Súlyos botrány kavarja fel a magyar szépségipar állóvizét, lehet, hogy elveszik Szunai Linda koronáját, de simán lehet, hogy nem. Ha minden igaz, azért foszthatják meg a tizennyolc éves lányt a címétől, mert lecserélte a divattervező Makány Mártát, maga választott frizurát a döntőre, ami nem tetszett Zsidró Tamásnak és Hajdú Péternek, és nyilatkozott néhány lapnak.

Nem teljesen világos, hogy Szunai Linda, a Miss World Hungary győztese mivel sértette meg a Magyarország Szépe Kft.-t, például a Miss World szépségverseny licensztulajdonosait, mindenesetre a cégnél erősen törik a fejüket, hogy elvegyék tőle a szépségkirálynői koronát. November 15-én, kedden hihetetlen válságértekezletet is kellett tartani, amelyen részt vett a szépségkirálynő is. "Jó úton haladnak a tárgyalások" – nyilatkozta szűkszavúan a Velvetnek Dávid Júlia, a cég ügyvezetője, mintha éppen bankok és a kormány között közvetítene.

"Most összeült a licensztulajdonosi kör, és arról tárgyalnak, hogy visszavegyék-e Szunai Lindától a koronát" – erősítette meg Hajdú Péter is a dolgot, akinek egyébként semmilyen beleszólása nincs a szépségversenyzők további életében, a tévés közvetítéssel ugyanis végetért az ő szerepe. "Nekem nincs kapcsolatom a versenyzőkkel, mert a televíziós jogokkal rendelkezem. Annyit tudok, amennyiről tájékoztatnak" – magyarázta a Velvetnek a műsorvezető, aki a véleményét azért az Aktívnak is elmondta.

Ilyen egy balhés szépségkirálynő

Ahogy Szunai Linda a Velvet interjújában elmondta, a szervezők csúnyán kint hagyták Londonban, igaz, ehhez az is kellett, hogy késve érkezzen ki a reptérre. Akkor felkereste a szervezőket, akik állítása szerint csak annyit reagáltak, hogy így járt. A barátja pedig felhívta Hajdú Pétert is, aki viszont éppen tárgyalt, és az egyik munkatársa vette fel a telefont. "Egy órával később tudtam meg, hogy mi történt, akkor felhívtam a licensztulajdonost. Jelezték, hogy ők is tudják, hogy mi történt, de nem értik, hogy miért kéne Linda helyett kifizetniük a túlsúlyt."

Szunai Linda ezen felül állítólag több döntésével is megdöbbentette a szervezőket, a felkészítőit és persze Hajdú Pétert is. A szépségkirálynő lecseréltette például Makány Mártát, aki állítólag lekurvázta őt. "Én nem tudtam elképzelni azt a helyzetet, hogy elmegyek hozzá a szalonjába, és a ruháiról áradozom" – mondta az Aktívban. Aztán hátrafogott hajjal jelent meg a Miss World döntőjén, amin kiborult Hajdú Péter és Zsidró Tamás is. A FEM3-on közvetített szépségverseny alatt Hajdú egyszerűen Timosenkó-frizurának nevezte Szunai Linda haját. Aztán Szunai csúnyákat mondott a Velvetnek.

Kezdődik a harc

"Biztos, hogy harcolnék azért, hogy ne vegyék el tőlem a koronát." Mint mondta, szeretné bebizonyítani, hogy ő igenis méltó arra a koronára. "A problémák abból is fakadhatnak, hogy csak egy tizennyolc éves lány vagyok, nagyon sok mindent kell még tanulnom az életben" – magyarázta az Aktív interjújában. Úgy tűnik tehát, hogy viszonylag kevés is elég ahhoz, hogy a Magyarország Szépe Kft.-nél kiboruljon a bili, és befenyítsenek egy tizennyolc éves lányt azzal, hogy megfosztják az öldöklő versenyben megszerzett koronájától.