Megvolt az egykori rabló első interjúja, és nem is tervez nagyon sokat, nem akar szerepelni. Keramikusként próbál dolgozni, az okostelefonokat nem meri használni, és minden kint töltött napot ünnepnek él meg egyelőre.

“Nem vagyok vallásos ember, de amikor kinyitom a kemencét, akkor előtte egy sóhajt, és egy imát elmormolok” - mondta az új szakmájáról, a kerámiázásról Ambrus Attila szabadulása után első interjújában. A Viszkis rablóként elhíresült egykori bűnöző szeretne keramikusként ismertté válni, tisztességesen akar élni, és nagyon bízik benne, hogy talpon tud maradni új szakmájával.

“Máshoz nem értek, ebben látok fantáziát, ebben hiszek, és úgy gondolom, hogy ebben a hit nagyon fontos dolog”- mondta a kerámiázásról az RTL Klub Fókusz Plusz című műsorában. A volt rabló kulacsokat és egyéb edényeket készít. Kitalált egy saját logót és egy saját figurát is, amivel az edényeit ellátja, ezeket szeretné is majd levédetni.

Azt mondja, ha tíz év múlva találkozik vele valaki, akkor azt szeretné, hogy az a valaki egy ismert keramikussal találkozzon, akinek felesége és gyereke is van.

Fél a bankoktól és a telefonoktól

“Azt gondolom, hogy a bankrablás, az egy primitív műfaj, ha lehet rá azt mondani, hogy műfaj. és én egy dolgot megfogadtam bent, hogy többet primitív dolgot nem fogok csinálni” - fogalmazta meg bonyolultan, de viszonylag határozottan, hogy nem szeretne többet bűnöző életmódot folytatni. " Szeretnék példát mutatni, szeretném bebizonyítani, hogy lehet tisztességesen élni a mínuszból indulva is” - tette hozzá.

Több mint tíz évet töltött börtönben, ezalatt rengeteg minden történt a börtönön kívüli világban. Az egyik legbosszantóbb dolog a Viszkis szerint, hogy megjelentek az okostelefonok.

Szabadulása után majdnem elsírta magát, amikor a kezébe adtak egy ilyet, és képtelen volt használni. Nem is meri használni még most sem az érintőképernyős mobilokat. Persze, nemcsak a mobiloktól fél.

“Egyelőre igyekszem azokat az utcákat is elkerülni, ahol bank van, de egyszer be kell mennem egy bankba, és számlát kell nyitnom” - mondta egyik legnagyobb félelméről.

Azt viszont valószínűleg nem fogják kamerák követni, amikor számlát nyit. "Nem Nobel-díjas vagyok, nem élsportoló, szeretném a múltamat lezárni" - mondta. Tervei szerint egyáltalán nem fog az újságokban szerepelni, az RTL Klubbal azért tett kivételt, mert még a börtönévei alatt készített vele a csatorna egy anyagot, ami tetszett neki, valamint az interjú készítőjével is jó viszonyt alakított ki az évek alatt.