A színésznő néhány nappal ezelőtt a pár évvel korábbi arcához képest felismerhetetlenül jelent meg egy Los Angeles-i díjátadón. 2007-es balesete óta bevallottan képtelen leállni a plasztikázással, pedig már szerepeket is bukott amiatt, hogy egyre inkább tűnik el a mimikája.

Az 1973-as születésű Rose McGowan első filmje az 1992-es Kőbunkó című vígjáték volt Pauly Shore-ral és Brendan Fraserrel, és ebből az ismertségi körből azóta is alig tudott kitörni, pedig Marilyn Mansonnal és Robert Rodriguezzel is járt. Utóbbinak köszönhetően pár éve majdnem sikerült kikerülnie a skatulyából, amikor szerepet kapott a Terrorbolygóban meg a Halálbiztosban is. A kitörés mégse sikerült, időközben ugyanis plasztikai műtétek sorával eltüntette arcáról a mimikát.

A színésznőre leginkább a Bűbájos boszorkák című sorozatból lehet  emlékezni, meg talán majd a Conan, a barbár remake-jéből, amiben most végül mégis szerepet kapott. A film augusztusi bemutatóján azonban annyira eltorzult arccal jelent meg, hogy alig lehetett felismerni: néhány év alatt annyira szétplasztikáztatta magát, hogy mára gyakorlatilag megszűntek mozogni az arcizmai.

McGowant már 2009-ben is a túlzásba vitt beavatkozások miatt féltették, már akkor is megvolt a veszélye, hogy azok miatt nem fog filmszerepeket kapni, így sosem fog feljebb lépkedni az ismertségi ranglétrán. A Daily News 2009-ben arról írt, hogy a színésznő többek között a saját pasija, Roberto Rodriguez rendezte Speed Racer című film szerepét is az arca miatt bukta. Egészen pontosan a stúdió döntött úgy, hogy szerepét Christina Riccire osztják, pedig McGowanakkor még jegyben is járt Rodriguezzel. A stúdió azonban hajthatatlan volt, azt mondták, a nézők már nem ismernék fel a színésznőt.

Azóta a Conan remake az egyetlen értékelhető filmszerepe, aminek köszönhetően egyrészt érdekes információkat tudhatunk meg róla, másrészt viszont a bemutatón jól látszott, hogy McGowan nem állt le a beavatkozásokkal, mimikája egyre inkább Steven Seagaléhoz hasonlítható.

A színésznő 2007-ben feküdt először kés alá, ekkor volt egy csúnya autóbalesete, ezután pedig már nem tudott leállni a beavatkozásokkal. A balesetben az arcát csúnyán szétvágta a napszemüvege. “Nem éreztem, hogy megsérültem volna, csak akkor vettem észre, amikor megérintettem az arcomat, és egy bőrdarabot éreztem a kezemben. A szemüvegem szétvágta az arcom a szemem alatt” - mondta a színésznő a balesetről.

A 2007 februári balesetből májusra már csak egy egészen apró heg maradt, ahogy az az akkori Cannes-i filmfesztivál képein látszódik. Ekkor mutatták be a Terrorbolygót és a Halálbiztost, így McGowan néhány hónappal a balesete után az események középpontjában találta magát, de az akkor készült képek szerint a balesetből nagyjából teljesen felépült.

A pletykák szerint az arca mellett a mellét is megcsináltatta, valamint az orrán is farigcsáltatott egy keveset.