A Plastikhead nevű magyar formáció egészen őszintén szeretne bekerülni a nemzetközi pop vérkeringésébe: nemes egyszerűséggel leveleket írogatnak a legnagyobb sztároknak, hogy dolgozzanak együtt. Eddig nem sok babér született ebből, de az osztrák McDonald’sokig már eljutottak, és talán Mika is elfogadja egy remixüket hivatalosnak.

“We do a music together?” - vagyis csinálunk közösen zenét? Ezt írta a Plastikhead nevű magyar elektroduó októberben Akonnak, az egyik elég ismert amerikai r&b, hiphop előadónak Facebookon.

Választ sajnos nem kaptak, az egyetlen komment a posztra egy indiai techno dj-től érkezett, aki egyből megpróbálta meglovagolni a Plastikhead által keltett hullámot, és belinkelte a saját számát.

A Tóth Zoltán és Vékony Zoltán alkotta duót nem keserítette el a dolog, Vékony Zoltán a héten a saját nevén írt az egyik legismertebb amerikai hiphop producernek, Timbalandnak, és a saját produkciójukat ajánlotta a figyelmébe.

Timbaland sem válaszolt egyelőre, de a Plastikhead tagjai nincsenek elkeseredve. “Igazából ez még folyamatban van. Írtunk a Rihanna kiadójának is. Tartjuk annyira színvonalasnak a dolgot, hogy elküldjük nekik” - mondta Vékony Zoltán, amikor arról kérdeztük, miért keresnek meg ismert külföldi előadókat.

Vékony hozzátette, a dolog pénzbe nem kerül, egy próbát mindenképpen megér, hiszen, aki nem próbálkozik, annak sosem lesz sikere. A duó minden lehetőséget megragad, hogy külföldön népszerűsítse magát.

“Mika Happy Ending című számához készítünk most remixet. Azt is elküldjük majd neki, hátha elfogadja hivatalos remixnek” - mondta Vékony Zoltán. Egyelőre úgy tűnhet, hogy a duó teljesen hiábavalóan keresi a külföldi lehetőségeket, de a 2011-ben alakult formáció kisebb sikereket azért el tud már könyvelni. Az új számukat, amihez Dér Henivel forgattak közös klipet, egy osztrák tévé is fogja majd játszani. Illetve a kapcsolataiknak köszönhetően sikerült megállapodniuk, hogy az osztrák McDonald'sokban is játsszák majd a számot.

A két dj/producerből álló formáció ugyan csak 2011 óta szerepel Plastikhead néven, de nem számítanak új arcoknak az itthoni szakmában. Korábban Grandfunker néven működtek, és diszkó house-t játszottak. Amikor viszont úgy döntöttek, hogy stílust váltanak, hogy könnyebben tudjanak nyitni a nemzetközi piac felé, nevet és megjelenést is váltottak.

“Az, hogy színes dobozokkal a fejünkön zenélünk, az egy marketingdöntés volt. Talán kicsit jobban meg lehet így szólítani az embereket, kis humort szeretnénk belevinni az egészbe. Mondták egy páran, hogy LMFAO-s, de hát ha valami sikeres, akkor abból nem ciki meríteni. Meg nehéz ennél a dolgoknál lenyúlásról beszélni, mert ez most nagy divat, a Deadmau5-tól a Daft Punkig sokan használják” - utalt a nyár legnagyobb slágerére, az LMFAO Party Rock Anthem című számára Vékony, aminek a klipjében egy kockafejű robot táncol.

A duó tagjai itthon ismert dj-knek írtak számokat, például Hamvai P.G.-nek vagy Bárány Attilának, majd amikor ebbe a munkába belefáradtak, elkezdtek saját maguknak számokat írni. A Dér Henivel készített Hol volt, hol nem volt című számukhoz készült klipet az egyik legismertebb magyar kliprendező, Indián készítette. A videót egy hónap alatt körülbelül 155 ezren nézték meg. Ez nem rossz eredmény, de azért még messze van az olyan hazai feltörekvő sztároktól, mint SP, akinek a legújabb klipjét egy hét alatt nézték meg 190 ezren.