Egyre népszerűbbek az egyedi építésű csodamotorok a hírességek körében, de persze komoly rajongói bázisa van a nagy amerikai klasszikusoknak is. Önnek melyik típus jön be a leginkább? Vagy esetleg a műanyagszagú túramotorokra gerjed, mint Brad Pitt vagy Ewan McGregor?

Arnold Schwarzenegger

A Terminator színésze is szereti a motorokat, van neki több is, az egyik legklasszikusabb viszont mindenképpen a képen is látható Indian Chief. Az Indian az egyik legöregebb motormárka, 1901 óta gyártanak motorokat, a képen látható modell nagyjából 5-6 éves lehet. Az Indian már nagyon sokszor megszűnt majdnem, évtizedek óta a megszűnés lebeg felettük. Jelenleg a Polaris csoport tulajdonában van.

Brad Pitt

Brad Pittnek is több motorja van, a nagy listából azt választottuk, amit Magyarországra is elhozott, amikor itt forgatta Angelina Jolie a filmjét. A járgány egy BMW F800GS, a nyolcvanas évek rajzfilmjeit idéző túramotor. Pláne ezzel a fekete-piros színösszeállítással és a sok műanyaggal. A színésznek ezen kívül rengeteg épített motorja van, Magyarországra valószínűleg az útviszonyok miatt hozta a strapabíró túramotort.

David Beckham

David Beckhamnek nemrég készült el az átalakított motorja. A mostanában nagyon divatos, retrósított vonalat képviseli. Egy módosított S&S Knucklehead blokkal szerelt motort épített át neki a Garage Company. Sok matt felület van rajta, meg réz, a 40-es évek stílusát idéző motorról van szó.

Ewan McGregor

Ewan McGregor az egyik legtöbbet motorozó híresség. Annyit motorozik, hogy ismeretterjesztő sorozatot is csináltak abból, ahogy átszeli Amerikát egy barátjával. Az Orange County Choppers motorépítő műhelyben pedig rég nem látott motoros jó barátként fogadták. Ezen a képen egy BMW R1150GS-en ül. Ezt a típusú túra-sportmotort 1999 és 2005 között gyártották. McGregorrol a kép 2004-ben készült. Az orosz motorokat is szereti, van például egy orosz Ural oldalkocsis motorja, amiben néha a kutyáját is szállítja.

Jeremy Irons

Jeremy Irons jelenleg Budapest utcáin kanyarog motorjával, amivel néha szabálytalanul közlekedik. Egy különleges fényezésű BMW R 1200 GS Triple Black-et használ, ami november végéig maradhat nála a BMW magyar forgalmazója jóvoltából.

John Mellencamp

John Mellencamp amellett, hogy amerikai rockénekes és egy időben John Cougar néven lépett fel, természetesen nagy motorrajongó, és ezen felül Meg Ryan aktuális fickója. El is vitte Ryant teljesen egyedi készítésű, igazi rockermotorjával egy kis motorozásra nemrég. A gépet az Exile Cycles készítette. Az Exile Cyclest egy angol fickó alapította az Egyesült Államokban, a stílusa minimalista, jellemző rá, hogy eltüntet minden kilógó kábelt.

Keanu Reeves

Keanu Reeves nem túl hivalkodó, pedig igazi motorőrült. Jelenlegi motorja, amit már jó pár éve rendszeresen használ egy Norton Commando 750-es, amit a 70-es években vezettek be. A motor ránézésre nem túl különleges, de nagyon szépen, stílusosan összerakott darab. A TotalCaros szakértőnk csak elismerően bólogatott Reeves motorválasztására. Mondhatni, folyt a nyála. Reeves szereti a klasszikus motorokat, a soros kéthengeres, léghűtéses motorok kategóriáját.

Orlando Bloom

Orlando Bloom a nagyon különleges, nagyon ízléses motorokat kedveli. Nem véletlenül van egy Deus Customs Monója. A motor egy átépített Yamaha SR500. A Deus Customs egy aránylag felkapott, nagyon speciális motorokat építő cég. "Jelenleg Balin dolgoznak, szörfözés közben. Nagyon szeretik a kisköbcentis motorokat" - mondta TotalBike-os szakértőnk, aki szerint Bloomnak van a legjobb motorja a listából.

Schmitt Pál

Államfőnk az amerikai motorok rajongója. Meg is jelent az alsóörsi motorosfesztiválon egy Harley Davidson Cross Bonesszal. Ez egy retrósított motortípus, nem úgy mint egy másik Harley-ja, egy Harley Davidson WLA750 a 40-es évekből, amit ő restauráltatott, majd felajánlotta egy jótékonysági árverésen az árvízkárosultak megsegítésére.

Tom Cruise

Tom Cruise inkább a filmjeiben szokott motorozni, mitn a szabadidejében, de a 2005-ös Világok harca premierjére motorral vitte feleségét, Katie Holmest. A motor egy Honda NRX1800 Valkyrie Rune. 2004-ben kezdték gyártani, a motorja majdnem kétliteres, a nyomatéka hatalmas (kb. 170 Nm). A formája meg, hát kinek milyen az ízlése. Mindenesetre érdekes ez a tömbszerű felépítés. Cruise a gyors motorok rajongója, az Egyesült Államokban az övé volt az első Ducati Desmosedici, a Moto GP technikai megoldásai alapján készült utcai motor.

Vlagyimir Putyin

Oroszország egykori elnöke is az amerikai motorokra rakta le a voksát, de nem akármilyet választott. Mivel mással, mint egy háromkerekű motorral, egy Harley Davidson Trike-kal tudta volna jobban kifejezni a különlegességét? Ahhoz az elnökhöz, aki kincseket talál a tengerben, meg félmeztelenül szaladgál fegyverekkel ez illik a legjobban. Rendszeresen meg is jelenik a géppel motoros találkozókon.