A heti sorozatbemutatók után feltűnnek a gyűjtőoldalakon az adott részek meztelen jelenetei. Hétről hétre egyre több. Viszont alapvetően nem arról van szó, hogy így akarnának a készítők nézettséget növelni, arra vannak sokkal jobb módszerek. A legvalószínűbb, hogy annyira kitolódott már az ingerküszöbünk, hogy egyre több helyzetet mutathatnak be a készítők valósághűen az elejétől a végéig. Legyen szó öltözködésről vagy szexről.

Anna Paquin augusztusban gyakorlatilag végigmeztelenkedte a True Bloodot, a Hung szinte minden részében láthatóak már meztelen testek, de a Gengszterkorzó és a Dexter készítői sem viszolyognak attól, hogy rendes szexjeleneteket rakjanak az egyes epizódokba. A Spartacus című sorozat meg egyenesen arra épül, hogy a szex- és meztelen jelenetek között van egy csomó vér, meg némi sztori.

Arról viszont nem beszélhetünk, hogy nagyot nőtt volna a meztelen jelenetek száma a sorozatokban - tudtuk meg a comment:com és a Hogy volt szakírójától, a magyar sorozatgurutól, sixxtől. Az Egyesült Államok televízióit három kategóriába lehet besorolni, ami elég fontos abból a szempontból, hogy arányaiban mennyi meztelenséggel lehet találkozni a tévében.

A néhány nagy networkön (NBC, ABC, Fox, CBS, CW) egyáltalán nem lehet még csak egy tangás segget, finoman kivillanó mellet sem mutatni. Ezek a tévék birtokolják a nézettség nagy részét. A következő szint, valamivel kisebb nézőszámmal a nem fizetős kábelcsatornák halmaza (TNT, SyFy, USA Network),. Hasonló a helyzet, mint a nagy networkök esetében: káromkodás, meztelenség zéró, fürdőruhában talán elképzelhető egy segg. A harmadik kategória a nézettség nagyjából nyolcadával bíró fizetős kábelcsatornáké (HBO, Starz, Showtime, stb.). Ezeken a csatornákon szinte minden megengedett.

“[Ezeken a csatornákon] az első epizódoktól kezdve van csöcs, nem most került beléjük, és nem azért, hogy nézzék, hanem mert belefér, és nem kell megcsonkítani a történetet azzal ha kiszedik. Az HBO-n mindig is volt csöcs, Maffizók, Mocsok macsók meséi, Szex és NY, előtte az Oz, amibek az első részében seggbedugnak egy csávót, majd a seggére egy horogkeresztet billogoznak, amiért úgy áll bosszút, hogy beleszarik a szájába a csávónak” - mondta sixx.

Sixx szerint pont emiatt a történelmi szókimondóság miatt nem mondhatjuk azt, hogy hatásvadászat lenne a fizetős kábelcsatornákon a meztelenség vagy a szex ábrázolása. Így alakult már hosszú évek óta. Annyiról lehet mindössze szó, hogy valamivel több sorozat fut mostanában, mint néhány évvel ezelőtt. “A tartalommal valóban szabadabban bánnak, de ez nem hatásvadászat, egyszerűen csak megnőtt a nézők ingerküszöbe” - mesélte sixx.

Ráadásul a számok azt mutatják, hogy ledobhatják a sorozatok viszonylag ismeretlen jó vagy rosszabb testű színésznői akárhányszor a ruhát, mutathatja magát Paz De La Huerta bármennyire meztelenül Terry Richardsonnak, hosszútávú nézettségnövekedést nem lehet meztelenséggel elérni.

Persze vannak olyan sorozatok, ahol a kivillanó mellek legalább olyan fontosak, mint a cselekmény, ahogy ezt a Spartacus esetében is láthatjuk, amiben a Xenát alakító Lucy Lawless is rendszeresen ledobta a ruháit. Ez is egy vonal, de a legtöbb sorozatnak sokkal jobban bejött, hogy A-kategóriás színészeket alkalmaztak a sorozatokban. A filmszínészek nagy rajongói tábora és népszerűsége meghozta a kívánt hatást.

Az egyik legnépszerűbb példa erre a 24 című sorozat és Kiefer Sutherland. Esetleg Jennifer Garner és az Alias, bár Garner és az Alias népszerűsége alapvetően egymást segítették. A színésznő a sorozat alatt kezdett befutni igazán a mozikban is. A most futó sorozatok között említhetjük Alec Baldwint a 30 Rockkal vagy Steve Buscemit a Gengszterkorzóval.