Vasárnap délután Magyarországra érkezett a Paula és Paulina című szappanopera színésznője, millió nyugdíjas és kisiskolás lelkének elrablója, a sorozatok királynőjeként reklámozott Gabriela Spanic. Az elmúlt napokban Spanic végighaknizta fél Magyarországot, minden létező műsorban felbukkant, mindenki kapott egy keveset csillogásából, a venezuelai napfényből. November tizenhetedikén, csütörtökön pedig végre a népéhez és hadseregéhez, a délutáni műsorsáv kiszolgáltatott nézőihez szólhatott, ugyanis ellátogatott Kőbányára, hogy a KÖKI Terminálban lépjen fel.

Nyugdíjasok tömegére számítottunk, ehelyett idősebbek alig bukkantak fel, és inkább a színpadtól távol ücsörögtek. Gabriela Spanic fellépése inkább tűnt családos eseménynek. A színpadon Müller Attila próbálta szórakoztatni a közönséget, amíg a színésznő megérkezett. Mintha valami nyereményjátékszerűség lett volna - bár elég rosszul lehetett hallani -, az első sorokba beférni pedig lehetetlenség volt, akkora volt a tömeg. "Hol játszódott a Paula és Paulina?" és "Ki volt Paula ellenlábasa?" - ilyen kérdéseket tett fel Müller, a kisgyerekek pedig valamiért tudták a válaszokat. A legügyesebbek még a színpadra is feljuthattak.

Nem történt semmi

A közönségtalálkozó fél 6-ra volt meghirdetve, és háromnegyed 6-kor már egymást kérdezgették az emberek, hogy megérkezett-e már a színésznő. Aztán viszonylag gyorsan beindult az elégedetlenkedés, hogy biztos csak fél 7 körül jelenik majd meg, és fél óra alatt végez is. Ezek után némileg meglepő volt, amikor Müller Attila váratlanul megjegyezte, hogy Spanic már az öltözőben van, és csak egy kis biztatásra van szüksége, úgyhogy skandáljuk a becenevét és tapsikoljunk. Jött is a biztatás, elindították a felvezetőfilmet is, amiben elhangzott, hogy hány nyelvre fordították le a Paula és Paulinát, aztán ezt milyen sikersorozatok követték még, összesen hány sorozatban szerepelt, egyre hangosabb lett a zene is, aztán végül nem történt semmi.

Néhány perccel 6 után jelent meg végül Spanic. Először a budifolyosó felől lehetett hallani a sikolyokat, ahol egyébként a legfineszesebb rajongók álltak, majd lassan terjedt a közönségben. Amikor végre megjelent az apró színpadon, természetesen mindenki a magasba tartotta a telefonját, hogy lekaphassa a színésznő lépéseit. A műsor viszont sok izgalmat nem tartogatott, Spanic angolul próbálta köszönteni a rajongókat, de úgy tűnt, kivételesen a fellépőnek vannak nagyobb gondjai az idegen nyelvekkel, mint magyar közönségének, úgyhogy gyorsan visszaváltott spanyolra, és azt kérdezgette, hogy hogy vagyunk. Aztán énekelni kezdett, amihez táncosok mentek fel mellé a színpadra. Láttunk egy férfit elájulni.

Mindent csodálatosan játszik

Ennek ellenére úgy tűnt, hogy mindenki meg van elégedve. Marcsi például azt mondta a Velvetnek, hogy ezek után elkezdi újranézni a sorozatait. "Ó, én nagyon szeretem a szappanoperákat, és ő a kedvenc szappanopera-sztárom. A Paula és Paulinát is néztem, a Második esélyt is, illetve a most futó sorozatát is követem" - mondta lelkesen Dóra, aki nagyobb társasággal érkezett, de a barátai nem rajongók, őket ő hurcolta el. "Hát, mert körülbelül tíz éve van a pályán" - válaszolta arra a kérdésre, hogy miért számít Spanic különlegesnek a sorozatszínésznők között. A szappanoperákat egyébként kiskora óta nézi, éppen a Paulással kezdte. "A szépsége is segítette, hogy beválasztották a sorozatokba, és mindent csodálatosan játszik" - indokolta később József, hogy mit szeret benne.