A Carbonfools nemrég lépett fel az X-Faktorban, amivel az első MR2-generáció legsikeresebb zenekara lett. A rövid idő alatt a Carbonfools arcává váló Fehér Balázs budai otthonában osztotta meg ezzel kapcsolatos gondolatait és többek közt azt, hogy lehet tömegiszonnyal frontemberkedni.

"Nagyon büszke vagyok az X-Faktoros fellépésre" – nyitott Fehér Balázs, aki a Carbonfoolsal nemrég a tehetségkutatóban lépett fel. "Egy ember kérdezte meg, hogy miért pont X-Faktor, azt válaszoltam, hogy mert így hívják a műsort. Mi minden döntést megfontolunk, ha valami tetszik, azt görcsölés nélkül csináljuk. Titusz másnap visszanézte a műsort, tetszett neki, tök jók voltak a ruhák. Mostanra békélt meg azzal, hogy ráadnak ruhákat, amik neki egyébként tetszenek is. Lerántom a leplet, nem volt teljesen élő a fellépés. Ha valaki figyelmesen megnézi, láthatja, hogy én szándékosan megváltoztattam a szöveget néhol, de a zenekar felvételről ment. Meg tudták oldani, hogy a hangom annyira tökéletesen szóljon, hogy ne kelljen aggódnom a betegségem miatt. Szeretek profikkal dolgozni, amit sajnos Magyarországon nagyon ritkán élek át, de sajnos külföldön hozzászoktam és itthon is mindenkitől ezt követelem. Így haladunk jobb irányba amúgy, ha hazajössz vonattal, azt látod, hogy csak a külföldiek reklamálnak, amiért nem volt fűtés a vonaton, a magyarok örülnek, hogy megérkeztek."

Érkezésünkkor kiderül, hogy a három hónapja elkapott hangszálgyulladása miatt annyi gyógyszert szedett, hogy most már attól is lebetegszik, ha kilép az utcára. Ennek szellemében gyógyteával kínált minket, ami négy növényből készült, az esetleges mellékhatásokra számítva nagyvonalúan felajánlotta a vécéjét is.

Mainstream pali

A korábban modellként is sikeres énekes otthonában nem meglepő módon nem állt kokainhegy az asztalokon, és ő sem egy groupie-val fetrengve mesélt a dolgairól. Fehér budai lakása pont olyan, mint egy átlagos jó ízlésű budai srácé, ő is szokott teregetni, és a középiskolai ellenőrzőjében is csak olyan osztályfőnöki üzenetek vannak, amiket minden normális emberében megtalálhatnánk. Bár sokan vele azonosítják zenekarát, csak 2006-ban lépett be a Carbonfoolsba, ami akkor már öt éve létezett. " Titusz agyából pattant ki, hogy legyen egy frontember, és kapjanak az instrumentális számok dalformát. Kerestek valakit, aki dalszövegeket is ír, énekelget és dallamokat hoz. Ennek persze baráti döntésnek is kellett lennie, ez nem egy multi, itt az emberi kapcsolatok dominálnak. Titusz mindig úgy képzelt el engem, mint valami beherkázott rocksztárt, aki majd jól szétcsúszik minden koncert után, csak később jött rá, hogy én egy mainstream pali vagyok" – mondta, miközben mellettünk épp vicces képek után vadászó öccse végleg elvesztette érdeklődését, és átment a hálószobába kockulni annak ellenére, hogy Fehér elmondása szerint veszélyes szagok vannak ott.

Úgy terveztem, szar lesz nekem

Állítása szerint fel sem merült benne, hogy ne a zenélésből éljen meg. Nem adta fel a kifutót, de aki őt akarja foglalkoztatni, az ne valami nímand sokadik modellként hívja. Nem nyomasztja a tudat, hogy hivatalosan is jóképű. "Nem tesz közvetlenül bunkóvá valakit, ahogy kinéz. Az érzelmi intelligenciához semmi köze a külcsínynek. Nem nagyon foglalkozom ezzel, köszönet a szüleimnek a génekért, de ez olyan, mint amikor a gazdag emberek nem foglalkoznak a pénzzel. Kicsit egoista lettem most, hogy mindenki engem tolt előre és fényképezett le mindenhonnan, de azért is hanyagolom a modellkedést, mert nekem az a katarzis, ha megírok egy dalt." Különösen szerény ember benyomását kelti ahhoz képest, hogy a magyar X-Faktor történetében ők lettek az első alternatívnak számító zenekar, akik felléphettek egy ilyen műsorban. Élete legszebb fél évét is a modellkedésnek köszönheti, bár nem így tervezte. "Korábban volt egy hatalmas törés az életemben, akkor úgy gondoltam, túl jól érzem magam, és véget kell ennek vetnem, ezért bevonultam egy buddhista kolostorba, ahol úgy terveztem, kurva szar lesz nekem. Ehhez képest életem legboldogabb időszaka volt. Előtte szerződéssel dolgoztam Bangkokban nyolc barátommal, akikkel egy szállodában laktunk. Minden baromi olcsó volt, együtt mentünk mindenhova, ezért mivel rájöttem, hogy ezt nem tudom überelni, úgy éreztem, egy huszárvágással véget kell vetni ennek az egésznek. Hat hónapos nihil után ott találtam magam a kolostorban, és akkor nekem kurva jó volt."

A kiscsajok törékenyek

Az énekes nem titkolja, hogy tömegiszonya van, de azért ez mégiscsak furcsa egy olyan embertől, aki az élete komoly részét tölti közönség előtt. "A tömegiszonyomat tudom kezelni, ha például felszállok a villamosra, előtte tisztázom magammal, hogy itt sokan vannak. Színpadon más, mert van menekülőút. Persze nem a stagedivingra gondolok, ott félek, hogy leesek, meg hát a kiscsajok is elég törékenyek, nem bírnák el a 90 kilómat. Fesztiválokon éjszaka már nem mászkálok, beülök valamelyik sátor mögé és sörözgetek a cimboráimmal."