Az Edda basszusgitárosa és az énekesnő is úgy érzi, huszonöt év után elfáradt a kapcsolatuk. Házastársi viszonyukból baráti egymás mellett élés lett, és Kicska ráunt arra, hogy felesége árnyékában kell élnie, ezért végül úgy döntött, elköltözik Keresztes Ildikótól. A basszusgitáros időközben megismerkedett egy másik nővel, de még friss az ismertség, így erről nem beszél. Az X-Faktor ügyeletes zokogója szomorú, de tisztában van vele, hogy nem tudják együtt folytatni. Válásról azonban még nincs szó.

Fordulat történt Keresztes Ildikó és Kicska László szakításáról szóló hírekben. Maga az X-Faktor mentora cáfolta, hogy valóban a váláson gondolkodnának, vagy különköltöztek volna. "Igen, vannak magánéleti problémáim, de ez nem tartozik senkire. Szó sincs válásról" - reagált a hírekre két mondatban Keresztes Ildikó a Fókuszban. Mint mondta, továbbra is jó viszonyban vannak, változatlanul együtt dolgoznak. Voltak már válságok a kapcsolatukban, elvégre 25 éve együtt vannak.

Házastársakból barátok

Viszonylag meglepő hírként érkezett egyébként az X-Faktorban mentorkodó Keresztes Ildikó és Kicska László szakítása. A Blikk például arról írt, hogy Kicska, az Edda basszusgitárosa vetett véget a kapcsolatnak, és költözött külön, Keresztes pedig kénytelen volt elfogadni férje döntését.

A hot! magazinos interjúban pedig állítólag az hangzott el, hogy a basszusgitáros szerint elfáradt a kapcsolatuk, és a házastársi viszony egyre inkább csak baráti lett. "Együtt éltünk, de csak egy háztartásban. Leültünk és megbeszéltük, hogy feleslegesen ne erőltessük, sokkal jobb, ha elengedjük egymást. Így végül én költöztem el Ildikótól" - mondta állítólag Kicska, és az újság szerint még azt is hozzátette, hogy a szakításba erősen belejátszott, hogy mindketten túlhajtották magukat: ő az Eddával turnézott, illetve saját vállalkozásba kezdett, Keresztest pedig új lemeze mellett az X-Faktor is igencsak leterhelte.

Az Edda basszusgitárosa állítólag arról is vallott, hogy milyen érzés sikeres zenészként Keresztes Ildikó árnyékában élni, illetve, hogy nem egy harmadik fél miatt következett-e be a szakítás. "Néha úgy érzem, vannak, akik kizárólag Keresztes Ildi férjeként tartanak számon. Ildi ugyan elismer engem, de én mégis úgy éreztem, ki akarok lépni ebből a szerepből. Van valami kialakulóban egy hölggyel, aki nem szakmabeli, de erről nem szeretnék beszélni, mert túl friss az ismeretség. Azt azonban leszögezném, hogy Ildikóval már jóval korábban megbeszéltük: együtt nem megy tovább."

Az édesanyja és a barátai segítik

Keresztes Ildikó, habár a Fókuszban egyelőre cáfolta, hogy elválnának, a hot! magazint olvasva az lehet az érzésünk, hogy előre bánkódik férje döntése miatt. Arról vall ugyanis, hogy el kell tudni engedni a másikat, ha az menni akar, és elismerte, hogy kapcsolatuk valóban elfáradt. "Majd huszonöt évet nem lehet kidobni az ablakon. Nagyon nehéz így külön, de együtt sem tudjuk folytatni. A barátaim és az édesanyám igyekeznek átsegíteni ezen a nehéz helyzeten" - áll az utólag röhejesen hangzó nyilatkozatban.