Ugyan októberben azt írtuk, dr. Csisztu Zsuzsa sztorijával le is zártuk az Év lúzere versenyét, adunk esélyt a többieknek is: a mezőnyben van többek között Bakáts Tibor, aki téliszalámit emelt el a Tescóból, VV Jerzy, aki befingta és befosta magát a médiatörténelembe, Liptai Claudia, aki a legviccesebb magyarázatot adta a közokirat-hamisításra, Mészáros Árpád Zsolt, aki csak játékból smárolt félre, és még páran. Übereli valamelyikőjük dr. Csisztu Zsuzsát, akit egy Facebookos csaló nyúlt le félmillió forinttal? Szavazza meg az Év lúzerét!

Honi celebjeink 2011-ben is mindent megtettek annak érdekében, hogy homlokukon villanjon a nagy L betű:

Bakáts Tibor

A sort februárban Bakáts Tibor Settenkedő kezdte, akit a budakeszi Tescóban téliszalámi lopáson kaptak. A Megasztár volt zsűritagja nem tagadta a dolgot, állítása szerint éhes volt, kajára viszont nem volt pénze, ezért csórta el a rúd szalámit. „Elmentünk vásárolni, vettünk hagymát, krumplit, zöldségeket. Többször elmentem a szalámi előtt, és néztem, hogy mennyibe kerül. Hát, erre nincs pénz, el lehetne tenni – de gyorsabban történt a dolog, mint ahogy így az ember elmondja. Az sem jutott eszembe, hogy ezen vonalkód van” - mesélte az újságíró az eset után a Frizbiben, akit a lopás után kirúgott a Klubrádió. Igen ám, de később az is kiderült, Bakátsnak több sara van, mint egy téliszalámi elemelése: a nyilvánosságra hozott kamerafelvételből kiderült, hogy sajtot és felvágottat is a kabátja alá rejtett az újságíró, amiket a tetten érés után megpróbált az asztal alá rejteni a biztonsági őr elől. Ez meg ugye némiképp ellent mond Bakáts állításának, miszerint "egy pillanat műve volt az egész", hiszen ennyi cuccot nem lehet egy pillanat alatt eltenni.

VV Jerzy

A Valóvilág 4. szériájának a játékosa márciusban befingotta magát a médiatörténelembe: a műsorban komoly szerepet kapott bélproblémája, ami miatt Jerzy kiköltözött a szaunába, hogy a többiek ne hulljanak el körülötte, mint a legyek. A chippendale-fiúról kiderült, problémája nem újkeletű, kisgyerekként egyszer a nadrágjába fosott, bár nem erre készült: "Egy 11 emeletes panelban laktam Kispesten, és a panellal szemben maximum hat méterre volt az iskola, ahova én jártam. Lementem a tizedikről lifttel, sétáltam az utcán négy métert, fingtam egyet, jött egy kísérő barna mártás, azaz magyarul beszartam, és vissza kellett mennem, és elkéstem az első óráról" - osztotta meg Jerzy a történetet több millió emberrel.

Dr. Csisztu Zsuzsa

Októberben úgy véltük, le is zárult az Év lúzere verseny, de azért adunk egy esélyt a többieknek is dr. Csisztu Zsuzsa mellett, akitől meglehetősen ósdi trükkel félmillió forintot csaltak ki az internetes csalók. Az asszonyt a Facebookon keresték meg, és közölték vele, hogy egy benini dollármilliárdos aranykereskedő egyetlen örököse, viszont a közjegyzői költségre pénzt kellene utalnia, és csak ezek után kaphatja meg a cirka 2,5 milliárd forintos örökséget. Dr. Csisztu meg fizetett, aztán az ügyvédje szólt neki, hogy ez a dolog bűzlik. A Velvet egyébként egyből jótanácsokkal látta el a műsorvezetőt, reméljük, szilveszterkor meg is fogadja.

