Károly herceg és Diana hercegné 1981-es nászútjáról hozott nyilvánosságra néhány eddig nem látott képet annak a királyi jachtnak a fotósa, amivel a pár Gibraltárra utazott. Károly hercegék nagyon jól érezték magukat az úton, különféle játékokat játszottak a fedélzeten, a herceget Őrült lónak nevezték el agresszív játéktaktikái miatt.

A BBC Antiques Roadshow című műsorában, ami 1979 óta megy, és arról szól, hogy a különféle brit településeken ki, milyen antikvitásokat vásárolt a hétvégén egy fotósorozatot mutattak be, eddig nem publikált képekkel Diana hercegné és Károly herceg 1981-es nászútjáról.

Az ifjú pár a Britannia nevű királyi jachton utazott Gibraltárra, a képeket a hajó hivatalos fotósa készítette - írja a Sun. A hajón nagyjából százan utaztak, a pár minden szórakozási lehetőségből kivette a részét, a személyzet pedig természetesen megpróbált a kedvükbe járni.

Olyan nagyszerű programjaik voltak, mint a kötélhúzás és az utcai hoki. Károly herceg annyira agresszíven játszott, hogy el is nevezték Őrült lónak. “Amikor hokizott, akkor jobb volt elmenni az útjából. Mindenkin átgázolt, nem ismert kegyelmet. Olyan volt, mint egy elefánt a porcelánboltban” - mondta a személyzet egykori tagja, Terry Smith.

Az nem derült ki, hogy mi után kapta a Crazy horse nevet, a népszerű indián törzsfőnökről vagy a szintén nagyon népszerű francia kabaréról.

A nászút idején húszéves Dianáról csak annyit mondtak, “olyan volt, mint egy mély lélegzetvételnyi friss levegő”.

A most bemutatott képsorozat 800 fontot, körülbelül 285 ezer forintot ér.