A TV2 egykori sorozatszínésze, Damu Roland most az RTL Klubnál haknizik új csajával, akit, mint kiderült, nagyon szeret és tisztel. Közben az egykori anyacsatornáján futó Frizbinek a napokban részletesen beszámolt a színész egyik korábbi barátnője, Erika, arról, hogy kínozta meg Damu. Két vélemény, egy biztos: Damu két év felfüggesztett kapott anno az Erika néven nyilatkozó nő megverésért, most első fokon hat év letöltendőt a Palácsik Tímea ellen elkövetett súlyos testi sértésért.

Damu Roland első fokon 6 év letöltendő börtönbüntetést kapott a Palácsik Tímea ellen elkövetett súlyos testi sértésért és a nő szabadságának korlátozásáért, mióta pedig nyilatkozott Hajdú Péternek a Frizbiben, a műsorvezető elkezdte felkutatni a színész korábbi áldozatait. Az elsőt meg is találta, az Erika néven bemutatott nő pedig arc nélkül készséggel elmondta, Damu hogy verte négy és fél órán keresztül.

Négy és fél órás verés

„Próbáltunk együtt lenni, de rájöttem, hogy ez nem az a fajta történet, amiben részt szeretnék venni. Már szakítottunk, amikor felhívott, és azt mondta öngyilkos lett, de még szeretne egy utolsó vallomást tenni nekem. Nem hittem, hogy öngyilkos lett, de a hörgő hangok, a felfokozott állapot… nem akartam, hogy ha esetleg valóban igaz, bármi történjék. Végülis egy embertársamról van szó” – mondta Hajdú műsorában Erika, aki felment Damu lakására, de a színészt nem találta otthon. Mikor távozott, Damu akkor rontott rá, és visszalökte a lakásba.

„Kaptam egy nagyon nagy pofont, amivel nekiestem a falnak, ekkor nagy valószínűséggel bekövetkezett az orrcsonttörésem és dobhártyarepedésem, aztán négy és fél órán keresztül vert. Voltak kisebb-nagyobb szünetek, amikor kifejtette, miért is kapom én ezt, és hogy mi fog történni a családommal, a munkahelyemmel és velem. A családom kiírtja a szemem láttára, a munkahelyemet ellehetetleníti, engem ellehetetlenít” – folytatta a nő, aki éjszaka elmenekült a férfi lakásáról, és látlelettel tudja bizonyítani az őt ért sérelmeket.

Az eset 2001 januárjában történt, Erika feljelentést tett, Damu Rolandot 2003-ban jogerősen 2 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték súlyos testi sértés és személyi szabadság korlátozása miatt. A színész elismeri, hogy megütötte a nőt, de az ő verziója szerint Erika támadt rá fapapuccsal, ő csak legyintett egyet, és a nőnek, hopp, eltört az orrcsontja.

Nem tudnak egymás nélkül élni

„A nőkkel szemben nagyon kedves, tisztelettudó, ami a mai világban nagyon kevés férfinél van. Jószívű, jólelkű, minden jót el tudok róla mondani, nem egy önző ember, önzetlen. Az utolsót is odaadná bárkinek, nem csak nekem, a kedvesének, bárkinek” – mondja Ruttner György irodájában a Fókusznak bizonyos Judit, Damu mostani barátnője.

„Igazságtalannak tartom, amit a Roliról mondanak, mikor megismertem, leültünk egy asztalhoz, mondtam, hogy szeretnék mindent tudni róla, ő őszintén elmondott mindent, hogy mi, miért történt, az élettörténetét. Őszinték voltunk egymáshoz” – mondja az új nő, aki bár csak két és fél hónapja van együtt Damuval, nem tud nélküle élni, ezért összeköltözött a színésszel. Felmondott munkahelyén, állítása szerint nagy boldogságban élnek (ő és 18 éves lánya) Damuval, akit zseniális színésznek tart és mindenben támogat.

Ki kellett adnia a dühét

„Volt olyan, hogy kicsit fölemelte a hangját, de nem az én irányomban, csak én voltam ott mellette, ki kellett adnia a dühét. Valaki felhívta, egy újságíró telefonon, de bárki zaklatja, mondhatom zaklatásnak, nem tudjuk a magánéletünket se élni, mert nagyon sok telefonja van és ő egy olyan ember, aki mindenkivel tisztelettudó, mindenkivel úgy beszél, hogy elmondja a véleményét, normálisan áll az emberekhez, csak egy idő után ez sok” – panaszkodik Judit, akinek anyja is kifejezetten örül az új kapcsolatnak.

„Nagyon tisztelem a belső értékeit, úgy tekintek rá, mint a fiamra. Ő ezt elfogadta, a mai napig ilyen szinten élünk, találkozunk egymással. Én nagyon örülnék neki, ha ebből a kapcsolatból komoly kapcsolat lenne, mert biztonságban érezném a lányom” – állítja a wannabe anyós, pedig már Damu saját anyja sem biztos fia ártatlanságában, mondjuk ők nem beszélnek évek óta.

Kiszagolja a magányt

Ha mindkét történet 100%-ig igaz, akkor sem furcsa, hogy Damu Judittal kedves. „Jó orra van arra, hogy kiszagolja azt, ha egy nő annyira magányos, annyira vágyik a boldogságra, hogy neki ott keresnivalója van. Nagyon romantikus szerelmest játszik el, napi 50 telefon, 100 sms, minden” – mondja Erika, akit a nagy verés előtt csak egyszer bántott a színész – állítólag –, egy pofont adott neki akkor, amikor a nő szakítani akart. Az este után a nő fél évig nem mert hazamenni, és a mai napi tart valamilyen szinten Damutól.