Susan Boyle egy skót jótékonysági szervezet figyelemfelkeltő akciójában sütött palacsintát a napokban. Az énekesnő annyira jó arcokat vágott sütés és a palacsinta feldobása közben, hogy a figyelemfelkeltésen túl elkészült az utóbbi idők egyik legviccesebb fotósorozata is.

Susan Boyle, a Britain's Got Talent egykori felfedezettje, mára kicsit megkopott híresség lett, de hazájában, Skóciában továbbra is nagyon népszerű. Ezért kérték fel, hogy csatlakozzon a Skót Katolikus Nemzetközi Segélyalap (Sciaf) egyik kampányához. Egész pontosan a figyelmefelkeltő kampány figyelemfelkeltéséhez, egy nagy, iskolai palacsintasütéshez az egyik edinburghi iskolában. Vagyis inkább persze pancake-sütéshez.

A szervezet Wee Box, Big Change kampányának a lényege, hogy a jótékonykodók a húvsét előtti nagyböjt idején hagyjanak fel a kedvenc finomságuk fogyasztásával és vásárlásával, és az így megspórolt pénzt adják a szervezetnek. A Sciaf a jótékonysági időszak végén végül afrikai, ázsiai, latin-amerikai szegényeket támogat a pénzzel.

Boyle már tavaly is csatlakozott az akcióhoz, akkor a csokiról mondott le a nagyböjt idejére. “Nagyon nehéz lesz a böjt idejére megint lemondani a csokiról, úgyhogy jó ötlet volt egy kis lakomával indítani ma a böjtöt a fiatalokkal. Nagyon jól éreztem magam, és tudom, hogy minden a Wee Box, Big Change kampányban összegyűjtött penny olyan embereket segít majd, akiknek erre szükségük van” - mondta Boyle a Hello magazinnak. A nagyböjt idén február 22-én kezdődik, hamvazószerdán.

A jótékonysági szervezet a befolyó összegből növénymagokat, szerszámokat vesz, valamint a földműveseknek képzést fizet, a fiataloknak oktatást.

A nemes célok mellett az esemény biztos szórakoztató volt, legalábbis az elkészült képek azok voltak. Susan Boyle olyan jó arcokat vágott palacsintasütés közben, hogy az utóbbi idők legszórakoztatóbb sorozatát sikerült vele összehozni.