Az énekesnő állítja, egy szó sem igaz abból, ami a pornóproducer- és rendező könyvében áll, vagyis, hogy ő benne lett volna egy leszbikus szexjelenetben, sőt már a vibrátort is kiválasztotta, amikor visszalépett. Zalatnay Sarolta ügyvédje, Medveczky Mihály szerint a kártérítési igény több millió, akár több tízmillió is lehet, Kovinak előreláthatólag a bíróságon kell majd bizonyítania az igazát. A rendező áll a per elébe, azt mondja, nincs mitől tartania.

„Bármit ír rólam, az hazugság és jogtalan. Köztünk soha semmilyen egyezség nem született sem szóban, sem írásban, sem sehogy” – felelte Zalatnay Sarolta, amikor telefonon arról érdeklődtünk, tisztában van-e vele, hogy a napokban megjelent könyvében Kovi azt állítja, a szabadulása után benne lett volna egy leszbikus szexjelenetben, sőt már a vibrátort is kiválasztották, amikor visszalépett. Kovács Kovi István egyébként a könyvben azt írja: a forgatást eredetileg nem gondolta komolyan, de aztán hónapokkal később megkereste az énekesnő, és azt kérte, üljenek le tárgyalni. A 63 éves Zalatnay szerint ez is hazugság.

Ha valótlan állításokat talál, perel

„Egy ismerős tévés szerkesztő kért meg, hogy a frissen szabadult énekesnőről készülő dokumentumfilmjében kérdezzek rá, hogy Cini mennyiért szexelne a kamerám előtt. Nem akartam sem megsérteni a művésznőt, sem két nagy pofont kapni, ezért előadtam egy szövevényes sztorit Las Vegasról, szexjelenetekről és egy készülő játékfilmről. A szerkesztőnek mindez nem tetszett, ezért csak azt a részt vágta be a műsorba, ahogyan megkérdezem Cinit, vállalna-e egy filmet” – áll a könyvben. Az énekesnő szerint szó sem volt dokumentumfilmről, az említett műsor a Kész átverés show volt. „Eléggé döbbenten fogadtam, de én soha a büdös életben még egy fél-igent sem mondtam egy ilyenre.”

„Marha jó, hogy kiszínez egy történetet, csak hogy eladhatóbb legyen a könyve. Mindössze annyi volt, hogy a Kész átverés után visszatért erre az egészre, és megkérdezte, mit szólnék egy filmhez, és erre azt mondtam, hogy annak ellenére, hogy nehéz az anyagi helyzetem, eszembe sem jutna ilyesmi. Mondta, hogy de ennyit meg ennyit fizetne, mondtam, hogy nem, majd aztán megint emelt az összegen, azt feleltem, annyiért sem. Ezt kiszínezte, és ebből egy történet lett” – ragaszkodik a verziójához Zalatnay. Hozzátette, korábbi ígéretéhez híven ügyvédhez fordul, és ha olyan állításokat talál a könyvben, amik hamisak, pert indít Kovi ellen.

Nem tudja, mi áll a könyvben, de nem is érdekli

Zalatnay Sarolta nem tudja, hogy a rendező mit írt le róla, de nem is igazán érdekli; hiába ajánlottuk fel azt is, hogy beolvassuk a rá vonatkozó részt.  „Fogalmam sincs a könyvről. Amúgy nem zavar a téma, szerelmi alapokon világéletemben imádtam a szexualitást, de én nem óhajtok ilyen témában semmilyen szinten szerepelni. Minden, amit leírt, feltehetően hazugság” – jelentette ki.

Zalatnay Sarolta még nem beszélt ügyvédjével, de dr. Medveczky Mihály e nélkül is beszámolt a lehetséges következményekről. „Ez természetesen becsületsértés, rágalmazás és jó hírnév megsértése nagy nyilvánosság előtt, sőt, különösen nagy nyilvánosság előtt. Büntetőjogi és polgári jogi vonzata is van a könyvnek, amennyiben valótlan állításokat tartalmaz Zalatnay Saroltáról. Nem tudom előre megjósolni, hogy ennek következményeképp mekkora kár fogja érni Cinit, de az tény, hogy a kárigény milliós, tízmilliós nagyságrendű is lehet” – magyarázta Medveczky, majd hozzátette, a perben nemcsak Kovi, hanem a kiadó és a szerkesztő is érintett lehet.