Micaela Schaefer most próbál kitörni a Németország nyújtotta modellkeretekből, méghozzá azzal, hogy minden vörös szőnyeges eseményen úgy jelenik meg, hogy lehetőleg legalább egy, de inkább két melle is kivillanjon. Ruháit nem lehet estélyinek nevezni, de még ruháknak is csak kis ráhagyással.

Anyja berlini német, az apja brazil orvos Micaela Schaefernek, annak a német modellnek, aki mostanában azzal kerül be a hírekbe, hogy szinte minden vörös szőnyeges eseményen villant.

Legutóbb a Türkisch für Anfanger című sorozatból készült film premierjén tette ezt, ahol nem ruhát, hanem valami furcsa pókhálót viselt fehérnemű nélkül. Pontosabban bugyi volt rajta, de melltartó nem, a ruha pedig mozgott rajta, úgyhogy szinte folyamatosan látszódott a melle. Erre talál még néhány képet róla.

A nagy szilikonmellekkel ellátott modell tudja, hogy a sikeréhez elengedhetetlen, hogy a testét mutogassa, így a premier előtt néhány nappal a Holiday on Ice eseményen is hasonló módon jelent meg. Itt nem pókhálót, hanem egy eléggé szétkaszabolt fürdőruhát vett fel estélyi helyett. A ruha nem takarta sokkal jobban, mint Chert az If I Could Turn Back Time -jában viselt hasonló darabja, Schaefernek ráadásul nem is fért a melle a fürdőruhába.

Néhány nappal a Holiday on Ice előtt szintén volt egy vörös szőnyeges eseményen, a Baci fehérneműcég rendezvényén. Itt viszonylag rendesen felöltözött, például vett nadrágot. Mondjuk nem túl hosszút, és a kis kabátkáját is hamar levette, hogy jól látszódjon a kivágott felsője. A felső nem is igazán volt kivágva, hanem inkább olyan volt, mint egy kivágás köré készített kis felső.

A nemzetközi hírekbe bekerülő villantássorozatot még tavaly októberben kezdte, amikor az Energy Fashion Night eseményre érkezett testhezálló kezeslábasban, ami viszont annyira szűk volt, hogy nem tudta behúzni. Ráadásul félre is csúszott a ruha a kerek mellén.

Persze, Schaefer nem titkolja, hogy milyen alakja van, például a rendes glammodellekhez hasonlóan van erotikus naptára is. És a magyar társaihoz hasonlóan nem hiányozhat a palettáról a topless dj-zés sem, DJane néven.

A modell korábban szerepelt a német Topmodell leszek című műsorban, legalábbis elindult rajta. Volt már korábban Miss Maxim is, szerepelt a Playboyban. Mostanában pedig egyre több eseményen jelenik meg, hamarosan valószínűleg a tengerentúlon is felfigyelnek rá.