Az utóbbi hetekben két híresség testrésze is saját Twitter-oldalt kapott: Jennifer Lopez kivillanó mellbimbója és Angelina Jolie merészen kipakolt jobb lába. De nem ezek az egyetlen, kifejezetten egy-egy testrésznek szentelt Twitter-oldalak. A karikatúrákba illő részletek igen népszerű alapanyagok legyen szó akár Jay Leno álláról vagy Bradley Cooper bajszáról.

Nem Jennifer Lopez mellbimbója és Angelina Jolie jobb lába az egyetlen olyan híres testrész, amelyik saját Twitter-oldalt kapott, de kétségkívül a legjobbak között vannak.

Mindkét híresség az Oscar-gálán tette legalább olyan híresség egy-egy testrészét, mint egész testét, az internet reakciójára pedig nem kellett sokat várni, perceken belül megszületett a két tematikus oldal, amelyek az adott testrész nézőpontjából posztolnak.

És posztol a mai napig mindkét testrész rendszeresen. Jennifer Lopez mellbimbója, ha lehet ilyet mondani, úgy viselkedik, ahogy azt az ember egy mellbimbótól várná: kicsit butácska, kicsit egocentrikus. “Mennyi esély van rá, hogy JLo bevállalja a Playboyt? Akkor mindenki teljes pompámban láthatna, meg persze az ikertestvéremet is” – osztotta meg például nemrég a nagyvilággal a mellbimbó. A viccoldalnak egyébként több mint hatezer követője van jelenleg.

Angelina Jolie jobb lába kicsit nyitottabb a nagyvilágra, rendszeresen valamilyen viccel vagy vicces képpel szövi bele magát a sztorikba. “Az észak-koreai diplomáciai utamról egy kép, amikor Kim Dzsongunnal lövünk célba” – írta a láb, majd mellékelt egy képet. Jolie lába jóval népszerűbb, mint Lopez melle, közel ötvenezer követője van.

Ezzel egyértelműen ez a legnépszerűbb Twitteren posztoló testrész.

Kim Kardashian és Pippa Middleton segge

Jolie után a második leginkább követett testrész Kim Kardashián hátsója. A fenék posztjait közel nyolcezer ember olvassa rendszeresen. Annak ellenére, hogy a fenéknek mindössze csak öt posztja van, ennyit lehet rendszeresen olvasni, ráadásul utoljára 2009 nyarán posztolt.  A posztok egyébként leginkább arról szóltak, hogy a fenék arra panaszkodik, hogy Kim Kardashián ne tömje magát annyira, mert túl nagy lesz, és összenyomják a nadrágok.

“Alig férek bele ebbe az icipici bikinibugyiba. Talán ha szereznék egy sajtreszelőt, és lereszelnék egy kicsit a narancsbőrből” – írta a fenék.

Kardashian feneke után a másik népszerű fenék Pippa Middletoné, aki hátsójával a nővére, Kate Middleton és Vilmos herceg esküvőjén robbant be. A hátsó tavaly decemberben posztolt utoljára, több mint háromezren követik, eddig közel háromszáz üzenetet küldött a nagyvilágnak. Pippa feneke nem posztol nagyon szórakoztatóakat, de érdekes, hogy az egyik kedvenc beszélgetőtársa Sarah Palin vaginája.

Sarah Palin vaginája egyébként az egyik legtöbbet posztoló testrész, közel 1900 posztja volt már, amit közel ötezer követője olvas rendszeresen. Általában politikailag meglehetősen kevéssé korrekt poénokat süt el, sokszor poénkodik a demokratákkal. Persze az egészet a duplafenekű irónia jegyében, az ilyen humor kedvelőinek. “Whitney Houston temetése lehetne az X Factor következő évada” - írta például néhány héttel ezelőtt.

Jay Leno álla és Justin Bieber haja

Persze nemcsak intim testrészek kapnak saját oldalakat, egy rosszul sikerült frizura is elég lehet. Ilyen például Justin Bieber frizurája, ami saját Twittert kapott.

Persze még a régi frizurája, nem a mostanában divatos. Követője nincs sok, alig hatszáz, de rendületlenül posztol annak ellenére, hogy már egyáltalán nem aktuális.

Elég friss viszont az a Twitter, amelyiket Bradley Cooper idei Oscaron bemutatott bajszának szenteltek . Az arcszőrre több mint nyolcszázan kíváncsiak rendszeresen, és a gála óta már több mint kétszázat posztolt is a bajusz. A posztjai egyébként nagyjából annyiból állnak, hogy megköszöni az észrevételt azoknak, akik értékelték Cooper bajszát a díjátadón. Esetleg néha odaszólógota Angelina Jolie jobb lábának.

Két testrészről nem esett még szó. Az egyik 50 Cent kivillanó fehér foga, neki is van saját Twittere, de 2009 nyara óta gyakorlatilag semmit sem posztolt, pedig majdnem négyezer követője van, úgyhogy viszonylag népszerű.

A fog posztjaiban rendszeresen előfordul, hogy egy népszerű rapper, Dr Dre a fogásza, egyébként nem brillírozik annyira, mint néhány másik hasonló Twitter.

Végül meg kell emlékeznünk Jay Leno nagy álláról is, többek között azért, mert ez a legkevésbé népszerű hasonló Twitter. Alig harminc posztja van a nagy állnak, de követő is csak 22 jutott neki.