Ököllel és telefonnal többször is arcon vágta a Blikk újságíróját VV Zsuzsi kedden kora délután, a Corvin Bevásárlóközpont aulájában. A VV4 kirúgott játékosa ezt követően meg is rugdosta a földre kerülő újságírót, majd az erről készített felvételt feltöltötte a Facebookra. VV Zsuzsi egy szombaton megjelent cikken kapta fel a vizet, tudtuk meg a lap szerkesztőjétől. A Blikk újságírója feljelentést tett, a VIII. kerületi Rendőrkapitányság súlyos testi sértés kísérlete miatt eljárást indított.

Húsz-harminc járókelő szeme láttára támadt rá a Blikk újságírójára kedden délután fél három körül a VV4-ből narancsdobálás miatt kizárt Márki Zsuzsi - számolt be a hírről a Bors. "Dél körül felhívta Somogyi Nórit Márki Zsuzsi, hogy találkozzanak itt a Corvin Bevásárlóköpontban, mert van valami sztorija" - kezdte a Velvetnek a Blikk Sztárok és sztorik rovatának szerkesztője, Csontos Róbert. "A kollégánk szombatra írt egy cikket róla, amiben nyilatkozott arról, hogy leszbi show-kkal és vibrátoros show-kkal szórakoztatja a nagyérdeműt. Na most neki nem ezzel volt gondja, hanem azzal, hogy miért az a címe, hogy a testéből él, mert hiszen ő nem kurva" - magyarázta Csontos.

Felvették a verést

A szerkesztő elmondása szerint Márki ezután azt követelte az újságírótól, hogy hozzanak le egy másik cikket. Erre nemleges választ kapott, szó szót követett, míg aztán hirtelen rátámadt az újságíróra. "Nyolcszor vagy kilencszer arcon ütötte ököllel meg telefonnal, majd aztán a földön fekvő kollégánkat hátba, derékba meg fejbe rugdosta, háromszor vagy négyszer is belerúgott. És eközben végig ott volt egy barátnője, aki mindezt videóra rögzítette a telefonjával" - számolt be a történtekről Csontos.

Hozzátette, meglátása szerint nem történt újságírói hiba, mivel Márki saját maga nyilatkozott arról, hogy mivel keresi a pénzét. "A címmel volt baja, azzal, hogy azt írtuk, a testéből él. De én ezt gondolom Cindy Crawfordról is, ő is a testéből él, és ezt is írjuk róla, nem azt, hogy prostituált. Csak, hogy a testéből él, mert hiszen így van" - magyarázta.

Súlyos testi sértés kísérlete

Somogyi Nórát nagyon megviselték a történtek, csak órákkal később volt képes elmenni a VIII. kerületi Rendőrkapitányságra, hogy feljelentést tegyen. "Meg van duzzadva az arca, véraláfutásos, de valószínűleg nyolc napon belül gyógyuló sérülései vannak" - mondta Csontos, megjegyezve, a vallomástétel után Somogyi a kórházba ment, hogy látleletet vetessen.

"A rendőrök nagyon gyorsak voltak, azonnal kijöttek, és kihallgattak minden olyan eladót, aki láthatott valamit, illetve elkérték a biztonsági kamerák felvételeit. A legborzasztóbb az egészben az, hogy több tucatnyi ember szeme láttára történt mindez, mégsem ment oda senki, hogy leállítsa, sétáltak tovább" - tette hozzá a rovatvezető.

A BRFK Kommunikációs Osztálya a Velvetet úgy tájékoztatta, hogy a VIII. kerületi Rendőrkapitányság eljárást indított az ügyben súlyos testi sértés kísérlete miatt, valamint elmondták, hogy a sértettet tanúként kihallgatták.

Márki Zsuzsi épp a rendőrségre tartott, amikor telefonon kerestük. Nyilatkozott a történtekről, ám később, miután ügyvédjével konzultált, visszavonta azt. Az ügyben az RTL Klubot is megkerestük, de cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz a csatornától.

Testi sértés

170. § (1)348 Aki más testi épségét vagy egészségét sérti, ha a sérülés vagy a betegség nyolc napon belül gyógyul, a könnyű testi sértés vétségét követi el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Ha a testi sértéssel okozott sérülés vagy betegség nyolc napon túl gyógyul, az elkövető a súlyos testi sértés bűntettét követi el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(3)349 Ha a testi sértést aljas indokból vagy célból, továbbá ha védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen személlyel szemben követik el, a büntetés bűntett miatt könnyű testi sértés esetén három évig, súlyos testi sértés esetén egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.