Eszméletlenül talált rá testőre Whitney Houston énekesnőre helyi idő szerint szombat délután a hotelszobájában. A kiérkező mentők nem tudták megmenteni Houstont, aki az eddigi pletykák szerint valószínűleg megfulladt a fürdőkádjában. A szobájában egy csomó receptre kapható gyógyszert találtak.

Negyvennyolc éves korában elhunyt Whitney Houston. Az énekesnőre a Beverly Hills-i Hiltonban lévő hotelszobájában, helyi idő szerint szombat délután eszméletlenül talált rá a személyes testőre, aki Houston állapotát látva azonnal hívta a mentőket, de ők már nem tudták újraéleszteni.

Az eddig lefolytatott vizsgálatok kizárták az idegenkezűséget, de a rendőrség még folytatja a nyomozást az énekesnő halála ügyében. A legújabb hírek szerint az énekesnő megfulladhatott a fürdőkádban, de a halál pontos okát majd csak a boncolás után tudják megállapítani. A TMZ információi szerint Houston a halála előtti estén nagyot bulizott a barátaival a hotelben, elég hangosak is voltak.

A hotelszobájában illegális szereket nem találtak, de egy csomó receptre kapható gyógyszert igen. Houston hosszú évek óta komoly kábítószerproblémákkal küzdött: a szintén énekes Bobby Brownnal végigélt viharos házassága alatt szokott rá a kokainra, és az utóbbi években leginkább a drogos ügyei miatt került a bulvárlapok címlapjára.

Mindenki rá emlékezik

Az elsők közt Christina Aguilera és Ricky Martin reagált Twitteren az énekesnő halálhírére. "Elvesztettünk egy újabb legendát. Hiányozni fog" - írta Aguilera a twitterén.

Nemcsak a pályatársai, szinte mindenki, akinek akármennyi köze volt az énekesnőhöz próbál róla méltó módon megemlékezni. Legyen szó a rajongóktól kezdve a harlemi Apollo színházig, ahol Houston az egyik gigaslágerét a Greatest Love Of All klipjét készítette.

De még a kalóziparra is hatással volt Houston. Halála után megjelentek a fájlcserélő oldalakon a Több mint testőr olyan kalózverziói, amelyek az énekesnőre emlékeznek. A film címe után odaírják, hogy RIP Whitney Houston.

Imádta a Grammyt

Whitney Houston az ötvennegyedik Grammy-díjkiosztó estéjén hunyt el. A díjátadón Jennifer Hudson emlékezik majd meg az énekesnőről. Korábban szó volt róla, hogy Houston - aki sötét, drogokkal teli korszaka után néhány évvel ezelőtt próbált újra visszatérni - akár fel is léphet a ma esti gálán. Houston két nappal a Grammy-díjátadó előtt Kelly Price énekesnővel lépett fel egy felvezető eseményen, de ott volt a Grammy próbáján is, mert két énekesnek is ő volt az énektanára - írja a Chicago Sun Times. "Ez a kedvenc estéje az egész évben, úgyhogy bármi megtörténhet" - mondta egy ismerőse néhány napja arról, hogy felléphet-e Houston a gálán. Más beszámolók viszont arról szólnak, hogy már a gála előtti próbán is elég szétszórtnak, zavarodottnak tűnt.

Houston imádta a Grammy-díjátadót, az ismerősei szerint ez volt a kedvenc éjszakája az évben. Nem is csoda, karrierje alatt összesen hat Grammyt nyert és 26 alkalommal jelölték a díjra. Karrierje alatt egészen elképesztő mennyiségű, 415 díjat kapott. A legtöbbet, 99-et az amerikai hanglemezgyártók szövetségétől.

Az énekesnő annak ellenére, hogy viszonylag fiatalon meghalt, óriási hatással volt a szakmájára. Ha ő nincs, akkor ma nincsenek olyan énekesnők, mint Christina Aguilera vagy Britney Spears. Houston hozta be a popzenébe az érzéki, de nem túlságosan szexuális, nagyon nőies zenét.

A legnagyobb slágereit, akár az I Wanna Dance With Somebodyt, akár az I Will Always Love Yout azok is ismerik, akik kifejezetten el akarják kerülni, hogy akár csak egy Whitney Houston számot meghallgassanak életükben.