Több a munkája a magyar Amy Winehouse-nak, mióta meghalt az igazi

2011.10.19. 10:24
A biznisz változatlanul pörög tovább. Rákóczi Judit azt mondja, mióta az énekesnő halott, legalább tízszer annyi munkája van, mint korábban. Két hete Londonban volt, nem sokára Párizsba utazik. Az utóbbi időben viszont lusta volt, mert rengeteg tortúrával járnak ezek a munkák, és néha nem éri meg plusz ötvenezerért kiutazni Londonba.

"Legalább 500 millióan hívtak azóta dolgozni. Tényleg többen kerestek, mint eddig valaha. Szerintem az összes újság és tévé megkeresett, és minden csatorna gyakorlatilag ugyanazt vette fel, és adta utána le. Őrültek háza volt" - mondta a Velvetnek Rákóczi Judit, aki Amy Winehouse hasonmásaként dolgozik. Abszolút rutinos nyilatkozó lett. Ahogy korábban egyébként megírtuk, az egykor Londonban tanuló Rákóczi karrierje 2007 végén indult Winehouse-hasonmásként.

Várakozás, csekkolás, utazás

A munkákat emailen keresztül kapja a kinti ügynökségektől, és szerinte mióta meghalt Winehouse megtízszereződtek a megkeresések. Az utóbbi időben viszont kicsit lusta volt, és elpasszolt néhány lehetőséget. "Azért az tortúra, amikor csak két napra megy ki az ember Londonba. A repülőtéren várakozni, becsekkolni, megérkezni, aztán onnan még beutazni Londonba, aztán Londonon belül utazni. Volt, amikor 14 órát ültem buszon, mert egy tengerparti városba kellett átmenni."

325505 10150292497211232 703946231 8238904 784350067 o

Mint mondta, van amikor szerinte nem érdemes kimenni, mert ugyan nagyon jó, hogy fél óra munkáért kap 120 ezer forintot, de ha a repülőjegy hetvenezer forint, akkor neki ez a tortúra nem ér meg negyven-ötvenezer forintot. Legutóbb egyébként a Chevrolet hívta Londonba. A cég fizette a repülőjegyét, az ötcsillagos szállodát. Akkor tartották a fiatal tehetségek estéjét is, amin egy csomó híresség jelent meg. "Jamie Oliver volt a szakács. A fish 'n' chips olyan volt, hogy ilyet még az életemben nem ettem." A panírból állítólag hozott is haza.

Az utóbbi két hétben nem volt ideje Amy Winehouseként nyomulni, mert itthon stylistként dolgozott. A következő érdekesnek ígérkező munkája novemberben lesz. Párizsba hívták egy francia dizájnereknek tartott eseményre. "Lesz egy ülő sarok. Ott kell ücsörögni, iszogatni, aztán elvegyülni." A legjobban viszont olyan munkára vágyik, amit a Britney Spears-hasonmás kapott, akit Amerikába hívtak ki, limuzinnal fuvarozták, a szállodaszobában pedig jacuzzi is volt. "Na én erre vágyom most" - tette hozzá megint.

Kurva nagy dolog lenne

Az Amy Winehouse-filmről egyelőre nem sok tudni. Ahogy Rákóczi mondta, még Scarlett Johannson is úgy nyilatkozott, hogy elvállalná a főszerepet. Ha arra akarnak építeni a készítők, hogy hasonlítson a főszereplő, akkor elég jók az esélyei. "Megnéztem az amerikai hasonmás ügynökségeket is, talán egy Amy Winehouse hasonmás van, de legalább száz kilós. Tulajdonképpen az egész világon egyedül vagyok. Tényleg nem értem, hogy miért nem jelentkeznek az emberek Winehouse-hasonmásnak, mert annyira nem nehéz rá hasonlítani" - magyarázta a Velvetnek.

134198 476337831231 703946231 6283797 578122 o

"Sokan írták, hogy jaj, az az álmom, hogy ebben a filmben szerepeljek. Nem ez az álmom, de nyilván kurva nagy dolog lenne." A Marylin Monroe életéről szóló filmben egyébként az egyik ismerőse játszik, Suzie Kennedy. Ahogy említette, a hasonmásoknak eljátszani egy ilyen szerepet valamiképp tiszteletadás is. A hasonmásoknak egyébként többnyire tudniuk kell valamennyire színészkedni is, úgyhogy akkora baj nem lehet belőle.