Kiborult Hajdú Péter, amikor szembesült azzal, hogy a Frizbihez fűződő exkluzív szerződése ellenére Damu Roland több napilapnak és a konkurenciának is nyilatkozott az elsőfokú ítéletet követően, és habzó szájjal közölte, beperli a színészt. Két hónappal a történtek után megtudtuk, Hajdú végül nem nyújtotta be a keresetet. Döntését azzal indokolta, nem akarta, hogy a családtagoknak kelljen fizetnie.

Kikelt magából Hajdú Péter, miután ráeszmélt, hogy Damu Roland megszegte a Frizbihez fűződő exkluzív szerződését az elsőfokú ítélet kihirdetése után. Az még hagyján, mondta akkor lapunknak Hajdú, hogy Damu több napilapnak is nyilatkozott, nem ez borította ki igazán, hanem az, hogy meglátta a konkurens csatornán futó Fókusz beharangozóját a Damu-interjúról. A műsorvezető-producer kétmilliós nem vagyoni kártérítésről beszélt, ám mint azt megtudtuk, végül semmi sem lett az ügyből.

Hajdú Péter megkegyelmez

„Végül én döntöttem úgy, hogy nem pereljük be Rolandot” – magyarázta a Velvetnek Hajdú Péter. Megjegyezte, tudomása szerint még a törvényes határidőn belül vannak, így ha akarnák, bármikor beperelhetnék Damut szerződésszegésért, szóval jobb óvatosnak lenni.

„Bár az ügyvédek – mind az én részemről, mind a csatornáéról – nyomták a dolgot, én végül úgy ítéltem meg, nem lenne értelme. Ugyanis ha Damu Rolandot elítélik, és börtönbe kerül, akkor nem szeretném, ha a családjának kellene fizetnie, hiszen ő nagy valószínűséggel akkor nem tudná kifizetni ezt a kötelezettséget. Más meg ne bűnhődjön miatta” – mondta Hajdú. A műsorvezető azért nem volt ennyire jó fej a balhé idején. A szerződésszegés után bejelentette a Mokkában, hogy olyan nők jelentkezését várja, akiket megvert Damu. Segíteni kell az igazságszolgáltatást, ezt mondta.

Még nincs időpont

Damu Rolandot szeptember közepén bűnösnek találta a bíróság nemi erőszak, személyi szabadság korlátozása és egy rendbeli súlyos testi sértés vádjában. Első fokon hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, a színész fellebbezett. Néhány nappal a tárgyalás után Damu lecserélte addigi védőjét, Mohácsi Ferencet a Stohl Andrást is védő Ruttner Györgyre, aki kérdésünkre elmondta, az ügy aktája jelenleg a Fővárosi Bíróságon van, a másodfokú tárgyalás időpontját még nem tűzték ki.