Whitney Houston a 80-as évek közepén tört be a popzenébe, és ugyan az utóbbi bő tíz évben inkább csak botrányai miatt szerepelt a hírekben, a karrierje hatalmas nyomot hagyott.

Whitney Houston volt szinte anorexiás, volt elhízott volt összetört és volt energiától duzzadó is. Mindezt a körülbelül 25 éves karrierje alatt. Az énekesnő a 80-as évek közepén lett igazán népszerű, és az is maradt a mai napig, hiába szólt az elmúlt nagyjából tíz év leginkább csak a botrányokról.

Houstonnak komoly drogproblémái voltak, mert férje, Bobby Brown mellett rászokott a kokainra. A 90-es évek közepétől csak erről szóltak a róla szóló hírek.

Aztán 2006-ban szakított Brownnal, megpróbált visszatérni a popbizniszbe, de hangja már sosem lett az igazi, nagyon megviselte a több évnyi drogozás. 2009-ben kiadott még egy lemezt, több mint 15 évvel azután, hogy utoljára megjelent lemeze. A kritikái jók voltak, de Houston már sosem tudott igazán visszatérni oda, ahonnan lecsúszott a drogok miatt. Negyvennyolc évesen halt meg, valószínűleg receptköteles gyógyszereket fogyasztott, majd belefulladt a fürdőkádjába.