Gwyneth Paltrow a saját márkájával egy háromhetes végbéltisztító kúra kellékeit dobta év elején a piacra. A kezelés körülbelül százezer forintba kerül, de teljesen professzionális. Biztos nagyon boldog tőle a tisztítókúra-mániás színésznő.

Gwyneth Paltrow-ról azon túl, hogy viszonylag híres színésznő, két dolgot mindenképpen érdemes tudni. Az egyik, hogy ő csinálja a Goop nevű céget, ami mindenféle egészséges életmódhoz köthető dologgal foglalkozik. Egy heti hírlevélnek indult, de most már van néhány saját termékük is.

A másik, hogy imádja a méregtelenítést. Valószínűleg csak azért eszik, hogy utána méregteleníthessen, és ha lehetne úgy is méregteleníteni, hogy az ember közben semmit sem visz be a szervezetébe, akkor valószínűleg ő lenne a legboldogabb. Paltrow úgy van a méregtelenítéssel, hogy egy-egy háromhetes kúra után úgy érzi, nemcsak könnyebb, frissebb, egészségesebb lett, de még okosabb is. Ki is cikizték nemrégiben emiatt. Egy orvos olvasott be neki, hogy ne beszéljen csacskaságokat.

Hogyan is kezdhetné tehát Gwyneth Paltrow az új évet, pláne a karácsonyi kalóriadömping után, mint egy jó tisztítókúrával. És ezt a Goop hírlevélben sem felejti el kiemelni. A színésznő már három éve arra buzdít mindenkit, hogy az új évet egy alapos végbéltisztítással kezdje, idén viszont a szokásos buzdító szavakon is túlment.

Piacra dobta a saját végbéltisztító-készletét - írja a Celebitchy. A csomag 425 dollárba, kb. 100 ezer forintba kerül. Mindenféle vízzel hígítandó porok vannak benne: protein, rostok, probiotikus és antimikrobiotikus tisztító, inzulinszabályozó, emésztőenzim, erős probiotikumok, növényi antimikrobiotikumok, májsegítők. A mindenféle misztikus poron túl van még egy leírás arról, hogy hogyan kell effektíve tisztítani magunkat, valamint egy receptkönyv is.

A kúra alatt reggel és este kell a tudományos shake-eket inni, délben pedig valami könnyűt ebédelni. Ehhez van a receptkönyv. Néhány ötletet a Goop oldalán is megtalálunk arról, hogy miket eszik Gwyneth Paltrow, amikor éppen méregtelenít.

A csomag tartalma gyakorlatilag megegyezik a Dr Junger-féle tisztítóprogram elemeivel, az ára is ugyanannyi. Ha a Gooptól rendeljük, akkor kapunk viszont szép goopos dobozokat, és azt érezhetjük, hogy végbelünk úgy tisztul, ahogy Gwyneth Paltrow-é, és néhány hét alatt hozzá hasonlatosak lehetünk. Vagy legalábbis a végbeléhez.

Hiába a drága kúra, meg a tudományos összetevők, aki ebbe belevág, ugyanúgy vaníliás vagy csokis proteinshake-eket kell igyon, mint az összes többi hasonló kúra esetében. Nincs semmi érdekes finomság, mint mondjuk rebarbara- vagy rózsashake.