Berki Krisztián egy rabosítási fotót tett magáról közzé Facebookon, ami a szerdán lezajlott kihallgatásán készült, majd a teljes vallomását megosztotta a közösségi oldalon. Már abban sem biztos, hogy az elgázolt motoros a saját járművén ült. A rendőrség mindenesetre közleményében azt írta, a fotó nem hivatalos rendőrségi kép, és az ügynek még lesz folytatása.

Belső vizsgálatot indított a rendőrség, miután Berki Krisztián a Facebookon nyilvánosságra hozott egy hivatalosnak látszó rabosítási képet – közölte a BRFK a Velvet megkeresésére. A közösségi oldalra tett kép adataiból kiderül, hogy a felvételt egy BlackBerryvel készítették. A fővárosi rendőrség kommunikációs osztályának tájékoztatása szerint a Facebookon megjelent kép nem tekinthető hivatalos fotónak.

Berki Krisztián Facebookon tette közzé hivatalosnak tűnő vallomásának szövegét is, ami a szerdán lezajlott gyanúsítotti kihallgatásán hangzott el egy motoros elgázolásának ügyében. "A gyanúsítást velem szemben teljes egészében elutasítom. A közúti baleset tényét elismerem. Egy olyan ember és jogi képviselője állítja ezt mely személynek a baleset időpontjában a motorkerékpárján nem volt érvényes kötelező biztosítás és nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel sem."

A hivatalos vallomásból kiderül, hogy Berki a baleset előtt a Márvány utca 17-ből indult el, és az Alkotás utcai kereszteződésbél történt az eset. "Álló helyzetből indultam a szabad jelzésre, balra elsőként kanyarodtam az Alkotás útra, a belső sávba és még a következő lámpa előtt átsoroltam a külső sávba. itt már álltak előttem, második voltam, a belső sávban is folyamatos volt a kocsisor. A külső sáv közepén haladtam folyamatosan, volt egy jobbra irányváltoztatásom csatornafedelet kerültem ki-, de még sávomon belül maradtam. ez már a lámpa után a zebra előtt történt, de még jóval az ütközés előtt. Zöld jelzésre indultam, nem láttam motorost, nem is hallottam. Én is motoros ember vagyok, figyelek rájuk, de akkor ott nem vettem észre. Miután elindultam a zöldre és mielőtt elértem volna a zebra után a jobb oldalon parkoló autósort, egy motoros nagy sebességgel jobbról meg akart előzni, még beférve a parkoló autók mögött elém. Ezt mind csak vélem, mert Én annyit észleltem, hogy egy halk karcolás érte az autómat és kihajlott a jobb oldali tükröm. a klasszikus puffanó hang nem volt, ami az ütközés jele lehet" - állítja a férfi, aki ezek után mégis biztos volt benne, hogy baleset történt, ezért az első lehetséges helyen leparkolt, és visszament a motoroshoz.

"A motort körbejártuk, beszéltünk a motor sérüléseiről. arról beszéltünk vajon totálkáros e. a motoros ott sétálgatott velem. a fehér Suzuki hátulja volt megrongálódva. volt egy motoros bőrdzsekiben. Kérdeztem tőle, hogy van, mire azt felelte, semmi gond, nincs baja, külsérelmi nyomot nem láttam rajta és ruháján. fájdalomra nem panaszkodott. egyből rendőrt szerettem volna hívni. Kérdeztük egymástól mi történt. mondtam fogalmam sincs, hívjunk rendőrt. Erre megkért, hogy ne hívjak rendőrt, mert semmilyen papírral nem rendelkezik. arra határozottan emlékszem, hogy azt mondta, hogy a motornak papírjai nincsenek, talán nem is az övé volt a motor. Azt ígérte, hogy utólag rendezi a biztosítást és akkor kitöltjük a kárbejelentőt." Ezek után telefonszámot cserélt a két férfi, a motorosnak Berki állítása szerint jól láthatóan nem volt semmi baja.

Már aznap este keresték egymást, ahol a kárt szenvedő férfi azt állította, hogy motorját totálkárra vették, ami neki nagy baj, mert még a részleteit sem fizette vissza teljesen a járműnek, ezért arra kérte Berkit, hogy ismerje el, hogy az ő hibája volt a baleset. " Azt válaszoltam, hogy egyértelműen nem tudom kijelenteni, hogy én vagyok a hibás, ezért szerettem volna rendőri intézkedést kérni. alapvetően az ő emberi magatartásában bíztam, hogy azok után, hogy ő kérte, ne legyen rendőr, írunk utólag egy kárbejelentőt. A következő kb. 10 napon folyamatosan mentek köztünk az egyeztetések, de érdemi megoldás nem született. Ő nem intézett biztosítást én továbbra sem voltam hajlandó teljes mértékben elismerni a felelősségem, erre ő azt mondta, feljelent. Mondtam neki, hogy tegye ezt, nekem is ez lesz a legjobb" - hangzik a vallomásban.

Korábban szintén Facebookon csak egy mugshotot tett ki magáról a férfi, amit a telefonján keresztül küldött el. "A “motoros” közùti balesetben törtèntekről ma lettem kihallgatva `gyanúsítottként rabosítva" - írta. Berki fotója többeket is megfogott a kommentek alapján, Nagylaki Szabolcs, akinek többek közt Mihalik Enikőt is köszönhetjük például örömét fejezte ki a celebvilág állapotával kapcsolatban: "Apám hogy felpezsdült a "celeb" világ! Itt van Krisz esete +a dubajozós botrány, na meg az erős emberek vitája! Wow" – írta Berki képe alá.