Tóth Vera nem tartana lakásban boxert, mert az sokat fingik, Berki Krisztiánnak Maximus a leghűségesebb társa, Kis Hegedüs Réka annyira megszerette a csivaváját, hogy kutyaiskolát is nyit, Bódi Sylvi pedig szimbiózisban él a macskáival. Celebek és állataik.

Fluor Tomi és Dögöny Hadnagy

Fluor Tomi pár napja szerzett be egy nyulat, amit a szupercuki Dögöny Hadnagy névre keresztelt. “Ameddig anyukáméknál laktam, volt egy nyuszink és egy kutyánk is, de ez az első teljesen saját állatom. Szerettem volna valami hatásos nevet, de sajnos Hajós András már ellőtte a plüssállatára a Dr. Debreceni Lászlót” - mesélt a Velvetnek névválasztási elveiről. “A nyulat tartottam a legegyszerűbb megoldásnak, mert nem vagyok annyit otthon, hogy levigyek egy kutyát napi kétszer sétálni, ő meg ha rakok neki kaját meg vizet, akkor elvan. Persze kiengedem minden nap.” Fluor azért nevelgeti kedvencét, mert mégsem rághat meg akármit. “Ha egy bizonyos hangsúllyal mondom neki, hogy valamit ne csináljon, azt megtanulja, és hozzá lehet szoktatni, hogy mikor van játékidő. Annyi biztos, hogy egy klipemben szerepelni fog majd.”

Tóth Vera, Boci, Piszke, Mátyás és Csubakka

Tóth Veráéknak négy kutyájuk is van, és bár az egyiket nagyon szeretné saját otthonába is elvinni a szülőktől, még nem jött össze a terv. “Az összes állatot szeretjük, de a kutyánkhoz húz nagyon a szívünk. Leginkább szeretetet igényelnek, van egy nagy udvaruk, egész nap kint molyolnak. Van egy átjárójuk, onnan bejuthatnak a házba, mászkálhatnak sáros lábbal az ágyneműn és egyebek. Nagyon elkényeztettük őket, rettenetesen nagyképűek is, ezért sok összetűzés van köztük. Persze a legkisebb tartja sakkban a többit” - mondta az énekesnő. A nevelési elvekben próbáltak szigorúbbak lenni, de ez gyorsan elbukott. “Úgy a második próbálkozásnál maradt abba a következetesség a kutyák felé.” Tóth Verában többször is felmerült, hogy magával vigye a nevét nem véletlenül kapott Csubakkát, akit még az M3-as főúton húztak be az útról.”Ő nagyon hálás, mintha emlékezne rá, hogy meg is halhatott volna. Mátyás is menhelyi kutya, de őt nem lehetne szobában tartani, mert felér egy gáztámadással, ugyanis boxer."

Berki Krisztián és Maximus

Berki Krisztián szereti a tiszteletet parancsoló dolgokat, ezért a német dog kutyáját is Maximusnak nevezte el. “Gyermekkorom óta szeretem az állatokat, volt is egy kiskutyám, de mivel sportoló lettem, tudtam, hogy nem tarthatok sajátot, hiszen bármikor másik városba vagy országba költözhetek. 2010. októberében vásároltam Maximust, ezzel régi vágyam teljesült be, és ő a leghűségesebb társam, ha csak tehetem, magammal viszem mindenhova” - mondta Berki, akinek sokat segített, hogy egy barátja saját iskolájában gondoskodhatott a megfelelő oktatásról. “Egy ilyen termetű kutyánál nagyon fontos a fegyelmezés, Maximus több, mint 80 kiló, de ma már büszkén mondhatom, hogy a Zsófi és a bejárónő is le meri vinni póráz nélkül sétálni.” Berkinek fontos, hogy minél több időt együtt tudjon tölteni kedvencével, akár éjszaka is átveszi vele a szokásos gyakorlatokat. “Még kamasznak hívják, és nagyon játékos és jámbor, de sajnos néha nincs tisztában a saját testi erejével.” Maximus is a lakásban él, de nap közben leginkább a kertben tevékenykedik.

