A Való világ 5 kté héttel ezelőtti összefoglalójának első félórájában összesen hétszer hangzott el az, hogy "hallod". Attól, hogy most hirtelen mindenki ezt a töltelékszót fogja használni, és a Combinón is ezt kell hallgatni, a nyelvész szakértő szerint nem kell tartani. Állítólag ez fogékonyság és kultúra kérdése.

Ha az ember csak hallgatja a VV5 bármelyik összefoglalóját, azonnal feltűnik, hogy a VV5 játékosainak kedvenc szava a "hallod." Ezt gyakorlatilag bármilyen szövegkörnyezetben képesek kimondani. Az élőbeszédbe sok minden belefér, így a VV5 nézője még sokáig hallgathatja Veronika nyávogását, VV Kinga trágárkodását, és a nagyon okos szóösszetételeket is.

"Olyan érzés, hallod, na hallod, adj egy pacsit!"

“Olyan érzés, hallod-e, 24 óra csak, mintha egy hetet kint lettem volna. Ez biztos, hogy a legcsúnyább büntetés, amit ember itt kaphat” – VV Attila mondta az elzárása után. "Hallod, nem bírom csinálni ezt minden nap" – ezt VV Kinga mondta a bokszedzések miatt. "Hallod, nem volt Attila, nem hazudok neked, olyan volt, mintha magánedzésed lett volna" – ezt VV Vera mondta a bokszedzésére. "Na, hallod, adj egy pacsit!" – mondta Veronika VV Attilának, amikor megszülték gonosz tervüket VV Péter ellen.

"Sokféle töltelékszó van, amit az emberek használnak, nem tudom, hogy mértékadó vizsgálatok készültek-e az elterjedésükkel kapcsolatban. Vannak divattá váló kifejezések, amik üstökös gyorsasággal terjednek, de van, ami aztán el is távozik. A médiának nagy hatása van a tömegre, az ottani (valóságshow) beszédmódra, stílusra vannak, aki fogékonyabbak, könnyebben elfogadják, felveszik a szavakat, kifejezéseket. Mindez kultúra kérdése is, a konzervatívabb ízlésűek nem szokták ezeket használni. Sokszor ez egyékbént nem is tudatos, ha valakinek később a fejére olvassák, akkor belátja, és változtat" – nyilatkozta a Velvetnek a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézetének egyik munkatársa. Hozzátette, nehéz megállapítani, hogy a Való világ 5-ben hallott beszéd káros-e vagy sem, ez függ attól is, mennyire fogékony erre a közeg.

Veronika pongyolán beszél

Meglehet, hogy a szilikonnal együtt osztogatják a nyivogást, vagy esetleg a fogszabályzó tehet mindenről, de tény, Veronika úgy nyivog, mint ahogy Szandika se, értjük ez alatt például azt, hogy a nemet rendszeresen námnek mondja.  Az "Úúúúúúúúúristen" vagy hogy "Ne kéresd má' magad! Nemáááá" is gyakran elhagyja Veronika száját. A nagyon, a vagyok, a hülye így rövidül naon, vaok, hüe-páre, jellemzően kihagyva a a kétjegyű mássalhangzókat. Valószínűleg Veronika SMS-eiből ezt jobban lehetne látni, de aki figyel, hallja, hogyan beszél Alekosz exnője, ha elengedi magát.

A játékosok általában összeszedik magukat a párbajon, és próbálnak nagyon okosnak, értelmesnek tűnni, és valószínűleg a megfelelési vágy és a stressz szül furcsa kifejezéseket, mondatokat. "Ahogy többször is láttuk, nemhogy érzékeny lelkűnek mutatja magát, hanem antiérzékenynek" – mondta VV Annamari, még mielőtt kiesett volna a párbajon. "Nem inverzei lettünk egymásnak, de mégis taszítottuk egymást” – ezt is Bénítő Tekintetű Annamarinak köszönhetjük.

Mindez nem a VV5-ben van először, a VV4-esek közül VV Olivér szájából is többször elhangzott a hallod, igaz, hozzátette, hogy tesó. A VV4-ben is akadtak bőven aranyköpések, túlokoskodások, ebben Alekosz verhetetlen volt: 'ez egy kíváncsi dolog lenne számomra' vagy 'fölüdülő látvány'.