitív gondolkodású Nguyen Hien, aki cseppet sem lepődött meg barátnője győzelmét, korábban is folyamatosan noszogatta, hogy induljon különböző szépségversenyeken.