Liptai Claudia

Nem kevésbé vicces történet Liptai Claudiáé, akit áprilisban kaptak azon, hogy jogosulatlanul használ mozgássérült-igazolványt parkoláskor, hogy ne kelljen parkolási díjat fizetnie. A műsorvezető a rendőrségen tagadta, hogy vissza akart volna élni elhunyt édesanyja igazolványával, és olyan sztorival védekezett, hogy az irat csak kiesett a napfényellenzőből, így került a műszerfalra, egyébként meg vett parkolási jegyet, csak azt már nem találta meg utána. Az asszony ellen októberben közokirat-hamisítás miatt emeltek vádat, az ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

VV Vera

Hihetetlen, hogy az internet korában még mindig mennyire naivak tudnak lenni az emberek: a Való világ 5. szériájának játékosa, Kertész Veronika azt hitte, elég letiltatnia a Brillbabes nevű pornócéggel készült castingfilmjét, ám beköltözése után nem sokkal már ki is szivárogtak a pornóképei. Később az egész videó felkerült a netre, és ezek után aztán végképp nem hiteles, ahogy VV Vera ribancozza Veronikát a kamerák előtt.

 

Tunyogi Bernadett

A színésznővel kapcsolatos sajtóanyagot kommentár nélkül közöltük beérkezése után, ezt most sem tesszük másképp, hiszen a szöveg magáért beszél: „Az utóbbi időben több magánéleti változáson vagyok túl: édesapám elvesztése hihetetlen fájdalommal járt, és nagyon nehezen tudtam feldolgozni, ezek után pedig a házasságom is zátonyra futott” – vallotta őszintén Tunyogi Bernadett. – „Ezek az események indították el bennem azt, hogy gyökeresen változtassak az életemen, és megműttetem az orrom. Már nagyon régóta gondolkoztam a beavatkozáson, és most alkalmam nyílt arra, hogy a soproni WABI Szépség Centrumban egy neves szakember, kezei alatt szépülhessek meg. Úgy érzem, kell ez a változás ahhoz, hogy új irányt vehessen az életem.” Tunyogi mindezzel márciusi koncertjét promózta, mint ahogyan a nem sokkal később érkezett sajtóhírrel is, mi szerint karcolások nélkül úszott meg egy autóbalesetet. Természetesen őt is elláttuk mindenféle hasznos tanáccsal, hogyan lehet a címlapra kerülni ennyi idősen.

Összeesküvők Renike

Két pofon - nagyjából ennyit nyert az Összeesküvők című műsor már kiesett szereplője, Renike, aki pasijától kapta a sallereket féltékenységi jelenetei miatt. A helyzetet nagyjából mindenki ép ésszel felmérte, a valóságshow producere, Hajdú Péter azonnal ki is penderítette a rezidenciából Szilót és az anyját is, egyedül Renike szenved mai napig fogalomzavarban. A csaj szerint két pofon nem jelent bántást - ezt rögtön hangoztatta, miután kijózanodott a tettlegesség után. Nőjogi jogvédő szerint Renike félelemből védte meg pasiját, lúzerségének legnyilvánvalóbb jele pedig, hogy az esküvőjüket tervezik.

Mészáros Árpád Zsolt

Ki 2011 legnagyobb lúzere?

Hasonló hülye történettel állt elő Mázs is, amikor félreérthetetlen helyzetben kapták lencsevégre egy csajjal. Persze ez még így önmagában nem lett volna probléma, csak hát az Operettszínház színészének családja van. Mészáros Árpád Zsolt így magyarázta a csókolózást: "Mindenféle vicces, merész feladatok voltak, és egy ilyen alkalmával készülhetett a fotó. A párommal, Erikával nagyon jól megvagyunk, és nagyon szeretem a családomat". Miután a fél ország jól kiröhögte magát, a színész vállalta a megcsalást és szánta-bánta csúnya tettét.