Michelle Williams pályája nagyon szépen ível felfelé, de biztos nagy lökést ad majd neki, hogy ő a főszereplője a My Week With Marilyn című filmnek, amit - reméljük - nemsokára nálunk is bemutatnak. A két színésznő között első ránézésre nem egyértelmű a hasonlóság, de a forgatáson készült képek és a film trailere alapján Williams tökéletes mása Monroe-nak.

Az Egyesült Államokban november végén mutatják be a fesztiválok után a mozik a My Week With Marilyn című Monroe-filmet, azt nem tudni egyelőre, hogy itthon mennyit kell rá várni. A film Laurence Olivier jegyzetei alapján mutatja be Monroe-t, melyeket akkor készített, amikor A herceg és a táncosnő című közös filmjüket forgatták.

A filmben Michelle Williams lesz Marilyn Monroe, Kenneth Brannagh alakítja Laurence Olivier-t, Monroe férjét, Arthur Millert pedig az eddig jobbára akciófilmekben szereplő Dougray Scott formálja majd meg. A forgatáson készült képek és a trailer alapján Williams személyében megtalálták a tökéletes Marilyn Monroe-t.

A szerepet eredetileg Scarlett Johanssonnak szánták, ami a maga elcsépeltségében szintén nem lett volna rossz döntés, pláne, hogy Johansson kisebb szexszimbólumnak számít mostanában, így még nagyobb lett volna a hasonlóság közte és Monroe között, de a színésznő végül nem fogadta el a szerepet. Jobb is, mert így a kevésbé ismert, ezért kevésbé klisés Michelle Williams kapta meg.

Ő a jő választás?

A színésznő viszonylag fiatalon feltűnt már, a Dawson és a haverok című sorozatban ő alakította a barna hajú, visszahúzódó Katie Holmes által megformált karakter ellentétét, a szőke, az élet pillanatait élvező Jen Lindley-t. Ha Katie Holmes házasságát Tom Cruise-zal nem számítjuk, akkor a sorozat egykori főszereplői közül messze ő futotta be eddig a legnagyobb karriert.

A sorozat 2003-ban ért véget, Williams 2005-ben megkapta Alma szerepét a Túl a barátságon című filmben. Két évvel később még egy fontos darabban, az I'm not there című Bob Dylan-filmben kapott szerepet. 2010-ben jött még két szintén elég fontos film.

A Blue Valentine című lehúzós romantikus filmben alakított remekül a szintén remek Ryan Gosling oldalán, és a Viharszigetben is ő kapta a női főszerepet Leonardo DiCaprio mellett.

Most pedig, a Monroe-filmben olyan nagyágyúkkal fog együtt játszani, mint a már említett Kenneth Brannagh, Julia Ormond, aki Vivien Leight alakítja majd a filmben, Judi Dench, valamint a még nagyon fiatal, de már nagyon híres Emma Watson.