Zooey Deschanel hatalmas kék szemei végleg szétverték a brit férfiak ellenállását. Kezük megremegett az egéren, és merészen rákattintottak az AskMenUK szavazásán, így a fiatal színésznő nyerte a legvonzóbb csaj választását Nagy-Britanniában. Az amerikai színésznő lazaságának és sokoldalúságának is köszönheti a címet, hisz tud játszani a hawaii gitáron, igazi dzsessz-hangja van, ráadásul hamarosan egyedülálló lesz.

Egészen megdöbbentő és sokkoló végkimenetele lett egy brit jócsajügyi felmérésnek: a Kárpát-medencei térség számára még kevéssé ismert Zooey Deschanel győzött rajta. A 32 éves színésznő olyan, a nemzetközi közvélemény által bombázóknak elismert nőket előzött be, mint a Dior arca, Mila Kunis, a sittes Rihanna vagy a legendás seggű Pippa Middleton. Deschanelről a hatalmas kék szemei utáni legfontosabb tudnivaló, hogy rendszeresen összekeverik a nagymellű amerikai énekesnővel, Katy Perryvel (akit szintén lekörözött a listán). Mindenesetre az AskMenUK online felmérése, amin 165 ezer brit férfi vett részt, elég reprezentatívnak nevezhető.

Az AskMenUK topcsaj listája

1. Zooey Deschanel
2. Emma Watson
3. Daisy Lowe
4. Lana Del Rey
5. Mila Kunis
6. Pippa Middleton
7. Katy Perry
8. Rihanna
9. Tulisa Contostavlos
10. Kate Middleton

(Forrás: Daily Mirror)

"Zooey tehetséges, elbűvölő, sikeres és gyönyörű, olyasvalaki, akivel a férfiak együtt akarnak lenni, a nők pedig össze akarnak barátkozni" - magyarázta az eredményt az AskMenUK szerkesztője, Charlie Parrish a brit Mirrornak. Parrish a brit férfiak "fejlődő ízlését" dicsérte, hozzátéve, hogy Deschanelen kívül több olyan kulturált választás is volt a listán, mint például Emma Watson vagy épp a mostanság befutott énekesnő, Lana Del Rey.

A lista egyébként a következők értékelése alapján készült el: az adott nő külsejét, szexuális vonzerejét és azt kellett értékelni, hogy az illető ideális partner lenne-e. Érdekesség, hogy a lista történetében először nem sikerült rá felkerülnie sem Naomi Campbellnek, sem Kate Mossnak - írja a Mirror.

Deschanel frenetikus győzelme a nagy elődök kihullása ellenére sem a semmiből jött, már megjelent a neve néhány hasonló jócsaj-választáson. 2008-ban még csak a 95. lett a Maxim százas listáján, de nem volt megállás: 2010-ben már a harmadik helyre jött fel. Az ausztrál FHM szintén százas listáján tavaly a 39. helyet hozta össze.

Ki ez a Deschanel?

A 168 centi magas Zooey Claire Deschanel 1980-ban született, egyből a szórakoztatóipar közepébe - írja róla az Imdb.com. Nevét Salinger könyve, a Franny és Zooey egyik karaktere után kapta. Apja, Caleb Deschanel neves operatőr, A passiót is ő fényképezte, anyja Mary Jo Deschanel pedig színészként dolgozott, szerepelt többek között a Twin Peaks című kultsorozatban is.

Kattintson, és nézze meg, mit esznek a férfiak Deschanelen!

Lányuk 17 évesen tört be az iparba, amikor a Veronica's Closet című sorozatban vállalt szerepet. Színészkedett ezután a Dilidoki és a Majdnem híres című filmekben. A 2003-as Az Igazi meghozta neki a legjobb színésznőnek járó díjat a Mar del Plata-i filmfesztiválon. Az egyik főszereplője volt a Galaxis útikalauz stopposoknak című könyvadaptációnak, de felbukkant egy másik fantasyban, a Híd Terabithia földjére címűben is. Idén a New Girl című sorozatban jelenik meg, mint Jess, a hirtelen szinglivé vált, és három egyedülálló férfival összeköltöző nő.

Válófélben van és nagyon cool

Magánélete nem mondható ennyire különösnek, sem zökkenőmentesnek. Férjével, a korábban keményen vedelő Benjamin Gibbarddal 2009 őszén házasodtak össze, de már zajlik a válóper (ennek során egyfajta vagyonnyilatkozat is nyilvánosságra került. Itt olvashatja, mennyit költ Deschanel).

Deschanel egyébként jó haverja az Eredet egyik főszereplőjének, Joseph Gordon-Levittnek, akivel ha kell, dalra is fakad. A színészkedés mellett ugyanis kifogástalan hanggal is ellátták a szülei, az Imdb szerint kifejezetten szeret dzsesszt énekelni. Ezen kívül rajong a fotózásért, divatért (még némi Photoshoppal is), filozófiáért, játszik zongorán és bariton ukulelén (négyhúros "hawaii" gitár). Hogy ez ne legyen elég, tagja a kéttagú She & Him indie-együttesnek is.

Deschanel és haverja, Gordon-Levitt duetteznek (az előbbi ukulelén, az utóbbi gitáron kísér)

Az Allure magazinnak adott januári interjújában bevallotta, hogy a suliban folyamatosan ekézte őt a többi lány. Oda járt középiskolába, ahová korábban más színészek, így Jake Gyllenhaal és Kate Hudson is. Ezután egy normális iskolába vágyott volna, ezért elment az egyszerű Northwestern Universityre (Északnyugati Egyetemre) tanulni. Azonban ott "senki sem értette meg, mi annyira cool bennem. A különlegességemet nem ismerték el ezen a helyen" - fogalmazott nem túl szerényen Deschanel, aki ennek tetejébe még a gluténre, a tejre, a tojásra és a különcnek bélyegzésre is allergiás.