Bíró Ica és Yoda

Bíró Icának lassan negyedik éve hűséges társa Yoda, a yorkshire-i mini, akivel már az első találkozásuk óta elválaszthatatlanok. “Amikor elmentem kutyákat nézni a barátnőmmel, őt láttam meg először, és egyből megtetszett. Még tovább haladtunk, de aztán mondtam, hogy én már nem akarok sehova sem menni, nekem az a kicsi kell. Másnap mentem érte, és amikor beléptem az ajtón, rohant felém, és össze-vissza puszilt. Senkit nem puszilt még meg korábban, ez egy kutyánál nagyon nagy dolog” - mondta a fitneszasszony, aki a Yoda nevet nem a Star Wars iránt érzett múlhatatlan rajongásból adta, hanem a Yorkshire, és a kutya eredeti neve, a Dáriusz ötvözéséből hozta össze. Bíró másfél éves koráig sehova sem ment Yoda nélkül, mostanra már néha otthon hagyja egyedül. “Ha hosszabb útra megyek, akkor feltétlenül viszem, mert jobban szeretem, ha velem van. Nagyon sok szeretetet adó kiskutya, jól is van nevelve, például ha leteszem a táskát, és mondom, hogy megyünk, akkor odarohan és hopp, beleugrik a táskába. Korábban volt egy cicám is, aki el is tanulta tőle ezt, és megelőzte” - mesélte közös kalandjaikat Bíró Ica.

Kis Hegedüs Réka és Joey

Kis Hegedüs Rékának három és fél éve van saját kutyája, akit fiának tekint. “Saját nevelés, meg is látszik. Kissé el van kényeztetve” - mondta a címlaplány. “Minden állatot szeretek, otthon tartottunk már az egértől kezdve a tengerimalacon át a macskákig, de a pécsi családiházban más a helyzet, mint a budapesti kis lakásomban, ahova csak egy kisebb testű kutyát akartam. Napi háromszor ki kell vinni, de egyébként nincs vele sok baj, nem kell futtatni, teljesen szobatiszta” - mesélte csivavájáról, akit azért ésszel nevel, például nem alszanak egy ágyban. Kis Hegedüs Réka akkora csivava rajongó lett, hogy tavaly még tanfolyamot is indított csivaváknak, idén pedig az Óbudai Kutyakiképző Iskolával indítja el közösen a Csivava Akadémiát, ráadásul majálist is szervez a kutyáknak, és csivavás ruhakollekciót is piacra dob.

Bódi Sylvi, Szimba és Zsombor

A meztelenkedéstől egy ideje visszavonult Bódi Sylvi a macskatartó hírességek közé tartozik, kettővel is rendelkezik, az egyikkel ráadásul közös meztelen képe is van. “Mindig voltak állataim, nem vagyok kimondottan macskás, de az én bioritmusomhoz jobban illeszkedik a macska, mert nem igényel annyi törődést” - mondta a címlaplány, aki a nevelést sem tartja fontosnak, mert úgysem lehet. “Ők olyan egyéniségek, hogy nagyon nem lehet őket idomítani. Vannak persze dolgok, amiket jobb lenne, ha nem csinálnának, de azokat el kell fogadni, hogy a természetük része. Inkább szimbiózisban élek velük.”

Ganxsta Zolee, Leon és Donci

Ganxsta Zolee későn kezdte a kutyázást, mert korábban nem engedhette meg. “Koncertezés, utazás, hajnalban hazajárás ment. Persze most is ez van, de legalább van egy feleségem, aki segítsen. Panelbe nem mertem bevállalni. Minden kutyát szeretek, de az argentin dogok voltak az örök szerelmeim” - mondta a rapper, aki szerint minden állatnak meg kell adni a tiszteletet és a szeretetet, mert akkor van harmónia a világban. “Annyit foglalkozok velük, amennyit csak lehet. Sajnos annyit nem tudok, amennyit kéne, de annyit a gyerekemmel sem tudok. Mondhatom, hogy igazi családtagok.” Ganxsta nagyon engedékeny a kutyákkal szemben, bár tudja, hogy ez nem mindig jó. “Mindig próbálgatják a határokat, ezeket én nem torlom meg kellőképp. Nem azt mondom, hogy meg kéne ütni, aki ezt megteszi az egy paraszt. A feleségem jobban kezeli őket azért. A házba is bemehetnek, kint tartani szörnyű. Akkor nincs is kapcsolatod a kutyáddal. Tipikus paraj hozzáállás, amikor hőbörögnek, hogy a kutyának kint a helye. Ha családtag, akkor ott a helye, ahol te vagy. Persze meg kell tanulni rendet tartani utána, az nehéz azért.”

Medveczky Ilona, Miszter, Lordi, Kuki és Muki

Ki a legjobb állattartó?

Medveczky Ilonának három éves kora óta vannak kutyái, jelenleg két tacskó és két kuvasz büszke tulajdonosa.  “Macskát nem tudnék elképzelni, mert szétszednék a kuvaszok. Szeretettel mindent elérek náluk, soha nem néztem, mennyi időt töltök velük” - mondta a színésznő, aki azért kellő szigort is visz a nevelésbe. “Akkor van szigor, ha megérdemlik, erőszakkal semmit nem lehet elérni, csak szeretettel és logikával.” Medveczkynél valószínűleg jobb lehet tacskónak lenni, ugyanis ők szabadon közlekednek a házban.