Jim Carrey következő filmje egy igazi sztárparádés vígjáték lesz, amiben vagány utcai mágust alakít. A színészt szinte alig lehet felismerni a hosszú szőke parókája és a körszakálla miatt.

Javában zajlik a Burt Wonderstone című film forgatása Las Vegasban, ami egy sztárokkal alaposan megtűzdelt vígjáték lesz a bűvészek és utcai mágusok hétköznapjairól, csatáiról.

A filmben Jim Carrey a Steve Haines nevű menő utcai mágust alakítja majd, de a szerep kedvéért úgy elmaszkírozták, hogy alig ismerni rá. Körszakállat és hosszú szőke parókát kapott, mintha Kurt Cobain és a Red Hot Chili Peppers énekesének szerelemgyereke lenne. Amikor nincs rajta a paróka, akkor pedig a körszakállával meglepően hasonlít az U2 gitárosára, The Edge-re.

A filmet Don Scardino rendezi, aki eddig csak tévés produkciókban dolgozott, ő rendezte például a 30Rock című sorozat részeit. Az író pedig John Francis Daley, aki eddig főleg színészként teljesített, a Dr. Csontban például.

A szereposztás annak ellenére, hogy nem hollywoodi nagyágyúk készítik a filmet igazi sztárparádé a vígjátékok műfajában. A lecsúszott mágust, Bur Wonderstone-t Steve Carell alakítja, de a filmben feltűnik majd Steve Buscemi, Olivia Wilde, James Gandolfini és Alan Arkin is.

Az utcai mágus figura a képek alapján tökéletesen beleillik a Las Vegasban tevékenykedő utcai bűvészekről kialakult sztereotip képekbe: az ilyen figurák ránézésre valahol félúton helyezkednek el a rocksztár és a lecsúszott rockrajongó között.

Ha az ember Carreyre néz, könnyen beugrik róla akár David Blaine, aki sokszor hátracsapott baseball sapkában, kopott pólóban adja elő a trükkjeit. Vagy akár Criss Angel, aki pedig kifejezetten rocksztárosra szereti venni a figurát.