Nem született jogerős ítélet Damu Roland ügyében

2012.03.07. 13:17
Az erőszak miatt hat év börtönre ítélt színész másodfokú perében közel négy órás védőbeszéd után elnapolták az ítélethirdetést. A vádlott sírva fakadt.

Az erőszak miatt hat év börtönre ítélt színész másodfokú perében közel négy órás védőbeszéd után elnapolták az ítélethirdetést. A vádlott sírva fakadt.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Úgy néz ki, sikerült beüzemelni a kamerát. Hely továbbra is alig van a teremben. Ruttner elképesztő módon még mindig nem ért beszéde végére, lassan három és fél órája beszél.

 • "Az a tény, hogy a férfi nemi szerv megjárja a maga útját a női nemi szervben, az hagy valamilyen nyomot" - ilyen mondatokra eszmélhet az el-elbambuló hallgatóság. Ruttner folytatja.

 • "Amikor kimondták a hat évet, akkor olyan furán éreztem magam. A tárgyalás alatt nem hittem, hogy engem el fognak ítélni. Volt egy pillanat, amikor azt éreztem, hogy egy picit megfordul a világ, de azt gondoltam, ezt az örömet nem szerzem meg senkinek ott" - nyilatkozta Damu a tavalyi, első fokú ítélet meghozatala után. Jó esély van rá, hogy ma jogerős ítélet születik, kíváncsian várjuk a színész reakcióját.

 • Ruttner Kalmopyrines akciója izgalmas eleme a tárgyalásnak. Mint azt egy neve elhallgatását kérő forrásunk kifejtette, egy ilyen termékelhelyezésért egyes gyártók több százezer forintot is hajlandóak lennének kiadni, de ez a minimum: egyrészt a gyógyszergyártók általában eleve többet fizetnek, amikor valaki arcukat adja egyik termékükhöz, másrészt a tárgyalást gyakorlatilag a teljes magyar média követi, közvetíti, így a termék neve és képe mindenhol jelen lesz.

 • Ruttner rendőri jelentésből is talált olyat, ami ellentmond Palácsik állításainak, az ítéletben mégis úgy szerepel, hogy a sértett történetét erősíti meg.

 • Egy újabb méltatlanozás az ügyvéd szájából, durva csúsztatásokat emleget. Most már lassan négy órája beszél. Vélhetően már mindenki megértette, hogy nem tetszik neki az ítélet. "Próbálok lényegretörően felszólalni, tudom, hogy hosszú, de egy ember élete múlik rajta" - magyarázza. Hát, ha így folytatja, több emberé is. Mindenki kókadozik, fényképek is alig készülnek.

 • Mi senki kedvét nem szeretnénk elvenni, de a 95 oldalas fellebbezés 47. oldalánál tartunk. Nem gondoltuk, hogy valaki tényleg előad száz oldalt.

 • Lehet, hogy Ruttner befejezi? Mindenesetre ismételten felhívja a figyelmet, hogy 75 iratellenesség van az elsőfokú ítéletben, ami az ügyvéd szerint hallatlan, és kéri, hogy szüntessék meg az iratellenességet felmentő ítélettel vagy hatályon kívül helyezéssel. Elsősorban nem is felmentést kér, hanem hatályon kívül helyezést, mert nagyon sok körülményt nem tisztázott az elsőfokú tárgyalás.

 • A színész alig tud beszélni a könnyeitől. Azt mondja, Palácsikkal három évig tartott a se veled, se nélküled kapcsolata, sosem tartotta fogva, nem próbálta megerőszakolni és nem erőszakolta meg. Ártatlannak vallja magát, és bízik az igazságszolgáltatásban.

 • Ruttnertől kér zsebkendőt a vádlott, hogy letörölje könnyeit. Ítélet nem lesz ma, hamarosan kiderül, mikor lesz a határozathirdetés.

 • Eltolták az ítélethirdetés időpontját, valamikor a hosszú hétvége után hoznak majd határozatot. Onnan folytatjuk.