A Sugarloaf új klipjétől kiakadt Fluor, szerinte hiteltelen, hogy pont Dér Heni fikázza a tehetségkutatókban és valóságshow-ban szereplő celebeket, mivel ő maga is rendszeresen felbukkant ezekben. Dér Heni azt hitte, pont Fluor lesz az, aki látja majd a poént és a mondanivalót. Az új klipben a mára kialakult celeb jelenséget támadja a Sugarloaf, amiben többet közt helyet kapott Fluor Tomi is VV Éva, Király L. Norbi és Bakáts Tibor mellett.

A Sugarloaf új klipje, a Szervusztok celebek csak egy napja van fent a youtube-on, máris visszhangot váltott ki: a dal szövegével és a klippel Fluort, SP-t, Bakáts Tibort, Vastag Csabát, Takács Nikolast, Király L. Norbit, VV Évát, Szíj Melindát, Voksán Virágot és a végén saját magukat alázza a banda. Fluor érdemtelennek érzi a támadást, és reméli, csak poén az egész, nem nézik őt le. Kiemelte, Dér Heni szájából a celebek fikázása nem hiteles, mert az énekesnő is azok közé a celebek közé tartozik, akit tehetségkutatóban ismert meg az ország, aki szerepelt az Ezek megőrültekben és a Celeb vagyok ments ki innen műsorban. Dér Heni ezzel szemben azt hitte, pont Fluor lesz az, aki látja majd a klipben a poént és a mondanivalót.

Fluor nem érti, miért került ő is a klipbe

“Hallgattam tőlük a vízihullás dalt a Ragga 2 és a Fevert. Én úgymond gyerekkoromban is hallgattam őket. Nekem Dér Heni tök szimpi csaj, azt is értem, hogy a végén ők is majmok, saját magukat is lemajmozzák. Amit nem értek az egészben, és amit kommenteltem, hogy én mint celeb mit keresek ott. Van Magyarországon jó pár olyan ember, akit fel lehetett volna használni erre a célra, akik mondjuk csak abból élnek, hogy gazdag ember mellett villognak. Ami miatt pláne nem értem, az Ezek megőrültek és a Celeb vagyok ments ki innen után a Heni szájából ez annyira nem hiteles. Bennem ezek a kérdőjelek vannak. Semmi indulat vagy harag vagy ilyesmi nincs, remélem, hogy ők ezt inkább poénnak szánták, és nem nézik le ezt az egészet, amit csinálok, nem tudom, mert nem beszéltem velük” – nyilatkozta a Velvet megkeresésére Fluor, aki a klipet látva azt írta twitter oldalán, "nem tehetségkutató miatt robbant be, és nem produktum nélkül vált híressé, úgyhogy a legkevésbé érzi érdemtelennek azt, ami vele történik". Dér Heni a Velvetnek elmondta, megválogatja, milyen műsorokban szerepel, és azt is csak azért vállalja el, mert ez kell ahhoz, hogy beszéljenek az együttesről. Véleménye szerint nincs felület, ahol zeneileg meg tudnának jelenni.

Dér Heni: mindenki aki a klipben van, egyfajta jelenségbe tartozik

"Pont arra számítottam, hogy Fluor látja ebben a mondanivalót és a poént, mint ahogy mi láttuk. Az egész dologgal kapcsolatos és ami a dalban is kiderül, hogy a legnagyobb problémánk ezzel az egész celebes jelenséggel van. Mi nem személyeket akartunk kiparodizálni vagy kifigurázni, hanem a celeb jelenséggel van bajunk, aminek mi is ugyanúgy részesei vagyunk. Mi is ott vagyunk a klip végén, majom álarcban. Mi ezt nem szeretjük csinálni, ahogy más zenésztársunk sem szereti azt, hogy el kell menni olyan műsorokba szerepelni, ami nem feltétlenül a zenéről szól. Ezzel van probléma, nagyon kevés olyan felület van, ahol a mainstream zenészek is elmondhatják, hogy megjelent az albumunk. Ugyanakkor sokan több évtizeden keresztül tanulják a szakmát, mint én is, ugyanakkor együtt szerepelek olyan emberekkel, akik meg egy percet nem tanultak semmilyen szakmát, csak valakinek a valakije, vagy villantott egyet, vagy benne van a tévében. Mindenki, aki ebben a klipben szerepel, egyfajta jelenségbe tartozik. Az sem jó, hogy engem lecelebeznek, az sem jó Fluort lecelebezik. A klip azért készült, hogy bontsuk le ezeket a határokat, és ne csak a háttérben beszélgessünk kettecskén erről a problémáról" – reagált Dér Heni arra, hogy Fluor szerint pont az ő szájából hiteltelen a klip mondanivalója. Dér Heni hozzátette, ezzel a klippel bevállalták és kimondták, ami régóta foglalkoztatja őket.

Tóth Szabi tudta jól, hogy botrány lesz a klip miatt

A klip kiötlőjétől megtudta a Velvet, hogy az eredeti szinopszis szerint a banda tagjai teljesen meztelenül szerepeltek volna a klipben, Dér Heni helyét Geronazzo Mária vette volna át. Ő azonban nem volt az országban. "Kedvelem Fluort, de nem igazán értem a felháborodottságát. Ugyan annyira celeb ő is mint a Dér Heni vagy akár én, de félig igazat adok, ez valóban visszásnak tűnhet. Pontosan ezért akartuk az egész élét elvenni azzal, hogy a végén mi is felvesszük a majomfejeket" – mondta a Velvetnek Tóth Szabi a Sugarloafból, aki maga is szerepelt az Ezek megőrültekben és aki rászokott a ValóVilág 4-re.

“Nem feltétlenül a szereplőkön, hanem inkább a cselekményeken van a hangsúly. Tudtam nagyon jól, hogy botrány lesz. Ma Magyarországon akkor figyelnek fel rád, ha kiderül, hogy dubajoztál vagy ha folyik a vér, vagy ha botrány van. Szándékos volt a botrányosság, azért, hogy minél több emberhez eljusson az üzenet: nézzék meg a fiatalok, milyen értékeket próbálnak magukba szívni. Ha aranyosan csinálunk egy videóklipet amiben csak zenélünk, akkor egyik újság se ír róla, csak akkor ha valami kis botrányka mellé van rakva. Ilyen szempontból igen, van benne egy médiafogás, viszont nagyon komoly üzenete van. Azt kérném mindenkitől, mielőtt még véleményt mondana róla, főleg azok, akik szerepelnek ebben, először sepregessenek kicsit a maguk háza táján és aki úgy gondolja nem inge...” - nyilatkozta a Velvetnek Tóth Szabi.

Egy biztos, az alábbi klippel a célt elérte a Sugarloaf, beszélünk erről és feltehetően hamarosan a tévében is viszontláthatjuk a cicaharcot, ami a klipet követi.