Magyarországon a legfontosabb celebesemény Stohl András pere volt, a nemzetközi világban viszont egyértelműen Vilmos herceg és Kate Middleton esküvője, és persze Amy Winehouse váratlan halála.

Ha sorrendben akarunk menni, akkor hazai szempontból az év egyik legfontosabb eseményén már viszonylag az év elején túlvoltunk. Stohl András tavalyi balesete után idén március végén első fokon két év négy hónap letöltendő büntetést kapott .

Persze, ha nem számítjuk a szintén nagy port kavart lopási ügyet, amiben Bakács Tibort elkapták egy Tescóban, miután szalámit lopott még februárban. A kritikust alaposan meghurcolták a lopás után, Bakács vissza is vonult a közélettől.

Stohl András tárgyalása természetesen másodfokon folytatódott számtalan szakértő meghallgatásával, és végül idén szeptemberben elítélték tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre, amit még az ősszel meg is kezdett.

Stohl András elsőfokú pere után néhány héttel lezajlott az idei, nemzetközi szinten is talán legfontosabb esemény: megházasodott Vilmos herceg. Az esküvőre Londonban milliók voltak kíváncsiak, az ara, Kate Middleton testvére, Pippa Middleton pedig formás hátsójának köszönhetően egy csapásra közel olyan ismert lett, mint az ifjú pár.

Miközben ezek a nagyon fontos események történtek, a világ kicsit elsiklott egy szomorú hír felett, 2011. március 23-án elhunyt Liz Taylor. A 79 éves színésznő évek óta szívproblémákkal küzdött, szívleállásban halt meg Los Angelesben. Hét férje volt, többek között az ifjabb Conrad Hilton, a hotellánc megalapítójának egyik fia, valamint Richard Burton is, akitől kétszer is elvált. Hollywood egyik leghíresebb szerelmi története volt az övék.

Nyáron több szép szülés is volt. Nemzetközi szinten a legfontosabb természetesen David Beckham és Victoria Beckham első lányának születése volt. A párnak Harper Seven a negyedik gyereke, és már nagyon vágytak egy kislányra, úgyhogy jó nagy volt az öröm. Az egyik legstílusosabb hírességnek természetesen a lánya is az. Harper Seven Beckham még csak öthónapos, de már most a legdivatosabban öltözteti az anyja, és mindig ügyel arra, hogy ha magával viszi valahova a lányát, akkor összepasszoljanak a ruháik.

Itthon viszonylag nagy meglepetésre megszületett a Szomszédok Almájának, Fehér Annának az első gyereke. Fehér Anna idén 53 éves, ezért volt váratlan, hogy gyereke született. De ő is és a baba is egészséges volt a császármetszéses szülés után. Mivel nem megszokott ennyire későn gyereket vállalni, ezért a színésznő sokáig titokban tartotta a dolgot, csak a párja és a kezelőorvosa tudtak arról, hogy gyereket vár.

A másik szívmelengető történet Rippel Ferencé és feleségéé, Rippel Viviené, akinek azután született idén gyereke, hogy néhány évvel ezelőtt el kellett távolítani mindkét petefészkét. A pár nem adta fel a próbálkozást, végül Rippel Vivien nagynénjétől kaptak petesejtet. Az első megtermékenyítési kísérlet sikeres volt, és a nyáron Rippel Vivien életet adhatott első fiának, akit Rippel Herkules Ferencnek kereszteltek el.

A nyár legváratlanabb híre viszont Amy Winehouse halála volt. Az énekesnő július 23-án 27 évesen halt meg, mint utóbb kiderült, valószínűleg halálra itta magát . A halottkémi jelentés megjelenése előtt népszerű elmélet volt, hogy a hirtelen alkoholmegvonásba halt bele. Amy Winehouse karrierje éppen ismét felfele ívelt halálakor, harmadik lemezét készítette, de a nyár elején megint visszacsúszott drogokkal és alkohollal teli zaklatott életébe, le is kellett mondania a turnéját. Halála után megjelent lemeze tarol a slágerlistákon.

Az év második felének egyik nagy híre volt, hogy novemberben megszületett Dundika és Majka első gyereke. Dundika orvosa tanácsára császármetszéssel szült, a szülésen bent volt vele Majka is. A gyerek egyelőre a playmate előző férjének a nevét viseli, mert a válás még nem zárult le a szülésig, csak később veheti majd fel Majka vezetéknevét.

És végül Lindsay Lohant sem hagyhatjuk ki az évből, elég sok dolog történt vele is. A színésznőnek addig fajult a nyaklánclopásos ügye, ami többek között azért lett akkora ügy, amekkora, mert próbaidőn követte el a dolgot, hogy a végén hullaházba kellett közmunkára járnia, hogy kicsit komolyan vegye magát és a cselekedeteit. A hullaház megtette a hatását, Lohan az utóbbi hetekben jóval összeszedettebbnek tűnik, mint pár hónapja. Viszont nem róla és a botránycelebségéről lenne szó, ha a kvázi visszatérő Playboy-fotói, amiket hosszú győzködés után vállalt el, nem szivárogtak volna ki néhány héttel korábban a kelleténél decemberben.